Přejít na obsah

Jaký olej do 1.6 16V 77 kW


Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Zdravím,

 

jsem novým vlastníkem fabky s tímto motorem a absolutně netuším co tam předchozí majitel doteď používal za olej. Hádám že klasiku 5w-40 nebo 5w-30, olej to nežere skoro vůbec, za ten rok se najelo nějakých 12tkm a za dobu co ji mám já, tj. posledních 7tkm jsem nedolíval vůbec nic a hranice je furt v pohodě. Podle škodovky mám dolít olej s normou vw 502 00 a nějaké další 2. 

 

Koupil jsem olej Castrol EDGE 0W40 TITANIUM FST A3/B4 (vw 502 00) a pak začal bádat. Dočetl jsem se, že se nedoporučuje měnit horší olej za lepší v tom smyslu, že by se mohli uvolnit nějaké usazeniny v motoru a ucpat nějaké mazací kanálky.. Jen nevím jestli horší za lepší myslí např. polosyntetiku za plnou syntetiku nebo právě např. olej s nižší viskozitou než se používal do teď (což nevím jaký byl). 

 

Proto se ptám, jestli vidíte nějaký problém v tom, nalít tam takový olej. Po přečtení tohoto fóra jsem se dočetl, že by snad mělo stačit dodržet normu předepsanou výrobcem a vše by mělo být OK. Děkují za odpověď.

 

Editováno: , autor: Bonynek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...