Přejít na obsah

Rosení a mlžení oken


rogerer

Doporučené příspěvky

Včera jsme seděli se ženou a dcerou v autě, když jsme čekali na syna před školou a během pár minut jsem si krásně vzpomněl na toto téma :). Bylo krásně vidět jak se během chvilky bez zapnutého větrání začalo na čelním skle lokálně na některých místech mlžit a dokonale tak zvýrazňovat mastné fleky na skle. Takže tak jak jsem psal výše, jen mi to připomnělo, že si mám před zimou pořádně umýt a odmastit sklo zevnitř kvůli mlžení a zvenku kvůli dobré práci stěračů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám toto: 

https://www.autostore.sk/meguiars-cistic-skiel-g8224/

 

A na skúšku som vzal aj toto - subjektívne mi to príde o niečo účinnejšie:

https://www.autostore.sk/gyeon-q2m-glass-cistic-skiel/

 

Najbližšie sa chystám vyskúšať aj toto:

https://www.autostore.sk/soft99-anti-fog-spray-sprej-proti-zahmlievaniu-okien/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na drive.ru někdo řešil taky mlžení a měl zajímavý nápad, dodělal si mřížky do zadního plata pro lepší odvod vzduchu z kabiny do kufru a ke klapce v pravém boku. Prý to dřív dělal u Moskviče (toho s předním pohonem) a tam to fungovalo. Uvidíme, jestli mu to pomůže i u Rapida.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@SkodaRapidZkoušel jsem i vodu s octem, ale většinou voda + šampon nebo jar a pak (skoro vleže) leštit okenou. Docela to vydrží, ale před zimou to chce zopáknout. Ale kde se to tam bere, nevim. Že bych tolik plival... jedině bordel zvenku přes filtr, nebo zmíněné vlivy z interiéru. No ale dělaly to i auta, kde plasty skoro nebyly, tam zas byly teorie skrz fridex.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

@nufacekSpíš to normální není. Stejnou situaci i s částečně zamrzlým sklam jsem teď v posledních dnech zažil a jakože nemám klimu, větrák na sklo a i ten studený vzduch celkem fungoval (jen malý mráz). Bylo to hodně zvláštní počasí, jednak hodně vlhko, ale taky časté střídání teplot (od -8C° po asi +8.5°C, to celé skoro během 24 hod, zejm. neděle/pondělí (ta ledovka)), to jsou asi pachatelé zamlžení. Naposled včera (auto asi stálo na slunku, ale jak zapadlo za dům, tak bylo hodně chladno, do toho předtím pršelo) jsem měl i kondenzát, tedy solidní kapky. Přitom letošní léto bylo tak suché a auto, pokud jezdilo, tak větralo. A pak celé několikaměsíční větrání zhatí 2 studené fronty (tak je to ale i v bytech). Topení na max na skla mi moc (v další kondenzaci) nepomohlo. Samozřejmě nepomůže ani v chladnu do  auta nastupovat s mokrým oblečením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nevie niekto preco sa mi vkuse zarosi zadne kufrove okno a pri minusovych teplotach dokonca namraza zvnutra? V jeden den je suche a potom auto stoji asi den a samo sa zarosi. V kufri nemam ziadnu vodu, nikde ziadna vlhkost proste vsade sucho. Za vlhkeho pocasia sa zarosi samo okamzite, nechapem odkial sa bere ta vlhkost.

Editováno: , autor: siscox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno to samé bylo u jiného uživatele fóra taky. I mě se zadní okno rosí víc jak jsem byl u jiných typů zvyklý v autě mám sucho, koberce mám gumové a doma pod střechou nechávám pořád pootevřené okno. Okno mi zevnitř nenamrzlo, ona ani zima letos ještě nebyla a svou práci určitě odvede i klimatronic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam tiez gumove koberce, ziadne mokre veci nenechavam v aute ani v kufri. Interier auta vratane kufru som x krat prekontroval po dazdi a ziadny naznak vody vnutri ani kvapka vody, vsade sucho. Hej climatronic pomoze za jazdy, ale mna to trapi u stojacieho auta. Po jazde som skusal vyvetrat, pomoze asi tak na den, potom ako pride vlhke pocasie najma po zatmeni sa zacina rosit okno kufra. Ak je pocasie suche alebo veterne tak je okno suche. Ja uz tomu fakt nechapem. Len podotykam ze vsetky okna boli kompletne vycistene odmastene atd.

Editováno: , autor: siscox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
V 11. 9. 2013 na 16:32, rogerer napsal:

nevím kam to zařadit, píšu sem...nemlží se vám extrémně čelní sklo? Jako oproti jiným autům mi to přijde fakt extrém...když prší (i slabě) tak víceméně nejde jet bez zapnutýho tlačítka "odmlžení předního skla max" ... samotnej fukar na čelní sklo na to nestačí...dneska ráno bylo asi 11stupňů, nepršelo, sklo jsem měl zamlžený zevnitř (ne extrémně ale trochu jo)..jakmile jsem nasedl do auta tak se zamlžilo extrémně...dám tlačítko čelní sklo max a za chvilku je po zamlžení...po 10 min to vypnu (pže to fičí naplno) a hned je to zas zamlžený... jako mít po ránu zamlžený sklo zevnitř je totiž dobrej krok do hrobu v zimě až bude mrznout :D.... vím že včera pršelo tak zůstalo asi mokro na koberečkách ale stejně mi to mlžení přijde extrémní...jsem ještě nezažil:) pomáhá tomu jen klima s max ofukem na čelní sklo...

 

Stejná zkušenost?

To samé, nová škodovka se tak mlží, že snad jde o konstrukční závadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
V 22. 9. 2013 na 11:39, Zdeněk Fabiánek napsal:

Dobrý den potřeboval bych poradit jak se zbavit rošení předního skla když příjdu ráno k autu tak na předním skle jsou skoro kapky a to je nový auto.Prosím poraďte někdo  :kol-32:

Dobrý den já mám ted v tomto období stejný problém s rošením oken zevnitř auta u Rapidu a taky vlhko pod koberečkem u spolujezdce, tam se asi ta vlhkost schovává a pak se objeví na čelním skle i na zadním , nějaký návod jak se toho zbavit ?? auto mám 4 roky staré, tak bych nepočítal s tím že by tam někde teklo dík za odpověd 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Na okna je nejlepší, nejšetrnější a asi i nejlevnější IPA s destilkou 1:3 (1:2,5)... Isopropylalkohol , neboli iso, isopro, isopropanol... Nevypařuje se rychle, s kvalitními papírovými ubrousky dokonale a beze šmouh vyleštíte a vyčistíte... Asi tak... Nebo něco s čpavkem (tuším to dělal Riw.x)...

Editováno: , autor: tomtom
Chybička
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...