Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

Já myslím, že důvod je zřejmý. Prostě si to rádi nechají všechno zaplatit. Pokud cpou podobné/stejné ŘJ do všech Rapidů, tak by klidně mohli dát HHC do standardu všem výbavám (a vlastně by je to nic nestálo, ten zápis jednoho bitu jistě utáhnou :-)) a to auto by zase bylo trochu hezčí v porovnání s čínskou konkurencí. Ale proč by to dělali když se na tom dá ještě vydělat?

 

Za pár let se stane HHC samozřejmostí a pak prostě slavnostně prohlásí, že odteď to mají všichni bez rozdílu výbavy a budou se tvářit, jako že dávají modré z nebe. Přesně takhle to bylo s ESP a TPM.

 

Ale zpět k tématu kódování ... neřešil jste někdo v poslední době uplatnění záruky po dókodování výbavy? Vím, že se to tu na fóru řešilo mockrát, ale bohužel je k tomu mnoho názorů. V servisu pochopitelně tvrdí, že kódováním dodatečné výbavy padá záruka (minimálně na tu konkrétní komponentu). Zde na foru řada lidí psala, že záruku uplatnili bez problémů klidně i s chiplým motorem.

 

Tím se samozřejmě otevírá rozsáhlé téma, zda autorizovaný servis vůbec dokáže něco zjistit (porovnat obsah paměti, jde to na ODIS, mají kopii paměti z posledního servisu, je někde ve ŠA databáze s checksumy jednotlivých aut atd.)? Nechci tu uplně rozjíždět velkou diskuzi, neb je to trochu offtopic, ale spíš jestli někdo může dát jasnou odpověď nejlépe založenou na zkušenosti? Ferdo? :-)))

Ono je to trosku jinak :D

ze zakona musej mit od nejakyho roku auta ESP a TPMS

aby se nemuselo vyrabet 20 variant jednotek tak vyrabej jednu ktera umi vsechno a jen si to vypinaj podle segmentu kam ta jednotka pujde kvuli tomu ze je ESP povinny tak auto vsechny senzory a dalsi vybaveni musi automaticky mit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Ale musel si celou dobu drzet tlacitko ne ? Tady je hlavne asi problem v tom ze kdyz vypnes klicek tak tam proste neni stava. Coz treba u jednickovy fabky este nejakou dobu byla treba na okenka

 

Jop musel jsi to držet, ale to už člověka tak neomezovalo. Prostě jsi zamkl auto a podržel tlačítko dokud se okna nezavřela. V případě odemknutí jsi zase čekal dokud nesjedou. Pokud jsi tlačítko pustil, okna se zastavila v aktuální pozici. A to bez dojezdů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Po letmém přečtení tohoto vlákna jsem docela v šoku z toho, co všechno jde povolit a co za to Škodovka chce. Má už někdo vyzkoušeno kódování u MR17? Pokud by tu byl někdo ochotný z okolí Brna, tak bych se stavil, až mi to moje vyrobí. Případně SZ. Děkuji.

Editováno: , autor: Atrani
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím  je tady někdo z Frýdku Místku nebo okolí na dokódovaní na SB 2015  1.2, 81Kw......

Sprortovní posilovač

Asistent rozjezdu do kopce HHC

Protočení ručiček při zapnutí zapalování

Dodatečné setření po ostříknutí

Rychlost stěračů dle rychlosti jízdy

 Dik za info.

Editováno: , autor: Lukáš 33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
V 5. 5. 2016 at 20:52, MIchal Kolda napsal:

Tak konečně mám také dokodováno :kol-31: : asistent rozjezdu, conner funkce, sport posilovač, coming and leaving a led osvětleni RZ a to vše díky michal2009  mohu jen doporučit  :kol-47:

Zdravim, chcem sa opytat aku mate RJ a vybavu ak ste si vedeli aktivovat corner funkciu? Ja mam RJ2015, a vybava ambition extra, cize aj hmlovky. Tuto funkciu by som chcel aj ja, ale niekto vravi, ze nie je mozne ju aktivovat. 

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...