Přejít na obsah

CHIP Tuning


rudko25

Doporučené příspěvky

Právě Powertec měl co vím problémy s cukáním nebo pulzováním při ustálené rychlosti mírně v tahu. To mně říkal "můj" úpravce. Sám jsem to zažil s powerboxem a není to moc příjemné. Snad to vychytali, možná to byly začátky na TSI.. Jak tu byla zmínka o jedničce, tak já rozdíl v projevu nemám, jako vystřelí rychlej, pak hluché místo jako série a na konci zátah jak prase že protočím kola i na suchu. Jakmile dám dvojdu kdykoliv tak táhne jak blbá. Prostě ta jednička je uškrcená, ale nevím jestli to běžný úpravce dokáže předělat. Oni se hrají hlavně s množstvím paliva, tlakem turba a možná jiskrou. Tady se to snad dá udělat jen s mapou krouťáku naráz?? Spíš otázka pro Motorpowera..

Jinak já už mám po čipu asi kolem 13tis km tuším.

A jestli to má cenu? Snad jo za cca 5tis a hlavně z verze 63kW, ale už za 15tis třeba od Cimbu bych do toho nešel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu už by se ti projevilo.. Myslím že donekonečna blbě nikdo nic dělat nebude a naučí se to dobře, nebo skončí úplně. Pokud už mají základnu a kšefty, snad se budou snažit dělat dobrou práci. Nebo aspoň já bych to tak dělal. To je těžko, každý si může pokazit jméno nějakým zmetkem, každý člověk je totiž omylný, vidím to v práci.. Takže buď rád že nemáš problém a užívej výkonu navíc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám najeto přes 40tis, tankuji spíše lepší adetivovaná paliva a řekl bych, že až teď se ten motor pořádně zajel, sedl si atd. Jsem s ním spokojen v podstatě i bez čipu. Táhne a jezdí se s ním hezky. Samozřejmě výkonu není nikdy dost a v budoucnu na to třeba taky dojde, ale co se chodu, kultivovanosti atd. motoru týče, jsem spokojen. Jak na tom bude spolehlivost (lehký strašák) ukáže čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorší je, že po pár tisících km si člověk zvykne a auto je zas slabé. Nejlépe koupit hned něco silnějšího abych byl spokojený a ten čip by byl někdy v budoucnu ještě takový bonus. Rapida už jsem kupoval s tím, že ho zajedu a načipuju protože se mně zdál slabý hned. Ale na silnější nové auto nebyly prachy a ojetý vrak jsem už nechtěl, jako hromada lidí tady..

Jo a motor jede i od toho čipu až teď  fakt dobře. Mám cca 31tis km celkově, tankuju Vervu 100 a mám i sportovní filtr. Poznám i reset jednotky, auto je línější. Tady hraje roli prakticky všecko, kolik lidí v něm jede, kolik je v nádrži, jak teplo je venku. Šak to znáte..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, žádná výhra.. Ve finále jede podobně jako 1,2tsi 77kw, dokonce je tady v jiném vlákně jak 1,2tsi drtí 1,4 tsi. Možná tak 1,4 tsi ale turbo-kompresor 132kW jako F2 RS nebo 1,8 tsi, obojí s manuálem když už svezení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už nic, tak si aspoň jeden z mála co mají tento motor.. Ale upřímně? Spokojený za 450 táců bych byl v jiném autě než je Rapid. Aspoň ho nech načipovat ať máme o čem kecat. Teď tě bohužel ujede každý s načipovanou 1,2 tsi a přitom ušetřil tak 150 tis, pokud se budeme bavit o výkonu.

Ne vážně, tvoje konfigurace auta je tragédie(neber to osobně). Neadekvátní tragédie, myšleno obecně pro tento typ Rapida.

Editováno: , autor: mx6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych bral Rapida s 1.4TSI a automatem všemi deseti, ale jelikož v akčním modelu Fresh není a s výbavou co bych chtěl, šel sestavit pouze z Elegance, tak mi pak vyběhla nakonci taková suma, že jsem málem spadl ze židle... :(

 

Ale ať jsme u tématu, určitě bych ho nechal načipovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Uvažuji o chipu 77kW Rapidu. Většinou nevěřím neschváleným úpravám, ale rezerva tam myslím je - přece jen škodovka bude vyrábět 1.0 TSI s 81kW, francouzi mají 1.2ky s 97kW, atd..

 

Měl by někdo nějaké doporučení na firmu? Kamarád byl u dieseltechnik (5.000,- za 92kW/206Nm) a na nic si nestěžoval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...