Přejít na obsah

Jakou značku oleje dáváte do své 2,8 (5W40) ?


LightHammer88

Doporučené příspěvky

Zdarec chci se zeptat a zjistit jakou značku preferujete co je lepší a tak :) na ceně mi ani nezáleží... Hodně co jsem četl chvalí : Valvoline MAX LIFE mám nalítáno přes 150 000km tak by to třeba také nebylo špatné mate někdo zkušenost? Nebo mám raději dat Castrol kterej lejou od vyroby? Předem diky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

leju tam shell helix ultra 5w40 za nejakejch 116kc/l ale vzhledem k tomu ze mi to zere cca 0.4l/1000km, premejslim ze bych tam lil 10w40, je to blbost?

 

najeto 275tis..

 

Jezdim 4x tejdne 3km tam a 3km zpatky se studenym motorem... (o vikendu a obcas v tydnu to prozenu 50-300km trasu).. Nezabiju ten motor? Pokud je pekne tak se snazim jit pesky/na kole ale v zime to je fakt pruda a zase auto ma slouzit ze jo..

 

Ty vika ventilu bych klidne pretesnil ale imho mi to hlavne zere pres gufera ventilu.. jak to nejlip zjistit? Zavity svicek jsou od oleje ale zase ze by se to v nich koupalo to né.. Pokud sahnu na blok motoru tak je na nem bordel a je mastnej nicmene spodni kryt motoru mastnej neni tak nevim..

 

Jeste me napadlo ze bych tam ten olej nechal dyl, misto 15tis km treba 20tis.. protoze za tech 15tis tam doleju 6litru coz je vlastne skoro cela napln..

Editováno: , autor: lukas.pce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepřejížděj olej, to v žádném případě. Dej 10W, nic s tím nezkazíš na 2,8. Já ho tam dával normálně. A bude Ti to toho oleje žrát trochu méně...

Určitě ty víka přetěsni, hodně tomu pomůžeš. Kdo to vymyslel, tak se v ten den hodně blbě vyspal. Koncepčně hodně blbě vyřešené...Ještě ty debilní půlměsíce tam. Kup celou sadu i s těma trojbrejličkama (tudy to teče právě k těm svíčkám) a půlměsícema, rozhodně se to vyplatí. Ideální je sada od Viktora Reinze. Nepřetahovat na krev, jen tak lehce. Určitě doporučuju shodit vanu, to se na tomoto motoru dělá hodně dobře (akučkou za 3 minuty, nic tam nepřekáží-myslím třeba nápravnici), rovnou vyčistit sací koš a pořádně nalepit zpět (na vanu se těsnění nedává-nalepit silikonem na motory, já používám opět Victora). S tím silikonem jen fakt lehce, nenaplatlat tam dvě kila. Opět nepřetáhnout, ideální akuvrtačkou a nějakým lehkým momentem.

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No u ty 10w se bojim tech mejch zimnich kratkejch popojizdek prece jenom 5w je v zime tekutejsi a maze driv..

 

Na jaře asi pujdu na ty ventilovy vika, sehnal jsem sadu za +-500kc (tj 1000,- za obe vika), viktor reinz, je to ok cena nebo se da sehnat levneji?

 

Ten saci koš asi nechám bejt, nerad bych to dokurvil popř aby mi to tam pak netěsnilo. Nebo je tam po 250tis dalnicniho provozu (ale s long life olejem) hodne humusu? Ted jezdim na lpg a presel jsem na kratkej interval tak by se to mohlo vycistit samo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem ucpanejch sacích košů viděl hodně a máš pravdu, na 1,8 se to stává, tam to bylo údajně konstrukční vadou a v origo servisu na vyčištění dávali i slevu. Prvně právě u mojí bejvalý 2,8. Nějakej idiot přede mnou to těsnil kilama silikonu, ale takovým způsobem, že se udělaly otřeby jako prase a šlo to i do motoru. Silikon ucpal sací koš a odrovnalo to napínák řetězu mezi vačkami a hydroštely. Ještě mi pár dobrých zbylo, kdyby někdo chtěl zadároš. Rozhodně tuto operaci doporučuji, když už se sundává vana na přetěsnění, což je u 2,8 hračka

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...