Přejít na obsah

DAB vysílání


Doporučené příspěvky

Jasne chapu a tykalo by se to treba starsich vozidel, ale jak je to u novych radii v O3, (Swing, bolero atp)   Zda i kdyz jsou zakoupeny jako bez DAB, zda ale na druhou stranu DAB treba podporuji. Zda tam jen nechybi modul a uprava SW, popripadne je to jinak potlaceny a nebo kdyz se dnes koupi radio Bolero bez DAB, znamena to ze ma komplet jiny streva (cela ridici  jednotka).   ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, tak pak  je to jasny, kdo planuje vuz na delsi dobu, tak bych nad DAB silne uvazoval, pokud se pripadna vymena jednotky vcetne montaze nepohybuje kolem 3 litru jako priplatek, o cemz pochybuji. Chudaci majitele strsich vozu s vestevenyma radiama az se analag stopne.

Editováno: , autor: bicista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pane Hravče, odpusť si konečně neustálé navážení do jiných členů fora. Na to není nikdo zvědav. Toto je poslední varování. Nikdo tě přece nenutí odpovídat na příspěvky, které se ti nelíbí. A když už odpovídáš, tak věcně, bez primitivních poznámek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj,

Objednal jsem si novou O3, a ted jeste premyslim, jestli nepridat DAB. Kdyz vidim co je v soucasny dobe v eteru, uplne se mi do toho nechce, na druhou stranu auto si clovek nekupuje na rok, ze jo... Co ale nikde nemuzu zjistit je informace, jestli je za ty 3k priplatku jen DAB (mpeg2) nebo uz umi i DAB+ (mpeg4). Jestli mate nekdo nejakou overenou informaci, predem diky! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me to nedalo a po ceste z prace jsem se stavil u nejblizsiho dealera, zrovna mel predvadecku s DAB (klika). a naladil jsem tam i SeeJay, kterej v Praze podle netu jede v DAB+, takze uz to je asi pripraveny

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj přímo předchízející příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

No tak nějak to s těmi nulami a jedničkami bude. Je to trochu divočina, když je někde signál na hraně možností, tak se mi stane, že slyším třeba tu samou zprávu dvakrát, nějak se to zasmyčkuje kol117 .

 

Ale teď zkušenost, pokrytí je u nás stále slabší, kvalita poslechu o dost vyšší a navíc to na displej radia přenáší a promítá hodně doplňkových informací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně docela fascinuje, že se všude mluví o tom, jak je DAB vlastně vysílání v CD kvalitě, ale "nejširší" stream u nás má 96 kbps, což i při kvalitnější kompresi než MP3 není žádná hitparáda. Oproti FM to asi je pokrok (byť teda na Radiožurnálu rozdíl v kvalitě úplně nevnímám), ale hlavní výhoda je, že se toho "vleze víc".

 

Jinak DAB mám, v Brně nějak funguje, ale třeba u Radiožurnálu mě dost štve časový posun, kdy FM je o pár vteřin napřed, což mj. znamená, že uprostřed věty ve zprávách se pustí dopravní zpravodajství.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

DAB je super, zvuk cistsi, jen me stve, ze signal je takovej nijakj, kdyz clovek vyjede v Praze nekam na kraj. A pokud je to stanice, ktera vysila i n FM, furt to automaticky rpeskakuje FM/DAB na dany stanici, coz je vzhledem k asi 2-3s lagu dost vopruz, horsi jak skakajici gramofon. Na DAB me pak stve i to, ze docela dlouho (3-5s?) trva, nez se prepne stanice. Pocitam, ze ceka na nejakej zakladni buffer, aby z toho pochopil bitrate a co ja vim, ale proste rozmazlenej clovek z dvoutunerovyho FM to neoceni. Nehlede na to, ze DAB je mozna tak v Praze, Brne a jinej velkejc mestech, jinak konec. Takze za trojku dobry, dejme tomu, pokud by za to chteli vic, je to vyhozeni penez pro pristich par let zatim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tjn bydlím na Butovicích a signal je teda docela slabý. Ale jinak zvuk čistý pokud je i dobrý signal. To sem si taky všiml že než se to přepne tak to trvá cca 4s, už jsem myslel že to mám rozbité :D Zatim jsem nenarazil na stanici co by zobrazovala v DABu i nějaké doplnkové info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 2 týdny později...

Za sebe musim rict, ze jsem z DAB velice sklamany.

 

Prvni vec co jsem udelal bylo vypnuti automatickeho preladeni na FM v pripade ztraty DAB signalu. DAB je oproti FM opozdeny o nekolik vterin. Takze hudbu mluvene/slovo jsem slysel opakovane. Kdyz k preladeni dojde skoro kazdou pulminutu je to hodne otravne.

 

Jezdim casto mezi Prahou a Mladou Boleslavi. Ze stanic, ktere jsem byl bezne zvykly poslouchat ma pouzitelny signal snad jen Radiozurnal. I tak se cestou signal mnohokrat ztrati :(

 

Kdyz uz mate dobry signal, je zvuk oproti FM opravdu pekny, ale vzhledem k pokryti .... :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...