Přejít na obsah

zadná hmlovka


nokian32

Doporučené příspěvky

Zdravím a hlásím se s informací. Díky kolegovi z práce jsem docílil toho,že zadní mlhovky (levá i pravá) při zapnutí svítí. Někdo nejspíš namítne,že má svítit pouze levá,ale mě svítí při zapnutí obě dvě. Správně by asi měla být v levé spodní lampě dvojvláknová žárovka a v pravé pouze jednovláknová,aby při zapnutých mlhovkách svítil silněji pouze levý spodek,ale já měl v obou dvouvláknové a prozatím to tak i nechám. Svítí pěkně a v mlze moc často nejezdím,tak to zatím neřeším. No a kde byl zakopaný pes? Samozřejmě v zásuvce na přívěsný vozík. Kablíky,které měly být přivedeny do zásuvky a pak zpět do mlhovky, byly v zásuvce nezapojené a zaizolované izolací. Důvod je jasný.Při výměně mi tam dali levnou 7 pinovou zásuvku bez mechanického spínače na odpojení mlhovky na autě po připojení vozíku a protože nebyly kabely kam připojit(nebo se jim nechtělo přemýšlet),tak to raději nezapojili nijak.

Teď je to zapojené tak,že mlhovky budou svítit na autě i po připojení vozíku,ale to fakt teď něřeším,protože s vozíkem prakticky nejezdím.Našel jsem stránku,kde zásuvky s tím spínačem prodávají,ale nejdřív musím zjistit,jestli to bude pasovat na moji Fabku a pak do toho možná půjdu.

O krok zpět je ještě o něco levnější a tváří se naprosto stejně,tak trochu nevím,do které bych měl případně jít?

A jen na doplnění musím říct,že vypínač je samozřejmě v pořádku a jde vysunout o dvě polohy ven.Upřímně nevím,jestli mlhovka svítila před výměnou zásuvky.To mi nějak uniklo.Vždy jsem kontroloval zda svítí přední a zadek mě prostě minul. Sám si to dnes nedokážu vysvětlit,že jsem si toho nevšiml sám.

https://www.tazne.cz/zasuvka-7pin-din-s-mikrospinacem-odpoj-mlh-sv-p1625/

Editováno: , autor: miki966
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Fosgen napsal:

Hlavně, že to dobře dopadlo a nebylo to drahé. Za servis je škoda hned utrácet, stačí mít kamarády co vědí jak na to. Taky jsem si udělal, aby mi svítily obě mlhovky. Je to v mlze lépe vidět.

Já si to taky myslím,jen někdo říká,že se mohou mlhovky plést s brzdovými světly,ale upřímně řeknu,že budu raději,když si řidič za mnou bude myslet,že brzdím,než aby to do mě zezadu v mlze napral.

Vím,že je to mimo téma,ale nemáš zkušenost jak sundat zadní nárazník? Je tam nějaké záludnost,případně jaké nářadí budu potřebovat? Díky

Editováno: , autor: miki966
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Fosgen napsal:

Na Fabii jsem to ještě nedělal. Zatím nebyl důvod. Zkus se podívat do té příručky Jak na to co posílám. Něco tam určitě bude. Brzdy neřeš. Od toho je třetí brzdové světlo, aby bylo vidět, brzdíš.

Fabia_-_Jak_na_to.pdf

Kámo díky,tuhle pdfku mám taky a právě před chvílí jsem se na to díval.Je zvláštní,že při demontáži píšou,jen povolit dva šrouby a vysunout ten plastový nárazník směrem dozadu,ale to se mi nějak nezdá. No nic,zítra si jedu dát přeleštit ty světla,tak se pánů mistrů na to zeptám.

Teď jdu pohledat,jak funguje spínání světla v kufru,protože někdy se rozsvítí a někdy ne.Spínač je prý v té horní části zámku(ve dveřích),tak to jdu proštudovat, jestli by se s tím dalo něco dělat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Pawouk napsal:

Toto téma je snad o něčem jiném.

Omlouvám se,pokud jsem se někoho svým neuváženým jednáním nějak dotkl. Mimo dvou příspěvků z Ledna tohoto roku se zde naposledy komunikovalo myslím v únoru 2014, tudíž se omlouvám i těmto přispěvatelům. A nejvíc Vám pane moderátore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...