Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

Ahoj Kluci,

   dodělával jste někdo CORNER f-ci na MR 2013 a níže. Narazil jsem na to, že z pojistky 38 mi vede pouze jeden vodič který se rozvětvuje v bodě B522. Jelikož se tam mění průřez za větší (kvůli ztrátám), tak bych předpokládal že bude někde co nejblíže pojistky. Víte někdo kde je,  jinak jsem bez přisvědcování ....  Případně zda nemáte někdo zkušenost kudy rozumě natáhnout vodiče do motorového prostoru, dodělal bych si rovnou hlídání kapaliny ostřikovačů a "hlídání" tlaku v pneu .... Díky za každou radu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zkoušel jsem to s vyplněným číslem i s nulami ,ale největší zádrhel se mi jeví to , že mě začíná číslo jednotky 4xxxxx a VIS má mít něco jako 12345 .

 

Zkouším prohledávat net asi týden a narazil jsem jen na informaci , že při ponechání nul v čísle importéra a servisu bude program pracovat ve skrytém režimu.

 

Nastavil jsem si v RAPIDU SB všechno co jsem chtěl - protočení ruček,HHC , dotankování a když jsem si dodělal xenony a LED do parkovaček a RZ tak jsem se divil proč mi to nehlásí prasklou žárovku.

Snadno , protože tato funkce není zapnutá.

Když jsem to chtěl zapnout , tak jsem zaškrtal všecny volby a při odesílání kodu mi to hodí tu hlášku , že EQUIPMENT NUMBER IS INVALID .

Výpis z LOGU. :  Shop #: WSC 00000 064 414724

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No, ale prodlouzena zaruka, pokud se bavime o ni, je prece produkt Skody a ne lokalniho prodejce. Takze je jedno, do jakeho AS pak jedes na servisni ukon. Pokud je na seznamu oficialnich AS Skody, tak nevidim nikde problem...

Pokud by to byla nejaka individualni "akce" prodejce, pak asi jo. Sorry, to uz je zas OT asi :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Odborný servis" je prostě servis, neodborné servisy definitoricky neexistují (reálně je jich jak much). Podle Nařízení EK č. 461/2010 musí být možné, aby nezávislé subjekty ve smyslu nezávislých servisních pracovníků a nezávislých dodavatelů ND měly neomezený přístup k trhu ve specifikovaném rozsahu. Takže pokud jedinec není vázán nějakou nadstandardní formou spolupráce s prodejcem, neměl by být ve většině věcí omezen na AS.

 

To, že práce non-AS se komplikuje jak to jde je věc druhá.

 

Že v příčurce je slovo odborný - to je jak z Básníků: Servisy budou odborné, pracovníci specializovaní, díly špičkové, technologie pokrokové :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím prodlouženou záruku, ale záruku nad rámec prodloužené záruky třeba na zmíněných 5 let kterou poskytuje ten daný prodejce na své náklady. A pak mne zajímá jestli tím samo domo dokódováním o něco nepřijdu. Resp. jestli oni mají šanci zjistit že jsem tam něco měnil. Je mi jasné že by se dal použít nějaký kontrolní součet nebo něco v tom smyslu, ale je otázka jestli to používají/ umějí používat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vis ze tohle nikdo neresi. Navic kdyby jste poradne cetli. Tak jeden kluk tady uz nevim jmeno. Vznasel dotaz primo do SA na linku peci o zakazniky ohledne dodatecne nakodovaneho HHC mimo AS a bylo mu odpovedeno ze toto nema vliv na zaruku - pokud ty dily toto fyzicky umoznuji a neni zasahovano do dilu jako takovych. Tedy nejaka aktivace zamknuti dveri po rozjezdu ci co je uplne zanedbatelna zalezitost. Uz me nebavi tady furt dokola tady resit ty same veci jen kvuli tomu ze nekdo neumi cist. Tedy reste nove vecne problemy ci dotazy a ne kraviny davno vyresene. Mam na aute nakodovany kde co a nikdy mi nikdo nic nerekl. Oni opravdu nemaji cas neco zjistovat, kolikrat si neumi najit ani nos mezi ocima natoz nejaky takovy veci. Nejsou na to ani vybaveni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrrře, ale já neřeším záruku jako takovou, tam je to jasné. Mluvím o tom čemu prodejce říká záruka a poskytuje ji na vlastní náklady po dobu třeba 5 let. Už jsem to psal výše. A u tohoto typu záruky jsem byl upozorněn, že pokud nebude vše tak jak si představuje onen prodejce tak záruka padá. Bylo mi to vysvětleno tak, že oni nebudou zkoumat jestli to či ono mělo nebo mohlo mít na projevenou závadu vliv. Udělal jsi nestandardní zásah a oni se tím už nebudou zabývat a automaticky reklamaci zamítnou. Což mi příjde logické a plně je chápu. Něco jiného je ta zákonná záruka kde se tím musí zabývat.

 

A tak jsem se ptal jestli oni můžou nějak zjistit že jsem si tam něco měnil. Zapnu si třeba HH a pak budu mít problém na brzdách. Takže HH vypnu a pojedu do servisu s reklamací. Poznají že se tam odehrála nějaká změna?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka je, jak poznají, že jsi si zapnul HHC. Nikde v ODISu se tuhle informaci nedozví(vlastní diagnostika nezobrazí kódování pro ABS a v řízených funkcí také nic není). Pokud vrátíš vše zpátky a pojedeš do servisu a problém bude přetrvávat je evidentní, že to nezpůsobil tvůj zásah, ale problém, který s ním neměl nic společného. Chtěl bych vidět technika ze servisu jak mi bude dokazovat jen za pomocí diagnostiky ODISu a na základě čeho, že je tam aktivní HCC a nemá být(pokud to nebude dokazovat pomocí PR čísel, ale to už bude jen evidentní snaha servisu se vyhnout plnění v rámci záruky, které navíc poskytují). Pokud upravuješ software v rámci standardních přístupů, které má i servis a jen je nedokáže využít, nelze je označit za nestandardní zásah. To bys mohl tvrdit, že každé kódování co dělá servis je nestandardní zásah a tím, že Ti nakódovali jednotku Ti ji opakovaně poškodili. Je to vlastně obrácené tvrzení toho co Ti tvrdí servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vse jasne a lepe napsal Ferda25 u predchoziho prispevku a to si pis, ze zrovna on je odbornik na slovo vzaty ohledne elektroniky aut a kodovani jako takoveho. Ja mel na svem aute hodne reklamaci. Nakodovano mam kde co a myslis ze na neco prisli nebo neco zkoumaly? Za prve to ve vetsine pripadu ani neumi ( jako hodne veci AS neumi ) a za druhe na to nemaji cas resit nejake kraviny. Jsou lidi co meli nachipovanej motor , ktery jim diky vadnym rozvodum preskocil v zaruce a vse probehlo ok. Tak ze az tady budes mit neco nacteno a nastudovano tak pak kecej a bud za chytraka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...