Přejít na obsah

Letní pneu R15


stanmar

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

Nikde sem tu nenašel patnáctky, to na nich nikdo nejezdíte? Pokud to bude z tohoto důvodu překážet tak to prosím smažte.

Dojíždím Michelin Energy Saver a v hledáčku mi uvízly Dunlop SP BluResponse. Je tu někdo kdo je má a může už porovnat opetřebení? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,pár slov k Dunlopkám.Na naší malé podnikové flotile jsme na /většinou/ 1.4 tsi používali O1 na těch jsme většinu aut obdrželi.Je to slušná guma a to i na vodě. Jediný problém , který se postupně projevoval skoro u všech vozů, byla po cca 30 tkm zvětšující se hlučnost /a je to opravdu hukot/. Nyní cca na 5 vozech Fast Response, velice podobná 01 , zatím na žádném voze nehučí, ale...Pro toho, kdo hodně prožívá spotřebu tak tedy žádný šetřílek to není a spotřeba proti 01 je ještě o fous větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak mám za sebou cca 200km a co se hlučnosti týká tak zatím dobrý, řekl bych že o fous lepší než Michelin Energy Saver a na spotřebu o fous horší. Na suchu dobrý a na mokru se teprve uvidí. Pokud tyhle vlastnosti vydrží 30tkm tak to bude v pohodě :lol::'>

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

ahojte, chcel by som sa podelit o skusenosti a zaroven popytat... na OII pouzivam pneumatiky 205/55R16 s takymito skusenostami:

 

auto bolo dodane z fabriky na Conti Sport Contact 2 - oznacil by som ich ako priemerne - jazdne vlastnosti nic extra a po zhruba 40tis. km (po sezone a pol) uz na vode mali hodne velke problemy

 

tak som ich vymenil za Pirelli P7 cint - s jazdnymi vlastnostami som bol velmi spokojny, po sezone a pol a zhruba 44tis km bol dezen na pohlad celkom zachovaly (4 a 6 mm), no po prehodeni prednych a zadnych gum kolesa zacali hucat - tie co boli predtym vzadu mali "nerovnomerne opotrebovane lamely plasta" - take nieco som zatial v zivote nezazil, takze som ich musel vyhodit

 

takze na zaciatku minulej letnej sezony som isiel do Conti Premium Contact 5. s jadnymi vlastnostami som bol tiez velmi spokojny. po sezone, asi 27tis. km, som si vsimol nerovnomerne opotrebenie prednych gum - na vonkajsich okrajoch boli zodrate viac. geometria bola pritom v poriadku. tento rok, po prehodeni prednych a zadnych sa predne znovu deru na vonkajsich okrajoch viac. s tymito gumami mam problem vydrzat najazdit 35tis. km a mozem ich vyhodit

 

na zeninej OII s rozmerom 195/65R15 som v 2008 kupil Michelin Energy Saver. jazdnymi vlastnostami by som povedal, ze nic extra, hlavne na mokre, no ta zivotnost! po 5 sezonach a zhruba 67tis.km som 2 vyhodil a 2 mali este 4 mm - zatial su na zadnej naprave dalsich 10tis. km

 

s akymi letnymi gumami mate dobre skusenosti?  teda aj co sa tyka jazdnych vlastnosti aj zivotnosti. cena nie je relevantny faktor. dakujem

Editováno: , autor: PistaTT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je dlouhá životnost tak trpí jízdní vlastnosti a naopak. Na jízdních vlastnostech je závislá i vyšší bezpečnost, proto sem přešel z Michelin Energy Saver na Dunlop SP BluResponse. I tady je to o hledání, každý doporučuje většinou to své. Já zkouším už třetí sadu (Conti, Michelin a Dunlop) a s poslední sem zatím spokojen nejvíc ale až vyšší počet km ukáže. Příště asi zkusím Goodyear :) To opotřebení z vnější strany, pokud je opravdu geo v pořádku, nemůže to být třeba stylem jízdy nebo o tlumičích?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Energy Saver by som asi uz nezopakoval (kto vie ako je na tom Energy Saver+ ?), no v novych testoch auto bildu (sice pre 17" kolesa) celkom obstojne (co sa tyka jazdnych vlastnosti) dopadli Primacy 3 (su v ponuke aj pre moj rozmer), tak rozmyslam, ze by som ich skusil. Goodyear aj Dunlop su tiez zaujimave moznosti, no mam trochu obavu aby sa nezopakoval scenar ako u Conti (a nie je to tym, ze by som bol voci Conti zaujaty... zimne mam Conti TS830P a su to najlepsie zimne gumy, ake som kedy mal, zaroven nemaju problem so zivotnostou - po 50tis. som vymenil par a druhy este v pohode vydrzi).

ked sa spatne obzriem na tie Pirelli P7cint - keby nenastal problem s nerovnomernym opotrebenim, tak by to bola super guma, pocitam, ze pri rovnomernom opotrebeni by vydrzala tak 60tisic, mozno viac... skoda toho...

k tomu jazdnemu stylu - vseobecna odpoved - urcite ano, na druhej strane som to stale ja a to iste auto, aj tu zeninu OII som predtym asi 2 roky jazdil prevazne ja (aj preto som kupoval Energy Saver, lebo som za sezonu jazdil 20tisic) a jazdil som minimalne tak rychlo a razantne ako teraz... preto mi to nejde do hlavy...

Editováno: , autor: PistaTT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

tak po zhruba 12 tisicoch mozem vyslovit s Michelin Primacy 3 spokojnost s jazdnymi vlastnostami a na prvy pohlad aj s opotrebenim (problem co som mal predtym s Conti, ze by sa vonkajsia strana vyrazne drala som nezaznamenal)

dalsie skusenosti s nimi uz mat nebudem. firemny voz bol vymeneny za novy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj,po 6 letech budeme doma měnit gumy,ted máme Bridgestone Turanza ER300 Ecopia,v rozměru 195/65 R 15,gumy nejsou sjete ,ale začly neskutečně hučet,hlavně na dálnici.Mate někdo nějaky tip na dobre gumy?Hlavně tiche.Samozřejmně vim že u dvojkove Octávky neni odhlučnení podvozku kdovi jake.Díky za připadne tipy.

Editováno: , autor: bitttpower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
Hoj, mám na autě výše zmíněné Bridgestone Turanza a taky mi brutálně hučí (DOT 2012 [emoji20]). Auto mám od ledna, zimní mám Nexen a co se týče hlučnosti, nevím o nich, na mokru jsou taky OK. Tak mám dotaz na Nexen letní. Má někdo zkušenost?

7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať.
S Nexenom skúsenosti nemám, zatiaľ najviac spokojný, čo sa týka letných, som bol s Pirelli. No stále hľadám ideál. Na Passate mám už druhú sezónu Hankook a vcelku fajn, len grip sa mi zdá o niečo slabší oproti Pirelli, čo mám z výroby na S3.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, cayc napsal:

Odporucam ti testpneumatik.eu (nerobim reklamu)

 

Nexeny tam nejsou. Ale jak píšu, se zimníma nemám nejmenší problém. Proto váhám, jestli si je nemám pořídit i na léto.  

 

před 5 hodinami, PistaTT napsal:

7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať.

Na těhle pneumatikách jsem auto koupil. (v lednu)(Na nich sjelo auto z linky, bývalý majitel na nich jezdil jeden rok, pak koupil "hezkou sadu" - tu mi nenechal) Na zkušební jízdě jsem si toho moc nevšímal, byl jsem zvyklý na horší, (auto jsem koupil 10km od mého bydliště) a hned jsem přezul na zimní. No a na těch Nexenech jsem si zvykl na ticho od kol a teď mě ten kravál štve, pomalu neslyším ani motor. Navíc v dešti i poměrně kloužou, tak jsem se rozhodl pro koupi nových.

 

Hodně jsou vychvalovány Dunlopy, ty jsou asi za 4800 (cena sady e-shopu vč dopravy) Ty Nexeny asi 3900. A na Heurece.cz taky poměrně vychválený. Pirelli jsou za 4900.

Tak váhám. Váhat budu tak max do soboty, pak napíšu, co jsem obul a jak mě to nadchlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guma starnutím stráca svoje fyzikálne vlastnoati. Takže je fuk, že je nejazdená a má 8mm dezénu. Jak je to staršie ako 6 rokov, tak to na auto nepatrí... je len škoda, že ju nepredal už vtedy. Takto sa vyhodia nepoužívané gumy, ktoré mohli niekomu poslúžiť.

Nexen nepoznám a preto by som pri snahe usporiť šiel skôr do Hankooku. Na Passata som minulý rok kúpil novú sadu 205/55R16 91V za 200€ s DPH.

V aktuálnom slovenskom autobuilde je veľký test letných gum...
3cb855cbe8b005d7dd718e1dc79b33b2.jpg
9e5ac59c880f5e169c446b76b966685a.jpg
7764f12c334b022de1cf779ebf2bbf69.jpg
a20a438170be4c69bab5cd5769e8e0db.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je zajímavý, že Nexen nikde v testech nejsou. 

Jinak Hankook jsou asi za 4400. 

Mě nejde ani tak o snahu ušetřit (těch pár stovek při životnosti gum?) ale chci něco tichého a za mokra dobře držícího.

Popravdě lákaj mě Nexeny, že bych je prostě zkusil, nebo Dunlopy, jakože jistota.  Tak půl na půl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...