Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
V 11. 8. 2021 na 2:06, Simon278 napsal:

Nevi nekdo prosim jak zmenit pouze pocet dni do vymeny oleje? Moc diky

přes vcds:  1) Jednotka 17- přístrojová deska

                  2) 10 přizpůsobení

                  3)kanál WIV -->> hodnota špatná hodnota oleje

                  4)kanál SIA --->> hodnota km do výměny oleje (km)

           

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes při porovnávání schémat zapojení elektriky mezi Fabií III před FL a Rapidem po květnu 2015 jsem si všiml jedné vzájemné odlišnosti.

 

F III před FL má v provedení jen přední el. okna (vzadu švihadla) řidičovo okno bez dojezdu - tj. jednopolohový spínač, motorek bez napojení do BCM přes LIN signál atd.

 

Kdežto Rapid po květnu 2015 má v provedení jen přední el. okna (vzadu švihadla) řidičovo okno s dojezdem - tj. dvoupolohový spínač, motorek s napojením do BCM přes LIN signál atd.

 

Co z toho plyne? Na rozdíl od Fabie by teoreticky mělo jít i u Rapidů s el. ovládanými jen předními okny dokódovat ovládání řidičova okénka dálkovým ovládádním, ovládání tlačítkem i s vypnutým zapalováním atd. Nevím, jestli už to tu na fóru někde nezaznělo, ale raději takto doplňuji tuto informaci :-)

Fabia 3 před FL.png

Rapid.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm zajímavé, na Fabii III Ambiente FL, vyrobena v  listopadu 2018 s jen předními okny v elektrice, to dálkové stahování a vytahování oken mám sériově namontované a funguje v pohodě. Tak to jsem si tedy myslel, že Rapid je o trochu tzv. vyšší třída auta než Fabie a obzvláště ve výbavě Style, takže by to tam měl z logiky věci mít, ale asi na to má vliv i to, že se začal vyrábět dříve než Fabia III a tak ta elektrikářská síť a její komponenty není třeba na takové úrovni. Na druhou stranu jsem se setkal i s kolegou se stejně starou Fabií jako mám já, kterému to nefungovalo a ani nevěděl, že to má zablokované v tom infotainmentu a pouhými 3 kliky jsme to zprovoznili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Typické pro koncern, šetřit se musí vždy a všude a za každou cenu, i když to jde proti veškeré logice, viz. třeba zrušení  12V zásuvky v kufru ve Fabii III combi. Na druhou stranu  nevím jak je to v současnosti, třeba ji tam zase vrátili.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...