Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

Hello guys,

I need encoding of your block 03 (ABS/ESP) from Skoda Rapid 2016 MY.

If somebody have a VCDS cable, can you perform full auto-scan ?

If you interested, i can tell how to do many useful codings on new 2016 MY.

(Corner, CH/LH, ESP off/sport, HHC, steering wheel to dynamic and other useful things).

Editováno: , autor: SkyFlyer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte

 

Keďže už MR 2016 má aspoň na vodičovom okne "dojazdy" podarilo sa niekomu nakódovať ovládanie aspoň tohto okna DO, resp. kľúčom ?

 

 

EDIT:

 

- takže dokodované a ide to - síce iba s DO ( s kľúčom to nejde ) ale aj to je 100x lepšie ako vôbec :)

Editováno: , autor: pobr74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Páni, stretol sa už niekto s hláškou "Request out of range" po vykonaní nejakej zmeny ? U mňa sa táto hláška vyskytla po potvrdení indicator_celebration (staging) a neviem si to tým pádom aktivovať. Kabel je klon a VCDS je vo verzii 15.7. Akým spôsobom sa prejavuje, že kábel je nefunkčný na tieto účely?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

pročetl jsem si pečlivě toto vlákno a dle zde získaných informací jsem si něco dokódoval.

 

Píšu to zde pro nově příchozí, kteří třeba mají stejný typ ŘJ a nejsou si jisti (tak jako jsem si nebyl jist já), zda jim to půjde.

 

Mám: Rapid MR 2015, ŘJ ABS: 1S0 614 517 F, díl: EBC 460 ESP   H16 0022

Kabel: RossTech

SW: VCDS 12.12

 

1) Protočení ručiček - VCDS -> Instruments -> Adaption -> vybrat indicator_celebration -> zapnout a "Do it!" => funguje

2) Hill Assist - VCDS -> ABS -> Coding -> long code helper -> Byte 16 -> Bit 0 -> nastavit na 1 => funguje

 

Jen pro zajímavost, původní nastavení pro byte 16 bylo 0x4E, což je dle vysvětlení (kdosi to tu psal dříve v tomto vlákně) zapnuté TPM, zapnuté XDS, vypnuté HHC. Změnil jsem tedy na 0x4F a HHC začlo fungovat. Že mám zapnuté XDS ani nevím (jestli v tom autě vůbec je).

 

A ještě se stala jedna zvláštnost. Po kódování ABS jednotky se na MaxiDotu napsalo něco jako "Závada: měření tlaku v pneumatikách není dostupné". Trochu jsem se zalekl, jestli jsem si nějak neodrovnal tu ŘJ. Nicméně po vypnutí a zapnutí zapalování už to nic nehlásí a tlačítko na nastavení tlaku normálně reaguje. Vysvětluju si to tak, že po kódování ŘJ ABS se možná resetla a ŘJ budíků tedy na chvíli nemělo spojení s ABS jednotkou. Někdo zkušenější mi to jistě potvrdí nebo vyvrátí. :-)

 

Ještě si říkám, zda-li se tato zobrazená chyba neuložila do nějakého toho servisního logu. Jezdím do autorizovaného servisu a nechci moc vzbudit podezření, že jsem s tím manipuloval (ačkoliv protočení ručiček při startu je asi u Rapidu do očí bijící :-)). Tak si říkám, zda to tam někde nepromazat. Koukal jsem do chybového logu ABS a tam nic tohoto druhu nebylo, ale možná to bude u budíků?

 

Mimochodem v logu ABS vyskočila nějaká chyba datovaná cca před 5000km. Bylo u toho něco jako "Cannot find ROD file", takže počítám, že VCDS asi neumí přečíst tu chybu. Odkazovalo se to na brzdy. Tak tu chybu jsem nemazal, ať se s tím pak v servisu nějak popasujou. :-)

 

A na okraj tématu ... Když jsem chtěl aktivovat HHC v autorizovaném servisu s tím, že jim to klidně zaplatím, tak mi bylo řečeno, že tahle řídící jednotka je jiná a že když to není už z fabriky, tak to prostě nejde. Údajně ŘJ nepřijme to kódování. Na protočení ručiček jsem se raději ani neptal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je vidět, že tomu nerozumí. Já HHC mám, stejně jako mnoho ostatních. Jde to. Problém je jinde. Pokud jsou připojeni online k serveru, tak díky VINku jim to system nepovolí. Je to kvůli příplatku 2000 Kč v ceníku. I kdybys jim tuhle částku zaplatil, neudělají to, neb nemohou. Ručičky to je jiná. To mám zkušenost, že jim šlo nakódovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že důvod je zřejmý. Prostě si to rádi nechají všechno zaplatit. Pokud cpou podobné/stejné ŘJ do všech Rapidů, tak by klidně mohli dát HHC do standardu všem výbavám (a vlastně by je to nic nestálo, ten zápis jednoho bitu jistě utáhnou :-)) a to auto by zase bylo trochu hezčí v porovnání s čínskou konkurencí. Ale proč by to dělali když se na tom dá ještě vydělat?

 

Za pár let se stane HHC samozřejmostí a pak prostě slavnostně prohlásí, že odteď to mají všichni bez rozdílu výbavy a budou se tvářit, jako že dávají modré z nebe. Přesně takhle to bylo s ESP a TPM.

 

Ale zpět k tématu kódování ... neřešil jste někdo v poslední době uplatnění záruky po dókodování výbavy? Vím, že se to tu na fóru řešilo mockrát, ale bohužel je k tomu mnoho názorů. V servisu pochopitelně tvrdí, že kódováním dodatečné výbavy padá záruka (minimálně na tu konkrétní komponentu). Zde na foru řada lidí psala, že záruku uplatnili bez problémů klidně i s chiplým motorem.

 

Tím se samozřejmě otevírá rozsáhlé téma, zda autorizovaný servis vůbec dokáže něco zjistit (porovnat obsah paměti, jde to na ODIS, mají kopii paměti z posledního servisu, je někde ve ŠA databáze s checksumy jednotlivých aut atd.)? Nechci tu uplně rozjíždět velkou diskuzi, neb je to trochu offtopic, ale spíš jestli někdo může dát jasnou odpověď nejlépe založenou na zkušenosti? Ferdo? :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, je tu niekto z Frýdku Místku alebo Ostravy kto by mi vedel dokódovať funkcie do Rapidu spaceback 1.2 77kW 9/2014 ? Díky

Sprot mód posilovače řízení

Asistent rozjezdu do kopce HHC

Protočení ručiček při zapnutí zapalování

Dodatečné setření po ostříknutí

Rychlost stěračů dle rychlosti jízdy

MAXIDOT - palivo dotankovat

Vyhřívání zrcátek se zadním oknem

Sport mód brzd

Automatícké zamknutí a odemknutí

 

HOTOVO, velke díky užívateľovi: slapnahrabe  :kol-47:

Editováno: , autor: Mako.k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...