Přejít na obsah

Vady a neduhy


Ajfl

Doporučené příspěvky

U mě pokud to bude budoucí majitel dohledávat, tak jim nebude stačit zásobník papíru v tiskárně  :kol-28: , ale jsme OT a už to neřešte, ať každý dělá dle svého vědomí a preferencí. Já jsem zvědav jak dopadne Miklisek a třeba jiní a pak se uvidí. Hádat se nikde v servisu už nehodlám, toho jsem si užil dost. Přelepím folií od Rypiconga a žádnej stres, to auto je jen spotřebák a tak už ho evidentně z výroby vyrábějí ( i když marketing hlásá něco jiného ) tak proč já bych se měl tím trápit, natrápil jsem se od novoty dost. Auto si nechám co nejdéle a za těch 10 let co za něj můžu dostat 60tis? Pak je už stejně jedno jestli je někde nějaká rezavá ťupka nebo ne. Budou se řešit jiné věci, jestli turbo vydrželo, rozvody nepřeskočily atd. Protože když odcházejí klapky Climatroniku po 2 letech, řadičky po 2 letech vypadjí jak po 10ti atd. tak raději nebudu domýšlet co auto třeba po 5-7 letech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kdo se nebojí, toho vím kam poslat, aby se strachu naučil :D

Dnes jsem zdárně poslal do škofinu podepsanou smlouvu na změnu domovského servisu...

 

Update pro klid v duši: ten domovský servis se týká havarijka a s ním spojenými radostmi, ne běžného servisování.

Editováno: , autor: camillio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes do práce jsem viděl celkem zajímavou závadu na rapidu. Přede mnou jel rapid, přibrzdil, rozsvítila se brzdová světla a už nezhasla. Jel přede mnou asi 10km a svítila celou cestu. Rapid dle spz r.v. letos. Co se mohlo asi stát? Má rapid klasický brzdový spínač?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak u našeho rapida po roce a půl a 40tkm první závada - odešlo turbo.... naštěstí v záruce. (pozn. s tátou jsme oba bývalí kamioňáci takže péči mělo ukázkovou.) podrobnější info doplním po servisu. 

 

 

Aktualizace 26.10.15: Výsledkem je, že odešel aktuátor turba, který se zadřel a nereguloval tlak v turbu. Turbo samotné je v pořádku. Vyměnil se jenom aktuátor a jede se dál.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jako rána z čistého nebe. žádný neobvyklý zvuky. jenom ráno jsem nastartoval a po pár chvilkách se to rozsvitilo (EPC a vrtulník) a po vytáhnutí klíčku se stav nezměnil. Proto trochu podezřívám regulaci. Samotné nevyvážené turbo nebo přidřené by se mělo nejspíš zvukově projevit. Po výměně se dám do rozhovoru s technikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se musi ve Skofinu hlasit kam jezdis do servisu?

 

Nemusí, ale dneska je možné u Škofinu sjednat havarijní pojištění, které zvýhodňuje domácí servis (doma 1% spoluúčast, jinde 5% spoluúčast) a pokud chceš mít 1% u servisu, který preferuješ před tím, kde jsi auto koupil, tak musíš na Škofin nahlásit změnu. Samozřejmě je tato varianta i drobně finančně zvýhodněna pro tebe v podobě nižší splátky pojištění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Rapida mam 2 a pul roku, najeto 27 tisic. Chtel jsem se zeptat jak vam ostatnim jde otevirat kufr? Ja mam pocit, ze to jde cim dal tim hure. Musim to rucne otevrit az na horu. Kdyz to necham ve 3/4, tak to sice nejde dolu, ale ani nahoru. Mate to taky tak? Ja vim, ze v zime to jde hur nez v lete, ale toto snad neni ani mozne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to samé, síla se dost mění se teplotou. Jenže za poslední dvě zimy, co Rapida mám, nebylo nikdy takhle hluboko pod nulou..... Pravda je, že na Octě I. takový propad síly vlivem teploty nebyl. Holt se šetří i na tomto, vzpěry, aby fungovaly i za nižších teplot, holt stojí víc, znám to z vývoje vzpěr kapoty.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...