Přejít na obsah

Multifunčkní volant Superb II


Humik

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj. Mám dotaz. Nikde v tématech jsem to neobjevil a po dnešním telefonu jsem na rozpacích... Chci si dodělat multifunční volant do Supa a bylo mi řečeno že u roku 2010 už nejsou podvolantové jednotky jako v Octavii ale že je tam nějaký kroužek. Můžete mi někdo tohle buď potvrdit nebo vyvrátit prosím? A pokud to někdo potvrdí, tak co je potřeba ohledně zprovoznění multifunkčního volantu prosím? Mám volant s tlačítky a tak nevím zda mám shánět tu jednotku či nějaký podvolantový kroužek. Díky moc za info. Wiki.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj mam dotaz, mam Superb II ,2010, 2.0TDI, DSG a rád bych vymenil svůj origo 4-ramenný volant s ovládním, za 3-ramenný s ovládaním a pádly pod volantem. Bude fungovat volant s pádly v aute, když jsem padla nemel? pasuje volant bez problemu?Co se tyce prehozeni airbagu, da se?Hodne vidim na internetu jen holý skelet viz http://volanty.net/cz/produkty/1649-superb-2-2007-/OCTa7dsg-klasikaWhite/-skoda-rok-2013-dsg-perforace-bila-nit-.html  ale nikde ten stred tam není k videni, tak jestli se da prehodit ten airbag s plastovym stredem na ten 4 ramenny ci nikoliv a musí se sehnat komplet cely 3 ramenny volant viz http://www.skoda-parts.cz/produkty/trirameny-kozeny-volant-multifunkcni-s-razenim-pod-volantem-fl/ popriklade nevite jestli je nekde moznost sehnat takovy volant třeba pouzity ci snizeni ceny s moznosti vrátit 4 ramenny volant?

 

Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Ahojte ve spolek, zakoupil jsem Combi, 12/2011, 4x4,DSG, 103kW, s tempomatem a rád bych multifunkční volant bez pádel. Co vše na to budu potřebovat a jak třeba zjistím jakou podvolantovou jednotku k tomu ? A liší se to něčím pokud pak budu dodělávat BT handfree nebo přední parkáče a tak ? Abych pak tu jednotku třeba zase nemusel měnit ?

 

díky Richard

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

treba k razeni? :)  nevim,to byla prvni vec co jsem chtel udelat po koupi auta,obcas si clovek chce radit trochu jinak,nebo preradit dopredu atp. treba ty to zrovna nepotrebujes,ja mam i upravu dsg na vyssi otacky a tak obcas si treba odrazuju na vyssi kvalt podle povahy terenu,samo to muzes delat pakou ale toto je daleko lepsi reseni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pádla jsou pro komfort řazení, nic víc, nic míň.
Někteří je mají a nepoužívají, protože to dunění motoru buď neslyší nebo jim nevadí.

Za mě zlatej automat (s možností řazení) než manuál bez možnosti automatu....
Automat s pádly mi zvyšuje komfort o level výše.

DSG v 95% nechám řadit dle sebe a v těch 5% zasáhnu do řazení já.....a sahat na páku určitě nechci. Na volantu - pádlu - je to rychlé, intuitivní a neobtěžuje mě to. 

Není jízda, kdy bych do řazení nesáhl.... dělám to ale už nevědomky - pádlem je to prostě hned. Prostě režim "D" kvalty 1-4 super ... 5 na hraně a 6 je průser (klidně to tam loupne v 65 -70 km/ha auto "krásně" duní a výrobci setrvačníků jásají)

 

Režim S je v tom to pro mě mnohem lepší, ale i tam do toho tu a tam "sáhnu" tam využiju spíš pádlo se znakem "+"

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kablík lze dodělat ze současného, podvolantovku: odklopíš plastový horní kryt, odšroubuješ oba šrouby za volantem(stačí jen správně natočit volant) + jeden u páčky ze spodu a na kroužku najdeš zda je to 5k0953569(Valeo) nebo 5k0953549(Kostal). Případně u mě přes diagnostiku nebo v servisu podle VINka.

 

Valeo:

5K0953569H.jpg

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj, měl bych prosbu :) když je tady toto téma....  před pár měsíci jse koupil SII a chtěl bych tam dat volant z Supa po fl :)  a nebo by se mi moc líbil s tou zkosenou hranou :D nějak sem tady pročítal forum a byla tu řeč o tlačítkách, kdybych koupil volant a nefungovala by mi tlačítka tak dá se to nějakým způsobem dokodovat ? nebo se budou muset koupit jiné tlačítka ? .... děkuji za odpovědi a za přijetí do klubu :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...