Přejít na obsah

FII, 1.2 tsi, občasné zaklepání v motorovém prostoru


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

dneska tady zakládám svoje první vlákno, byť tohle forum čtu už nějakej pátek. Mám fabku 1.2 TSI přesně rok, najeto lehce přes 10 tisíc a za tu dobu jsem vypozoroval divný zvuk který se z ničeho nic ozývá z motor. prostoru. Ve voze to zní jako klepání do stolu, je zajímavé že se to objeví vždy kolem 2100 ot/minutu a zvuk je závislý na otáčkách. Za dobu co mám fabku, tak jsem se s tím střetl asi 4x naposledy včera 4.9.2013. Když snížím otáčky pod 2100 tak  zvuk sám zmizí asi po 10 - 15 sekundách, Takže v servisu se to špatně replikuje tenhle zvuk.

Chci se proto tady optat místních matadorů, zda-li se s tím někdo někdy nestřetl u toho motoru. Předesílám že žádné jiné pazvuky z motoru nepozoruji ani při startech ani při jízdě. Tento zvuk nikak neovlivňuje chod motoru, žádné cukání a pod. S fabkou jezdím jemně, nepodtáčím a ani nevytáčím motor, jezdím s dlouhodobou spotřebou 5,8 l/100 km.

 

Děkuji za případé poznatky či rady.

 

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To asi nebude, to by dělalo pravidelně, auto jinak žádné divné zvuky nevydává, ani v interiéru. Je na tom divný že klepání vyskytne v okamžiku kdy motor překročí cca 2100 ot/min, když jedu pod těmato otáčkama tak se nic neozývá. To klepání je takové duté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak něco podobného jsem už taky asi 2x slyšel a to mám najeto 1500km. Je to přesně jak popisuješ. Osobně mě zvuk přijde jakoby někdo šlápnul na plyn a zvukově auto přidalo, ale přitom jedu pořád stejně. Dnes jsem jel do táhlého mírného kopce a jak jsem překročil 2000 tis otáček najednou zvuk přišel. Znělo to asi 5s a pak klid. Zkoušel jsem jestli to udělá znova, ale ani ťuk. Že by nějaká anomálie či vlastnost motoru o který zatím nikdo neví. Auto mám nový, nechce se mě věřit, že by hned problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

mkaba,

to je totiž uplně záhada, teď mám naježděno zhruba ke 20 000 km a dělá mi občas v Brně když jedu od Obilního trhu na semaforu nahoru směrem k Masarykově univerzitě, přičem chod motoru to neovlivňuje, jen takový divný zvuk od 2000 otáček, subjektivně to jde z prva z prostoru před spolujezdcem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se to stalo ještě jednou, bylo to v zimě na silnici, která byla kus ledu. Po různým zkoumání to asi dělá ESP. Je tam přímo na straně spolujezdce za motorem čerpadlo, který když tlačí kapalinu do brzd tak vydává zajímavý zvuk. Nejsem odborník, ale dokážu si představit jak to funguje. Takže to beru naopak za správnou funkci. Ale jestli to bude i tvůj případ to netuším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...