Přejít na obsah

On Board Camera - vše o kamerách (jakou vybrat, umístění, zapojení)


bicista

Doporučené příspěvky

Zdravím, neřešil prosím někdo na O3 připojení kamery ze stropní lampičky?

Na předchozích autech - Octavie 2 + FL i Golf 7 jsem to tak měl zapojený, ale dnes jsem se hrabal s multimetrem v lampičce na O3 FL a nenašel jsem napájení jaké potřebuji.

Jde mi o 12V jakmile odemču auto, během jízdy a po zamčení zase odpojení. Našel jsem kombinaci, kdy po zamčení sice spadne napětí, ale ne na 0. Pořád se tam drží cca 2,5V a kolísá až na 4V a tak pořád dokola.  Nechci, aby nabíječka kamery byla pod jakýmkoli napětím i když auto stojí zamčené. Do pojistovky se mi připojovat nechce, aby jela kamera až po nastartování.

 

Díky moc za případnou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zette, to co tam měříš vypadá, že se tam dostává přes kapacitní vazbu vlivem souběhu vodičů. Zkus to místo kde to měříš zatížit a pokud tam bude cca 0V tak je to ono a můžeš to připojit. Např. V autobuse mám takto za spínací klíčkem v poloze 0 až 17V a přitom je ten vodič odpojen. To napětí je však velmi měkké. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Díky za odpověď. Připojil jsem to tam a vypadá, že funguje jak má.

U měření jsem zjistil, že se osvětlení nechtělo při zamčení vypnout asi kvůli přítomnosti kessy klíče v autě. Jak jsem vylezl tak i zapnuté čtecí lampičky při zamčení zhasnuly. Kamera se po zamčení také vypne. Jsem spokojen ?

Editováno: , autor: Zett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clerfayt to bere jako prasárnu z důvodu, že je výrobcem zamýšleno, že vepředu jsou pouze pojistky, vzadu samotné vedení.

Tento názor chápu a souhlasím s ním - na druhou stranu, tohle je neinvazivní řešení, také jsem jej využil - nemusím odmontovat kolenní airbag abych se dozadu dostal, atp. Uživatelsky určitě jednodušší varianta - ne každý má kuráž vrtat do něčeho, jako je airbag - i když nejde o fyzické odpojení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, vaclav685@gmail.com napsal:

Byl jsem se pro jistotu kouknout. Když vyndám pojistku, tak tam proud nejde. Mám to jako na obrázku.

N.jpg

OK, jen jsem upozornil ze existuji 2 verze ,tak at to mas jistene pojistkou a ne naprimo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 1. 2019 na 22:04, Zett napsal:

Zapojení do stropní lampičky - 12V do USB nabíječky. Aktivace po odemčení, vypnutí se zamknutí.

 

        

 

Tohle mi jako uplne ciste reseni nepripada, vzhlehem k tomu ,ze lampicka jde pres ridici jednotku a je tam nastaveny stmivac.

Nejde asi tak o vykon (zdroj pro kameru bude +- 5W,podobne jako zarovky), ale muzou se potkat kmitocty stmivace a zdroje...

Prakticky to ale asi bude fungovat ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

určitě jsou čistější varianty instalace, ale tahle pro mě byla léty osvědčená v mnoha autech, tak jsem chtěl pokračovat.

Hlavně se mi nechtěly tahat kabely a funkční kameru jsem potřeboval od chvíle kdy odemknu auto až do zamknutí při opuštění vozu.

Zatím to funguje jak má. Stmívač měly všechny auta ve kterých jsem to tak měl připojené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, koupil jsem si auto kameru a napájení je přes kabel do zapalovače. Zásuvka je ale stále pod proudem. Popravdě se mi asi nebude chtít neustále vypojovat adaptér ze zásuvky a tak je problém, to nechat stále pod proudem? Nemůže se vybít rychle baterka z auta nebo rychleji odejít kamera kvůli neustálému dobíjení? Nedej bože nějakému zkratu a vyhoření zásuvky, auta ? Díky za radu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většina kamer to tak má, přesto je lepší si pohrát a zapojit do pojistek. Neplandá ti pak zbytečně pořád někde kabel, navíc máš volnou zásuvku.

Pokud chceš i přesto zásuvku využít, nebude to problém - v případě, že auto by vyhodnotilo, že kamera moc žere, zásuvku odpojí, aby bylo možné startovat. Kamera však nežere tolik, aby ti, pokud jezdíš pravidelně, baterku vymlátila. Kamera (většina typů) se neustále nedobíjí, nejedou přes baterii, tu mají jen jako zálohu - u mé kamery je třeba jen kondenzátor, nikoliv akumulátor. Když baterii máš nabitou, je napájena přímo ze zásuvky. Zkratu a vyhoření se také neboj, zásuvka je samozřejmě jištěna pojistkou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 3. 10. 2018 na 23:39, misor1994 napsal:

Caute a na ktoru poziciu zapojit stale napajanie? Mam smartbox, ktory mi pri istej hladine napajanie vypne, no dovtedy kamera bude nahravat nepretrzite. Mam adapter na malu poistku, pozeral som nejake pozicie, ktore maju 5A, no nie som z toho zatial mudry. Dakujem

Zdar,na ktoré poistky si zapojil smartbox? Mám S II Ďakujem za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně jsem zapomněl přidat info o své kameře.

Po dlouhém vybírání a ještě delším doručování jsem vybral Viofo A119 kvůli velikosti a kvalitě videa, která mi nejvíce vyhovovala + GPS.

Instalace tradičně jako všichni zde, tedy skrytá kabeláž tažená pěkně souběžně s originálními svazky v A sloupku tak, aby nic nemohlo kolidovat s airbagy. Zapojení z pojistkové skříně na spínaném napětí a kostřícím bodu přes měnič napětí 12V->5V.

Nalepeno na "černé tečky" na skle tak, aby šla vidět vyloženě jen nejnutnější část kamery, tedy jen optika.

 

Fotky jsem dnes jen v rychlosti bliknul při cestě z práce, protože jsem se k tomu za celou dobu nedostal, tedy kvalita nic moc, ale pro názornost stačí.

 

Nebýt dvouměsíčního dodávání kvůli tomu, že bylo objednáno 2x přes Ebay odkud vždy jen dorazilo na poštu do ČR a bylo opět odesláno zpět prodejci a až na třetí pokus přišlo během týdne z Alíka, tak už jsem od listopadu natáčel. Takhle to bylo až od ledna, ale aspoň skoro za třetinovou cenu co tady v eshopech.

 

 

IMG_1607.thumb.JPG.1d7f387cd324465433e405b37b892410.JPGIMG_1612.thumb.JPG.7fd0fc7abb4e2b6ab2bba1b5582571c5.JPGIMG_1614.thumb.JPG.d7cc647aade14536c60dd3594096aa2e.JPGIMG_1615.thumb.JPG.c79076d8db3f55588a18926f253abae0.JPG

 

 

Editováno: , autor: ZbyšekSU
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

neAhoj, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenost s DVR kamerou Xiaomi 70mai v O3 combi po nějaké době.

Mám objednanou O3 Tour do výroby a pomalu začínám shánět info jakou kameru objednat, protože to půjde z číny poštou měsíc.

Přemýšlím o Xioami 70mai, Xioami 70mai pro, nebo Blueskysea B1W která je podobná 70mai, ale má kondenzátor místo lion baterie (u staré kamery na předchozím autě mi časem odešla Lion baterie, tak to může být pro mne výhoda).

Speciální požadavky na další funkce nemám, jde mi o to aby byla nenápadná s alespoň průměrnou kvalitou záznamu v noci.

Asi je víc druhů zpětných zrcátek u O3 (O3 Tour má dešťový senzor a stmívání zrcátka, nevím zda kamerku pro asistenta brždění) a tak ještě nevím kolik tam bude místa na kameru..

Každopádně děkuji za jakýkoliv osvědčený tip (cca do 60$ z Alíka/eBaye)... 

Editováno: , autor: jtietz
gramatika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...