Přejít na obsah

CANTON sound systém


Doporučené příspěvky

S tím bych i souhlasil, já mám soundsystém Canton "zdarma" v rámci výbavy "vlajkové lodě". Jistě špičkový systém jukeboxu v Columbovi  jistě nemůže za mizerné vytlumení dveří a volbu reproduktorů, bohužel - to prostě vypadá, že se někdo v rámci příprav návrhu a výroby soundsystému s někým vůbec nebavil, resp. zvítězila lakota a snaha Octavii skopnout zpět někam pod laťku, kterou nasadil soundsystém v modelu O2FL...:t

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vedle toho, že v provozu Canton Audiosystemu v O3FL subjektivně pociťuji při poslechu hudby nějaké aktivní potlačení okolního ruchu (popisoval jsem výše), tak jsem našel i oficiální info: 


"...Canton Sound system. Forthose who love their music,the standard 8 speaker sound system on Octavia can be upgraded to a Canton sound system which adds a central speaker to the dash and a subwooferin the boot. Canton also adds a digital equaliser and sound level controls allowing spacial optimisation for all orindividual occupants,

vehicle noise cancellation and when added in combination with a ‘Columbus’ satellite navigation, the ability to playDolby 5.1 surround sound..."

 

V jednom německém automagazínu byl test, kde oktávkový Canton Audiosystem  porazil Dynaudio System v Golfu ci Sciroccu, a dokonce i B&O audio system v A3. Je to cca 3 roky stará informace :t Nicméně si myslím, že možná kvalita tohoto systému je dost do.urvená jeho implementací v O3FL, zejména již zmíněné nevytlumené dveře, a možná i nevhodné repro. To ale znamená, že by to šlo s různou úrovní dodatečných úprav velmi vylepšit...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak po nějakých 2 týdnech ježdění v nové "laurince" s Cantonem musím přiznat, že to vůbec nehraje špatně, a že strachy byly zbytečné. Není to sice Soundsystem z O2FL (i když vlastní přehrávač je jistě o míle dál), ale asi soudruzi udělali nějaký domácí úkol, a oproti předFL O3 to je docela pokrok. Jestli to je odlišným nastavením, či jinak zvolenými repro a jejich umístěním, také řešením dveří, to netuším. Jediným problém zůstává občasné zadrnčení něčeho, co je v kapse předních dveří a dostane se do rezonance. Začnu pomalu hledat někoho, kdo dveře profesionálně pořádně vytlumí, příp. i vypolstruje (má někdo ánung?).

A asi přeci jen v autě vyzkouším muziku ve FLACu, ve kterém mám svou celou hudební databázi. Do O2ky jsem to musel vždy konvertovat do MP3, a tady jsem si říkal, že to asi nebude ani stát za to to zkoušet... 

 

Netuší někdo, jak velké SD jsou v O2FL maximálně možné, tím myslím otestováno ?

 

Samostatnou kapitolou je integrovaný "noise cancellation" systém (a o němž se toho moc neví :(). Při poslechu nějaké hudby (u mě takřka stále), kdy je umlčování hluku evidentně aktivní  je vše OK, okolní hluk je celkem pryč, takřka není slyšet asi vlastní troubení, zní jako z jiného auta, hodně vzdáleně. Ale po ztišení či zastavení hudby (např. při telefonování)  dochází k bizarnímu jevu, kdy když kolem mě třeba projede nějaké auto, mám pocit, jak kdyby byla okna otevřená (!), jak moc je to slyšet. Tak nevím, zda-li to je tím umlčováním hluku, které se někdy deaktivuje, a nebo mému uchu navyklému na ticho v O2FL se SunSafe skly... Bohužel je ke "Canton active noise cancellation" tak málo info...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, omicron napsal:

...A asi přeci jen v autě vyzkouším muziku ve FLACu, ve kterém mám svou celou hudební databázi. Do O2ky jsem to musel vždy konvertovat do MP3, a tady jsem si říkal, že to asi nebude ani stát za to to zkoušet...

 

Tak jsem dnes vyzkoušel FLAC formát, a byl jsem příjemně překvapen, přehrávač v Columbusu přehrává FLACy slyšitelně lépe (byť někteří budou asi polemizovat, ale já mám netopýří uši :)), než 320kbps MP3. Dokonce bez problému i nahrávky 24bit/44kHz či 24bit/96kHz...

 

Takže za mě Canton Audiosystem v O3FL (a samozřejmě celý Columbus), i přes nedostatky zmíněné výše palec nahoru - kdo to nemá již jako součást výbavy určitě příplatku litovat nebude. Ale je jasné, že jako spousta jiné výbavy se to nezavděčí každému, zejména v "holovýbavách"  flotil apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Máte niekto skúsenosť s multikanálovým FLAC alebo OGG súbormi v kombinácii Amundsen + Canton? Mám túto kombináciu v novom Scoutovi a multikanálové audio hrá asi tak, že zvuky, ktoré by mali ísť zo zadných reproduktorov nie sú vôbec prehrávané - zvuk zo zadných repro ide, len nie to čo by malo ísť v multikanále (napr. začiatok Money od Pink Floyd, kde sú zvuky cinkajúcich peňazí a pokladne prehrávané v zadných kanáloch, tu v aute je prvých 6 sekúnd úplné ticho).  Skúšal som aj 44.1 aj 48 kHz, 16 aj 24-bit FLAC. Vyskúšal som aj viacero software. Správa sa to rovnako. Software v PC mi ukazuje, že audio je 6 kanálové. Dnes som bol v škodovke, kde som tie svoje súbory skúšal v Kodiaqovi takisto s kombináciou Amundsen+Canton a správalo sa to presne tak isto. Takže neviem, či problém je v mojich súboroch alebo informácia o multikanálovom audiu v návode je zavádzajúca resp. neúplná, a síce, že multikanál to prehrá, ale nie multikanálovo.

Stretli ste sa s tým?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Lidičky mám na vás otázku. Přesedlal jsem z OII ambiente + subwoofer v kufru do OIII s Cantonem a nějak mi poslechově hudba neladí do uší.

Dnes jsem celé odpoledne ladil nastavení basy-výšky-středy, canton surround apod... Přijde mi, že mi chybý takové ty typické basy, jako jsem měl v OII. Jak kdybych neměl basáky ve dveřích a to je mám na equalizeru nastavené na max. Subwoofer zaduní, ale není to ono.

Zajímalo by mě jestli pociťujete totéž nebo mám "zkašené uši" a pak asi otázka na jednotlivce, zda-li jste řešili vytlumení aspoň předních dveří a jestli se to opravdu vyplatí a pocitově je hudba lepší. Stále postrádám takový ten hluboký zvuk.

Děkuji za reakci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Už se to tu dost hodně probíralo. Bytˇ je tato funkce dost "utajena" a nemá žádnou další konfiguraci, tak tam je. Ještě někdy z konce léta a kraje podzimu jsem o tom tady psal, stačí pohledat. Vlastní zkušenost na vlastním voze. Po různých kontroverzních reakcích na foru jsem později oslovil i mého prodejce, který mě to po návratu na začátku zimy (byl jsem dlouho v zahraničí) potvrdil s tím, že to tam je, že mu to i v automobilce potvrdili. To pro ty, co stále pochybují...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jen reagujin na to, že ta funkcionalite je u OIII nefunkční. Zkuste jet a na tvrdo vypnout jednotku. Uvidíte tedy uslyšíte, tedy vlastně žádnou uměnu v hluku neuslyšíte, naprosto nic se nezmění. Nesmíte věřit tomu, co kdo napíše. Je to taková placebo funkce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

,To si také myslím, netuším, co se myslí tím "...na tvrdo vypnout jednotku..."?
Jako to myslíš Clerfayte, máš na mysli tlačítko power na Columbusu ? Tak to asi opravdu ne, protože i poté je zvukový systém stále aktivní, standardně např. pro telefon, parkovací systém atd... Nijak natvrdo, a tím myslím uživatelsky to asi nejde, to tedy netuším proč by i mělo..

Editováno: , autor: omicron
opraven slovosled pro lepší porozumění :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 53 minutami, Aleš_BX napsal:

údajně to funguje i s vypnutým infotainmentem, ten totiž vlastně nikdy vypnutý není - nejde vypnout

To ale není vypnutý ale jen jakoby vypnutý. 

 

Máčkěte vypínací tlačítko a držte. Infotainment se restartuje ( alespoň tak jest u mého bolera). A máš asi 30 s než znovu najede. V tu chvíli Ti na repro určitě nic neposílá. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na mém Columbusu se krátkým stisknutím POWER tlačítka provede jen MUTE, teprve dlouhým stiskem se Columbus vypne, resp. vypne se obrazovka a přehrávání médií - to je ale audio systém na pozadí stále aktivní, a používaný dalšími systémy.

 

Takže je řeč o nějaké ještě dééélším stisknutí tlačítka POWER ? A proč bych to takto měl proboha vypínat s nějakým restartem ? Apropo se zmiňuješ o "svém Boleru", ale ta funkce se týká Columbuse a ne Bolera:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...