Přejít na obsah

Infotainment Navigační systém AMUNDSEN


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Pro návštěvníky z řad Seatu od německých přátel:

 

Update der SD-Karte:
- Neue Navidaten herunterladen
- kpl. originalen \maps Ordner von der alten SD-Karte sichern! (ca 14GB)
- Schreibschutz der SD-Karte deaktivieren
- den \maps Ordner auf der SD-Karte kpl löschen
- mit 7Zip den \maps Ordner aus dem Download auf die SD-Karte entpacken
- aus der Sicherung, mit der Datei OVERALL.NDS aus dem Ordner \maps\EEC\EEC_WLD\ , die gleichnamige neue Datei auf der SD-Karte ersetzen
- den Schreibschutzschieber wieder aktivieren
- auf zum Auto

 

Překlad by google:

Aktualizujte kartu SD:
- Stáhněte nové Navidaten
- kompletní uložte původní složku \ maps ze staré SD karty! (přibližně 14 GB)
- Zakázat ochranu proti zápisu karty SD
- odstraňte složku \ maps na SD kartě
- rozbalte složku \ maps ze staženého souboru na SD kartu pomocí 7Zip
- ze zálohy nahraďte soubor OVERALL.NDS ze složky \ maps \ EEC \ EEC_WLD \ pomocí nového souboru se stejným názvem na kartě SD
- znovu aktivujte přepínač ochrany proti zápisu
- do auto

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
před 1 hodinou, petous22 napsal:

Jaký máš telefon? Na androidu tam ty miniatury máme rovnou, ovšem za předpokladu že je máš v kontaktech v telefonu a pokud možno těch kontaktech co se synchronizují s google účtem.

Telfon mám HUAWEI Y6 Pro a obrázky mám jak v  kontaktech tak i na ploše. (Android 5.1).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,

na svém Amundsenu MIB II pozoruji problém s funkčností dopravního vysílání. Může někdo vyzkoušet, zda při poslechu MP3 a na pozadí naladěné stanici Vltava (tak to obvykle má nastaveno, protože jedině na Vltavě jede RDS-TMC a přístroj Vltavu sám často nedokáže nalézt a pak nemá TMC informace) se při vysílání dopravních informací RDS-TA přístroj přepne na Radiožurnál? Mělo by to celé fungovat díky tzv. funkci EON, která ale bohužel není nikde v návodu k Amundsenu implicitně uvedena. 

 

Popis funkce EON: 

EON je jednou z funkcí systému RDS (Radio Data System), který přenáší doplňkové informace v sítích VKV vysílačů. Funkce EON (Enhanced Other Networks) propojí poslouchanou stanici, resp. síť jejích vysílačů, s jinou stanicí (sítí). Funkce je výhodná především pro poslech v autě. Umožňuje poslouchat dopravní hlášení (TA - Traffic Announcement) i při poslechu stanice, která vlastní hlášení nemá, ale je funkcí EON propojena se stanicí, která TA vysílá. Konkrétně tedy při poslechu ČRo 3 - Vltava se rádio po dobu dopravního hlášení samo přeladí na ČRo 1 - Radiožurnál, řidič vyslechne relaci Zelené vlny a poté se mu rádio přeladí zpět na ČRo 3 - Vltavu.

 

Pozoruji, že přístroj při poslechu MP3 sice v daný moment indikuje RDS-TP a přepne na rádio, ale ponechá stanici Vltava a nepřeladí na Radiožurnál. Na Vltavě dopraní hlášení není, ale když na Radiožurnál přepnu v ten moment sám, tak tam skutečně dopraní informace právě vysílají. Celé to vypadá, jako by na Amundsenu MIB II funkce EON nebyla podporována nebo nepracovala dobře... což je divné, když ji umělo už třeba staré rádio MS401 v O1 nebo Stream v O2. (U těchto rádií to bylo EON v návodu explicitně uvedeno, zatímco v návodu k Amundsenu je pouze "Pokud aktuálně naladěná stanice dopravní zpravodajství nevysílá nebo její signál není dostupný, přístroj na pozadí automaticky vyhledá jinou stanici, která dopravní zpravodajství vysílá"). Je možné, že Amundsen MIB II ten EON prostě nemá?

 

Poznámka: Dříve jsem se domníval, že přístroj špatně vyhodnotil signál dopravního hlášení RDS-TA, protože čas od času za jízdy přepnul z MP3 na rádio (kde mám Vltavu), ale hlášení v rádiu nebylo. Až později jsem zjistil, že přesně v ten moment běží dopravní hlášení na Radiožurnálu. Problém se děje opakovaně...

 

Otázka je: Podporuje Amundsen II (nebo Columbus) funkci EON? Může někdo vyzkoušet?

 

A na závěr ještě jedna otázka. Během dopravního hlášení se zobrazí následující nabídka: Dopravní hlášení - TP
› Zrušit - přerušení aktuálního dopravního hlášení, funkce TP zůstává i nadále aktivovaná
› Deaktivovat - přerušení aktuálního dopravního hlášení a vypnutí funkce TP

Bohužel toto hlášení překryje kompletně mapu (ta ztmavne). Neví někdo, jak docílit toho, aby TP zůstalo stále aktivní, ale toto hlášení se nezobrazovalo na celou obrazovku a po dobu hlášení nezakrývalo mapu?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 20. 7. 2017 na 20:02, LukášCBR napsal:

Poi.cz - skoda connect.cz- prihlasit se na svuj vytvoreny profil - nahrat soubor .gpx (radary stahle z poi.cz). Zajit do auta, pripojit infotaiment pres hotspot mobilu, at je na wifi a aktualizace se ti nahraje. Pak se v nastaveni infotaimentu dostanes pres myslim spravu map do zalozky zobrazeni vyberu zvlastnich cilu a radary si zaskrtnes;).

Pripadne presny VIDEO navod najdes po prihlaseni na strankach jiz zmineneho skoda-connect.cz

 

Umí Amundsen dopředu upozornit na radary jak ve stavu navigování nebo když projížíš okolo bez naplánované trasy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdá se mi, že na své OIII FL s infotainmentem Amundsen, se dost omezilo zobrazování TMC zpravodajství.

V režimu online, Amundsen připojený přes hotspot iPhonu, mám poslední dobou max. 2-3 TMC zprávy, kolikrát i jednu a to projíždím skrze ČR.

To se mi zdá dosti málo, když pak v rádiu slyším nehody, uzavírky, zužené pruhy atp.

Běžně jsem míval max. počet TMC, tj. myslím 6.

Jak to funguje vám ostatním?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LukasCBR: Vsiml jsem si toho akorat vcera cestou na Pribor, kde byla komplet uzavirka 4-proudovkovy (cely vikend demolice mostu) a zadna zprava o uzavirce ... 

Edit: Mam, ale Columbus, ale myslim, ze to je jedno ... :) 

Editováno: , autor: Jojo91
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, M_ike napsal:

Zalezi jaka verze Amundsena to je, nicmene ano, umi. Pipne :) 

 

Ahoj,

 

díky za  odpověď.

 

A tato verze to umí?

A dá se nastavit jak daleko před radarem by měl Amundsen pípnout?A co úsekové měření rychlosti. Označí začátek a i konec?

 

Díky

 

 

20180311_122813.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Standucha napsal:

 

Ahoj,

 

díky za  odpověď.

 

A tato verze to umí?

A dá se nastavit jak daleko před radarem by měl Amundsen pípnout?A co úsekové měření rychlosti. Označí začátek a i konec?

 

Díky

 

 

20180311_122813.jpg

Ano, tahle to umí, pokud při vytváření těch radarů zaškrtneš možnost zvukového upozornění.

Bohužel, tahle možnost se nastavit nedá.. vzdálenost je výchozí dle navigace, cca 50-100m před bodem v mapě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Budu předpokládat, že Škodovka má stejné zdroje jako Volkswagen.

 

Co se vytížení silnic týká, tak je to s Waze plně srovnatelné IMHO, někdy možná lepší, někdy možná horší. V čem se to může lišit a liší, jsou uzavírky, u nás má Waze dobrou editorskou podporu a všechny uzavírky jsou v něm vidět hned, nebo velmi brzo poté, co je někdo nahlásí. CarNet si to bere z nějakých oficiálních databází, takže něco je tam vidět okamžitě a správně (třeba v Brně na dvě hodiny čistili jedno rameno tunelu a to bylo v ten čas přesně v infotainmentu viditelné) a něco tam není vůbec nebo se objeví až po delší době (IMHO úřady prostě nezadávají správně ty uzavírky, jak by měly, ale to je moje spekulace). Výmoly/odstavená vozidla/švestky umí jenom Waze.

 

Pak taky záleží na zemi, kde to budeš používat. V Německu je Waze spíš slabší, u nás je hodně silný.

 

Další věc, kterou je třeba brát v potaz je to, že Amundsen si cesty plánuje sám, tj. on naplánuje trasu a třeba až po chvíli mu dorazí aktuální dopravní informace a to může být na přeplánování pozdě (ale nemusí), zatímco Waze plánuje na serveru, který ta data samozřejmě má.

 

Suma sumárum: Obojí funguje slušně, někdy selže to, někdy ono. Na delší cesty, kdy vím, že hrozí kolony (typicky D1 do Prahy), pouštím obě navigace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, diky pani :)

este mi nie je celkom jasne, ci potrebujem v kazdom pripade CarStick (pripadne HotSpot v aute) + Infotainment online subscription, alebo to vie tahat tieto traffic data aj cez CareConnect + infotainment online. Predajca moc s istotou neodpovedal...

Editováno: , autor: patrikcevela
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mám dotaz. Pokud tedy u OIII FL Udělám HotSpot, tak se mě dopravní situace stáhnou automaticky hnedka sami a pak si to berou jak potřebují? Nebo je potřeba s tím ještě nějak šachovat. Ono ten car stick se mě kupoat nechce, protože jak jsem zjistil tak OIII má jenom jedno USB na přenos dat a ostatní jsou jenom na nabíjení, což mě trošku znemožňuje poslouchat hudbu popřípadě připojit mobil.

 

A druhý dotaz. Pokud si stáhnu dopravní info (uzavírky apod) stahují se i data o tom, kdy ta uzavírka má končit? Jedná se mě o to, že třebas teďka si stahnu, že jedna ulive vedlé mého baráku je zavřena (na mapě to vidím) a třebas 3 měsíce se autem nepřipojím na Internet, tak navigace prostě bude pořád brát ty staré data a nebo po nějaké době vyexpirují. Takhle práve by člověk měl potom pořád mít na paměti, že je potřeba synchronizovat navigaci s daty.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...