Přejít na obsah

Dveře u spolujezdce - podsvícení + dioda v zrcátku


Prochy20

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

dnes jsem narazil na zajímavý problém s dveřmi u spolujezdce. Když dveře otevřu tak se nerozsvítí "podsvícení" prostoru, pro vystoupení/nastoupení osob (takové to světýlko na spodním okraji dveří). Dále když zamknu, tak se mi nerozsvítí dioda v zrcátku. Maxidot mi ovšem normálně rozpozná, že jsou dveře otevřené/zavřené, zámek i okno také fungují.

 

Předpokládám, že se mi dostane spoustu odpovědí ať obě žárovky vyměním. Já jsem ale auto v tomhle "stavu" koupil a tedy nedokážu určit jestli přestali svítit obě najednou nebo ne. Pokud by totiž přestali svítit obě najednou, odhadoval bych že chyba bude jinde, nikoliv v žárovkách. A to je taky důvod proč sem píšu. Než se pustím do honby za náhradními díly bych si chtěl být alespoň trochu jistý. Napadlo mě, že by toto mohlo být způsobeno například spálenou pojistkou, přerušeným vedením nebo čímkoliv obdobným.

 

V SuperBu je totiž o dost více elektroniky než na co jsem byl dosud zvyklý a tedy než rozeberu půl auta, chtěl bych mít alespoň ideu kde a co hledat. Pokud se v tomto případě jedná pouze o chybu žárovek tak se omlouvám za zbytečné spamování.

 

Předem děkuji za všechny rady a i za pochopení,

 

Prochy20.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, kdyby to byla pojistka, tak ti nebudou svítit ani ve předu a myslim, že i celej interiér plus stahování oken, ale samozřejmě první co bych zkoušel, než se začít hrabat v komfortkách a hledat dráty, je samozřejmně výměna tý žárovky, čekal jsi tuto odpověď správně, při ceně t10 žárovky, pokud tam rovnou nechceš LEDku, je fakt minimální, typuju tak 20 kč max a hned budeš vědět na čem seš, výměna je naprosto jednoduchá, pokud nechceš investovat 20 kč do nové žárovky na pokus, tak vyndej t10 odněkud, kde ti funguje, třeba z předu, nebo z hlavního interierového osvětlení a zkus jí tam dát, myslim, že jak praskla jedna, tak je možné, že pak jde do okruhu větší napětí a praskla další, ale to spíš už má superb pořešený předpokládám, ale jak říkám, nejjednodužší to zkusit vyměnit, za jinou co ti funguje a máš to bez nákladů a pak kdyžtak hledat dál, jako třeba zda nemáš vlhkej či mokrej koberec u řidiče (častej problém) a nezkorodovali ti dráty u komfortky, ale na to už jsou tady jiní odborníci, kteří určitě napíšou

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

rozumím. Výměnu žárovek za LED mám v plánu (a dvacet korun určitě neřeším). Spíše mi šlo o to, jestli se nejedná o nějakou frekventovanou závadu (což bych vzhledem k její povaze a mému štěstí očekával), která má úplně atypické řešení.

 

Žárovky určitě vyměním a uvidíme.

 

Děkuju,

 

Prochy20

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to měl podobné,ze začátku nesvítila horní lampička pak přestaly svítit zrcátka,pak zbytek osvětlení v interiéru...

U mě to byla klasika většiny superbů,voda pod kobercem u řidiče a za řidičem(ucpané odtokové kanálky) takže to teklo všechno dovnitř,následkem toho byly uhnité všechny "rádoby" spoje kolem komfortky a na kabeláži,obětoval jsem tomu 1soobotu,všechno rozebral,vysušil,spoje znova spájel a nyní už všechno funguje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě změř, jestli Ti do kabelu ke světlu ve dveřích vede stálé plus. Je to spínané mínusem z dveřního spínače a nemusíš mít strach, přes komfortku to nevede, je to napřímo. Stejně tak osvětlení nohou nevede přes komfortku..

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zrcátku jsou ledky a ty odchazej (vyreznou), vymenitelny nejsou a novej dil stoji asi 2tis.

 

Da se to ale vykuchat a nacpat tam nejakou vykonovou led (kdyby nekdo chtel tak za pivko mi tu 3x1W led i s chladičem zbyli) nebo nekolik smd ledek.

 

To světlo ve dveřích bych viděl na špatnou žárovku (nebo také vyrezlá patice), přetrženy vodič, může být i špatný mikrospínač (je jich tam víc a někdy to funguje zvláštně)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

A ma vliv ta zarovka ve dverich na ty diody vzrcatku? Mam stejnej problem. Nesviti diody v zrcatku,nesviti osvetleni nastupniho prostoru ve dverich a zaroven kdyz otevru dvere spolujezdce nerosviti se lampicka v interieru(to bude asi zamek ve dverich) nekdy se lampicka rozsviti ale osvetleni nastupniho prostoru ani diody v zrcatku ne. Zarovka ve dverich je ok.diody v zrcatku sem vymenil (byly vyhnile komplet) stalo me to 1700 a nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...