Přejít na obsah

Roztahle brzdove trmeny na predni naprave


JanSuperb

Doporučené příspěvky

Ahojte vim ze to neni skodovka ale je to koncern tak snad to prezijete!! stalo se uz nekomu z vas ze se na predni naprave vozu VW Sharan 1.9 PD 85kw roztahly brzdove trmeny tak ze desky dosedaly na kotouc jen v horni casti a ve spodni odstavaly? dnes jsem delal vymenu kotoucu a desek na predni naprave a zjistil jsem ze me desky nedosedaji jak maji a to ani pri prudkem brzdeni! na kotouci je viditelne ze brzdi jen prvni 2cm od okraje kotouce a po 2 km byly kotouce vrele. stalo se to nekomu z vas?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Deska si musí sednout :-) Jak se zbrousi tak pak bude dosedat celá plocha neboj :-) Ono se ty dva CM zbrousi rychle na tech 12 celkovych :-) Nějak bych tomu nevěnoval pozornost pokdu ot netahne do strany při brždění atd... Chce to čas.. Nove kotouče a desky se zajíždějí přes 500km :-) A to jsem někde četl dokonce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já osobně bych určitě nečekal, než ti kotouče sednout. Je tam někde problém, pokud se ti po 2 km začnout tak hřát kotouče, máš to špatně dané, přidírá se ti váleček, nebo nejde rovno. Takto odrovnáš kotouče. Desky musí jít i když jsou rovné rovno na kotouč celou plochou, nebude to brzdit hned dobře, ale nemělo by se v žádném případě stát, že ti v určitém místě někde zfialový kotouč, ne tak pouze na 2cm, takto ty kotouče odrovnáš. Já osobně neuznávám nějaké zajíždění kotoučů, prostě musí hned z kraje sedět celá plocha brzdové desky na kotouči. Je nesmysl čekat, až se ti deska sjede a bude na jedné straně široká a na druhé tenčí. Na nových autech nejsou kotouče vůbec sedlé, brzdy jsou zvadlé, neobroušené, hlavně služební dostávají hned z kraje na 100% a nikdy se žádné kotouče nezajížděly. Tohle je "chytrý" tah výrobce, kterým se kryje proti případné reklamaci - nezajel jste kotouče a přepálil je. Můj názor je takový, že je tam někde chyba, pokud chceš dobré brzdy, musí deska jít rovno na kotouč i když je nová a kotouč také. Zkus se podívat jestli se třmen nevytáčí při brzdění, shoď kola a ať ti někdo šlape na brzdu a sleduj, co se děje se třmenem. Co tam máš za kotouče 300mm a tloušťka 26mm?

Editováno: , autor: JaroslavZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...