Přejít na obsah

Nákup přes eBay a platba PayPal


jirkadj

Doporučené příspěvky

Dá se to nějak dostat do České republiky? ... rád bych koupil jeden kus  (a třeba se i s někým svezl - zaplatím za něj poštovný za oba kabely!)

Rád bych ale aby mě s tím někdo vysvětli základy - něco jsem už pochytil od kamaráda ,ale to nestačí - chybí praxe.

Vím že budu potřebovat kabel HEX-CAN   (KKL je na starší vozy - to nebrat).

 

Mám Oczavii 2 (2006)  - předfacelift"

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten samý maj na ebay jen o 5 dolarů dražší a poštovné zdarma. Navíc v Tvém odkazu píšou, že kabel již není k dispozici.

 

Třeba tady: http://www.ebay.com/itm/VAG-12-10-3-USB-Interface-cable-Diagnostic-tool-/321233583619?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item4acb037e03&vxp=mtr

Editováno: , autor: gloomik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

OK - koupím tedy tento vámi doporučený - doufám že bude fungovat na většinu aut i na moji Octavii 1,9PD rv: 2006 

Ppředpokládám že se jedná o CLON .. (na Češtinu a na uktualizace tedy mohu zapomenout -  prosím potvrďte mit o někdo?)

 

Udělal jsem si tedy registraci na eBay" ... píše mi to cena US $23.50   (Approximately 439.03 CZK)

Píš emi to ale: Prodávající není specifikován možnosti dopravy do $ $ buyerCountry. Prosím, obraťte se na prodejce a požádat o způsob dopravy do místa.
Já jsem ale zadával při registraci svoji adresu.Nemám PAY PAL" .. mohu zaplatit jen přes IB dopředu.
Jak to mám provést?
 
Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info - tak závislý jo :)

No takže jsem se na ,,ebay"  zaregistroval  - kliknul na kabel který by se mi líbil  - pod mojí registrací se opravdu objevil kabel k zaplacení  (paráda)

 

Ale následně nastal problém s placením - přesně jak píšeš - zaplatit lze pouze PayPal" .. 

Ddo teď jsem se tomu v IB vyhýbal - protože se domnívám že to něco stoji - vedení účtu ?  ..atd ... (schválně jsem jakožto skrblík" přešel z ERA klasik  na  ,,ERA on-line" abych nemusel platit poplatky za vedení účtu ... a nevím jestli si to tím PayPal zase ,,nezDownGraduju"  na nějaké poplatky?)

 

Dále mám ještě Air-Bank , mBank , a Zuno ... ale raději bych se staral o kabel a zkoumal Vag-Com - než zase maturovat" ze založení PayPal :)  ..asi mi nic jiného nezbyde :)

 

Je tu ale jiný problém a nejasnost! - u toho kabelu mi to píše že je to FREE  (tedy poštovné zdarma) ...ale pak ve složce ,,Zakoupeno" .. je zobrazeno zboží , cena v USD  a  jen:  Spojené státy americké a US vlajka!

Znamená to snad že poštovní zdarma platí jen pro USA ?  ...díky za potvrzení ?

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten predajca je z Číny a posiela do každej krajiny zadarmo. Resp. vyzerá to tak, ja mám pre Slovensko bezplatnú dopravu. On tie náklady samozrejme má započítané do ceny tovaru.
Čo sa týka platenie, potrebuješ mať PayPal konto. Na stránke PayPalu si ho zaregistruj a vyplňuj pravdivé údaj (meno, adresu, telefónne číslo), rovnako a rovnaké ako na eBay. Následne si v konte pridaj debetnú alebo kreditnú kartu, a to tak, že vyplníš všetky požadované údaje. Následne ti z karty strhnú cca. 1,50 € jednorázový poplatok. Keď si pozrieš cez internet banking, alebo na výpise tú platbu, tak tak nájdeš 4 miestny kód, niečo ako text. Tento potom zadaj na stránke PayPalu. Toto slúži na overenie, že majiteľom karty si naozaj ty. Následne už budeš môcť cez toto PayPal konto platiť. Za realizované platby sa nič neplatí, vždy ti iba odíde z účtu toľko peňazí, koľko si platil. Vo výpise svojho bankového účtu alebo kreditky to budeš vidieť ako platba PayPal a zobrazuje sa to tak, ako hocktorá iná platba kartou v obchode alebo cez internet. PayPal a eBay dostanú nejaké percentá z platby od toho, kto tovar predal a platbu prijal, ty žiadne poplatky neplatíš.

Vo všeobecnosti sa inak PayPalu nemusíš báť, je to dôveryhodnejší subjekt, ako hocktorá banka u nás. Tiež doporučujem, aby si na ich stránke registroval takú kartu, ktorá ti bude ešte dlho platiť a kde máš pravidelne peniaze, aby si nemusel v budúcnosti pri ďalšom nákupe registrovať novú/inú kartu a znovu platiť poplatok 1,50 €. Ja som si to raz neuvedomil a zaregistroval som takú kartu ktorá mi mala ďalší mesiac expirovať.

Na eBay všeobecne platí, aby si nakupoval od predajcov, ktorí majú dobré hodnotenie. Ideálne je, aby mali 100%, alebo blízko tejto hodnote. Ak má pod 99% treba si dávať pozor. Samozrejme nákup treba zvážiť. Ja osobne ak nie je spoľahlivosť predajcu 100%, vždy si pozriem počet jeho realizovaných obchodov, ich hodnotu a to, že prečo dostal negatívne hodnotenia. Niekedy niekomu mešká dodanie tovaru kvôli pošte a už automaticky dáva negatívny feedback, za toto predajca ale nemôže. Potom tu je opačný prípad, keď neposiela správny tovar a tiež nekomunikuje s kupujúcim a nereaguje ani na negatívny feedback. V takomto prípade je lepšie u neho nekupovať nič, alebo len nehodnotné veci za pár dolárov. A nakoniec tu máme ešte špeciálne prípady, a to keď predajca predáva nejakú drahú vec za moc nízku cenu aj oproti ostatným predajcom na eBay. V takomto prípade si treba skontrolovať, či si svoje hodnotenia nevyrobil umelo, napr. predajom desiatok, alebo stoviek obalov na DVD za pár centov a teraz zrazu skúša ojeb. Nie je to bežné, ale už som sa už s takýmto prípadom stretol, a radšej som to u neho neriskol, lebo jednalo sa o vec za niekoľko sto dolárov.
Tiež ti doporučujem, aby si ako kupujúci hneď potom ako si vyhral aukciu, alebo si kúpil Buy It Now tovar, hneď aj zaplatil. U nováčikov na eBay si to predajcovia cenia a nebudeš pre nich rizikový. Oni totiž tiež neradi predávajú niekomu, kto nemá ešte žiadne, alebo má aj zlé hodnotenia. A nakoniec, keď už budeš mať tovar doma, a všetko je v poriadku, nezabudni dať predajcovi pozitívne hodnotenie. On ti potom na oplátku tiež dá dobré hodnotenie.
A ešte jedno dôležité pravidlo. Ak sa s tebou predajca snaží komunikovať kvôli niečomu, píšte si vždy iba cez eBay, nie súkromne cez mail. Ak by totiž nastal nejaký problém a žiadal by si o refundáciu, prípadne by si to musel riešiť priamo s eBay-om, tak máš sa o čo oprieť. eBay je dobrý v takýchto prípadoch, ak vidia že máš pravdu, dostaneš späť svoje peniaze, ale samozrejme najlepší prípad je ten, keď nemusíš nič také riešiť. :-)

P.s.: Ešte ma napadlo, že by som ti mohol predať svoj VAG kábel 11.11.3 (klon) ktorý teraz už nepotrebujem (kupoval som ho kvôli možnosti odblokovať BT na Amundsen+). Pôvodná cena bola 26 libier, ak má niekto záujem, ponúknite.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P.s.: Ešte ma napadlo, že by som ti mohol predať svoj VAG kábel 11.11.3 (klon) ktorý teraz už nepotrebujem (kupoval som ho kvôli možnosti odblokovať BT na Amundsen+). Pôvodná cena bola 26 libier, ak má niekto záujem, ponúknite.

 

Ahoj díky moc za podrobné vysvětlení  - toto jsou pro mě docela cenné informace.

Mezi tím jsem si hodně věcí o eBay přečetl a zjistitl -.ale mám ještě dotaz na které mi nikdo zatím neodpověděl:

 

1). Jde založit PAY PAL účet + odesílat peníze z běžného českého IB (i když nemám vydanou žádnou bedetní , ani jinou kartu ?)
... Zaslechl jsem že od jisté doby to jde - dobíjet si do PayPal peníze jen z běžného IB.

Kartu nechci mít - jednak u některých bank z důvodů poplatků , a duhak ji vůbec nevyužiju.

Pokud si chci uložit peníze - dám je mamině , nebo přítelkyni ,bratrovi (a spojím to předvídatelně s nějakým větším placením v domácnosti)  a ti mi je přes svůj účet připíšou na můj učet. Stejně tak naopak, kartu nepotřebuju , a ani nechci - mám ,,bankomat" doma.

2). O ověřujícím stržení/vrácení cca 51Kč /1,5E  již vím , ale jaké jsou prosím další zkryté poplatky u našich IB při dobíjení PayPal v řádově od 1000Kč do 10.000Kč
Respektive: která banka u nás vČR je pro mě jako obyčejného kupujícího pře PayPal  nejvýhodnější?
(nevím pro kterou banku se mám rozhodnout? ... mám: mBank , Zuno ,  AirBank , a Era ) - nebo je to jedno?

3). Je výhodnější si dobijet peníze v USD , EUR , nebo jednoduše v CZK ?

4). Nevím jestli je PayPal nějak na pevno svázaný s moji konkrétně vybranou bankou pro dobíjení (např: IB v mBank)? ... Pokud ano - lze později přejít i k jiné bance a dobijet PayPal z jiného IB ?  
Lze prosím dobijet můj PayPal z více IB?  (mBank ,Zuno ,AirBank ?)
Lze mít více PayPal účtů na jednu osobu?

5). Lze zaplatit na Ebay z jiného PayPal účtu   (třeba od kamaráda)

 

díky předem za odpověd - postačí jen zkopírovat připsat odpovědi:
nebo na email: jirkadj@sezanm.cz

 

ještě PS: co se týká kabelu - záleží na tom kolik za něj chceš? , a hlavně pokud je funkční?

Budu k tomu potřebovat nějaké základní informace - něco už jsem taky pochtil , ale nějaký dotaz tam jiste vyvstane.

Jo a šel by k tvému kabelu jiný SW v češtině - samozřejmě down starší verze - kvůli možnému zablokování.

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpovím ti, na e-bay nakupuji už pár let..

1) S dobíjením na paypal jsem se zatím nesetkal jinak než přes kartu. Není to jako běžný převod z banky do banky. Pokud to banka umožňuje, myslím, že stejně musíš mít platební kartu, přes kterou to jde. To stejné jak vyzvedávání peněz z paypal.. Není tam jiná možnost než připsat je na kartu, kterou tam máš zaevidovanou.. Když někdy tam něco prodám, tak vždy se to přes kartu připisuje na účet.

 

2) Ověření karty není nutné, ale někteří prodejci jej vyžadují. Já měl ČSOB, ale kvůli poplatkům jsem přešel k AirBank, kde neplatím žádné poplatky jako u předchozí banky. Při ověření si jen strhli cca 50,- a ty mě obratem připsaly na paypal účet, jak jsem platil nějaký nákup, tak to strhlo vložených 50,- z paypal a zbytek si to vzalo přes kartu z účtu.. Vše bez poplatku bance. Jediné poplatky, které vznikají jsou na paypal, ale ty nevidíš, jsou skryté v nepatrně horším kurzu, než dostaneš třeba ve směnárně.. ale je to v řádu halířů.

 

3) Paypal učet mám založený v USD, protože na e-bay v tomto obchoduje nejvíce lidí, dobíjím klasicky z učtu, kdy si to podle paypal kurzu samo přepočítá a automaticky strhne z karty. Když nakoupíš na e-bay v jiném kurzu, než v dolarech, tak se nic neděje, jen si to přepočítá CZK na jinou měnu a to pošle prodejci.. Sem tam nakupuji v eurech, australských dolarech a pod... úplně bez problému - vůbec to nepostřehneš..

 

4) Paypal není s bankou svázaný vůbec. Já přecházel z Čsob k AirBank, jen jsem změnil kartu, kterou tam mám vedenou, znovu ověřil. Přímo dobíjení z banky neznám.. ani si na paypal nedobíjím.. prostě jen zaplatím to co koupím a pokud zrovna není na paypal učtě dostatek peněz z prodeje, tak se to strhne z karty... nic neřeším, vše je automaticky.

Více účtů na 1 osobu jít založit mělo si myslím.. ale nevím jestli je to potřeba, když jde nakonfigurovat třeba 5 karet, ze kterých to ty peníze bude čerpat.

 

5) Po nákupu ti to přesměruje na stránku platby a tam se přihlásíš paypal účtem, takže klidně paypal účtem kamaráda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpovím ti, na e-bay nakupuji už pár let..

1) S dobíjením na paypal jsem se zatím nesetkal jinak než přes kartu.

 

Opět díky moc za informace k mým bodům

Právě že automatické operace přes kartu (které nemám tak úplně pod kontrolou) - mě trochu děsí.

Já ti věřím že to může v pohodě fungovat automaticky rovnou z té dané nakonfigurované karty , a rozhodně věřím že rychleji.

 

Ale já bych jako začínajíci novice klidě ten pomalejší způsob - nejdříve nabít kredit z BÚ na PayPal , a pak z kreditu něco utratit na eBay ... v pohodě a bez stresu , a né že se něco ,,přeskočí přes něco někam" autoamticky :)

Tato možnost je od roku 2012 a můj problém je že není nikdo kdo to takto má ? .. aby mi poradil  :(

 

Já jsem se chytnul tohoto:      a tak jsem hned zajásal že to lze taky přímo z IB:

http://www.mesec.cz/aktuality/pres-paypal-nove-zaplatite-i-bez-platebni-karty/

 

http://www.cnews.cz/paypal-uz-muzete-dobijet-i-bez-karty-staci-prevod-z-uctu

 

....  tak teď babo raď ?  - já bych si nerad kvůli dobití PayPal zřizoval nějaké plastové trsátko " :)

Alespoň né na začátku , chápu že časem mi třeba začne vadit pomalejší operace - a časem pro rychlejší operaci a lepší kurz třeba začnu taky používat kartu ..

Zatím ale kvůli jedné položce- pro VAG HexCan Kabel  to nemá moc smysl si komplikovat život s kartou za kterou se i mnohdy paltí poplatky.

Mimochodem k tomu tvému klonu kabelu - prodal by si ho za řekněme 600Kč ?

 

Jiří

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To dobíjanie PayPal účtu neviem ako funguje, vždy platím cez kartu. Riešiť nejaké medzinárodné prevody je drahé, pomalé a neefektívne, platba kartou je zadarmo, počíta sa do obratu a je to ihneď, a zároveň kým nič nekúpím, mám všetky svoje peniaze na svojom účte, resp. svojej kreditke.
Čo sa týka mBank a ZUNO, mám v oboch spolu 3 účty aj s kartami. PayPal funguje bez problémov na každej karte, platil som už z každého účtu. Žiadne extra poplatky, a nakoľko tieto banky karty vydávajú zadarmo, nevidím dôvod ich nevlastniť.

 

Čo sa týka meny, doporučujem ju vybrať podľa toho, kam a akou kartou platíte. Ak máte VISA/VISA Electron, doporučujem USD, ak MasterCard/Maestro, tak EUR, nakoľko tieto kartové spoločnosti prepočítavajú transakcie na tieto meny. Tým pádom sa vyhnete jednej konverzii meny, ktorá síce býva devízovým kurzom, ale nie stredným. Ak nakupujete v Číne, najlepšie je mať VISA kartu a zvoliť si menu v USD. Na Slovensku už asi bude lepšia karta MC, tj. v EUR, lebo pri prípadnej platbe napr. v GBP (dosť časté hlavne pri nákupe z HK a samozrejme štandard v UK), tak sa peniaze nebudú prepočítavať GBP - USD - EUR, ale priamo GBP - EUR. 

Čo sa týka toho môjho kábla, neviem či funguje s inou verziou VCDS ako 11.11.3 alebo inou jazykovou mutáciou. Nakoľko som sa bál prípadného zablokovania kábla (predsalen je to klon), neexperimentoval som s tým a ani to nebudem skúšať. S anglickou verziou VCDS 11.11.3 funguje bez problémov. Ak má niekto záujem, ponúknite nejakú cenu (tu, alebo cez SS), ak mi cena bude vyhovovať, tak si tľapneme. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další cenné informace - děkuju.

No když čtu i jinde na diskusích jaký jsou problémy s kreditem - zasíláním přímo z IB , nebo pak zpětně s vybíráním zbytku , pomalost platby ..a další neduhy jako nevýhodnost kurzu.  Asi přeci jen dám na tvé slova a budu platit přímo přes kartu.

 

Já jednu kartu přeci jen mám - ale nepoužívám jí! .. je to od ERA  (od Poštovní Spořitelny) ... platná do 02 / 2017 ... (je to debetní  ,,Master Card")

A nevím jetli můžu použít i tuto - resp: jestli nebude její použití nějak nevýhodné?  (nevím jaké by přibližně byli poplatky u ERA za použití na platbu PayPal ?  - pokud to touto kartou vůbec jde? - (ale mělo by jít - je to Master Card")

Rád bych znal vítěze v cenovém srovnání - při platbě přes PayPal u mých 4x bank:  ERA , ZUNO , mBANK  a AirBank... (v případě že bych měl na výběr od všech těchto bank jejich 4x karty , zatím mám jen tu jednu od ERA).

Ale jak jsem od tebe minule četl .... píšeš že u AirBank je to bez polatků za použití karty ... pokud je tedy AirBank ze všech nejvýhodnější? ... nechal bych si přednostně zaslat jen tu od AirBank.

Píšeš tam také: ,,dobíjím klasicky z učtu" ... nerozumím co si dobijíš? ...jako dobíjíš peníze na tu kartu AirBank  (myslel jsem že se peníze strhávají prostřednictvím té vydané karty z běžného účtu) ...samozřejmě do výše denního/týdeního limitu nastaveného na kartě , nebo na BÚ.  Nebo se nejprve peníze musí na kartu dobíjet?

 

Omlouvám se že se takto ptám ,  až mi za čas z Číny , nebo eBay přijde pár prvních kusů zboží - taky se rád podělím s ostatními o poznatky :)

S pzdravem Jiří :)

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blbě jsem to napsal, samozřejmě se to samo strhává, nic sám nedobíjím  :blush: . Na kartu se nic nedobíjí, karta je součást učtu, takže co je na účtě je i na kartě.

 

Platím na PayPal platební kartou MasterCard právě od AirBank, mám u nich na osobním učtu aktivován malý tarif (platby kartou jsou u něj zdarma) ale protože udělám více jak 5 plateb karet za měsíc, tak je vše v rámci učtu úplně bez poplatku + je na běžném účtu ještě úrok jak na spořícím. U AirBank tu kartu dostaneš zdarma a klidně ji můžeš nechat doma v šuplíku, poté co ji zaregistruješ na Paypal už na ni nepotřebuješ šahat. Vždy se přihlásíš pomocí jména a hesla PayPal a zbytek to udělá za tebe.

 

Já se ještě nesetkal, aby byl s PayPal nějaký problém a chybně si strhli částku a musel bych to pak řešit. Když nastane jakákoliv chyba při platbě, PayPal hned transakci zruší. Jen samozřejmě vznikne blokace na kartě na danou částku a pak trvá asi 3 pracovní dny, než peníze přes kartu zase připíše zpátky na účet.

 

Ke kartám u ERA, Zuno ani mBank ti bohužel nic neřeknu, to budeš muset prostudovat jejich ceníky. Já AirBank používám hlavně kvůli jejich přístupu k zákazníkům (to byl jeden z důvodu odchodu od ČSOB) a úrokovým sazbám. V době, kdy jsem u nich začínal žádná jiná banka takové podmínky které by mě vyhovovaly nenabízela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se ostatním za odbočení od tématu. Jakmile si to v praxi vyzkouší -  trochu to tu promažu.

 

Díky moc za ověření a vysvětelni s ,,dobíjením" - už v tom mám trochu jasno ... (je moje chyba neznám praxi s používání karty).

Zjistím si ceny poplatků u ostatních bank a zkusím to.

 

Co se týká poplatků stržením částky za použití karty - pokud by se ale jednalo jen o drobné do 30Kč za transakci na PayPal ? ...pak vůbec není co řešit

, a mělo by mi být prakticky jedno kterou kartu a kterou banku použiju.  (Pokud to tedy není víc peněz? .. např: podle výše placené částky)

 

Předpokládám že co bych si měl hlavně hlídat je kurz , a volby měny jakou bych měl mít nastavenou na eBay ?

Tedy trocha teorie: pokud mám zatím nyní fyzicky první katru ,,Master Card" (od ERA Poštovní Spořitelna - což by měla být vlastně ale ČSOB)  ... a když pominu zatím pro mě neznámý ERA poplatek za transakci.

Pak poslední dva dotazy:  pakliže mám tedy nyní jedinou funkční kartu ,,Master Card" ... (a podle toho co jsi psal 26. říjen 2013 - 12:13)  u MasterCard by měla být nejvýhodnější platba v EURO?  = nejvýhodnější při nákupu na eBay by pro mě bylo zvolit: na eBay měnu v EURO ? 

Pokud bych měl např. zvoleno v USD , nebo CZK - pak by to bylo méně výhodné ?  a nebo je to jedno a přepočítává se to automaticky podle akt. kurzu.

 

Dále když bych chtěl nakupovat u Číňanů např: na DX.COM  ...pak je pro moji prozatimní katru (,,Master Card" od Era) nejvýhodnější volba jaké měny?    (a kde se to prosím nastavuje)

Editováno: , autor: jirkadj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na eBay nedokážeš zvoliť menu platby, tá je taká, akú zadal predajca. Ak sa prihlasuješ cez eBay "inej" krajiny (napr. ak sa prihlásiš cez ebay.co.uk, alebo ebay.de) , tak sa ti mena väčšinou prepočíta, s tým že nakoniec budeš aj tak platiť tou menou ktorú určil predajca. Takže toto vôbec nerieš. Čo som ja písal, je výber vhodnej karty kvôli poplatkom pri prepočte kurzu. Ono to bolo zaujímavé hlavne keď som kupoval veci z USA, tak bolo výhodnejšie mať kartu VISA, lebo sa mi z účtu strhli korunu po prepočte kurzom USD - USD - SKK. Pri MasterCard to vtedy bolo tak, že USD - EUR - SKK, tj. strhlo trochu viac korún, ale žiaden obrovská rozdiel. Tá stredná mena je mena kartovej spoločnosti, prvá je mena predajcu a posledná je mena v ktorej bol vedený môj účet. Tj. ak máte účet v banke vedení v CZK, tak sa vám vždy strhnú koruny po prepočte kurzom kartovej spoločnosti.

 

Dnes by malo byť výhodnejšie na Slovensku mať MasterCard. V takom prípade sa totiž prepočítava takto: USD - EUR - EUR, alebo GBP - EUR - EUR. V prípade Visa to je USD - USD - EUR (toto je ešte ok), ale horšie to je ak tam je iná mena ako dolár, napr. GBP - USD - EUR, lebo máme dve konverzie.

 

Pre ČR to teraz platí tak, ako dávnejšie pre SR, treba sa rozhodnúť podľa toho, odkiaľ viac nakupujete. Pre USA je lepšia VISA, pre nákup z eurozóny MasterCard, pre zvyšok sveta je to jedno, prepočet bude aj tak dvojitý.

 

A po tejto teórii to podstatné: ak už máte banku, aj kartu, a nechcete od zajtra polovicu každej svojej výplaty minúť cez eBay, tak tieto bankové/kartové veci vôbec neriešte! Bavíme sa tu totiž rádovo o korunách, maximálne percento z celkovej ceny, čo je pri jednorázovom nákupe naozaj nepodstatné.

 

Čo sa týka poplatkov bankám, nechcem sa vyjadrovať všeobecne, lebo som sa už stretol s prípadom že banka brala poplatok aj za platbu kartou, ale u každej normálnej banky je platba kartou bezplatná, bez ohľadu na to, či platíte v obchode za rožky a salámu, alebo kupujete niečo cez eBay. Platba cez eBay sa totiž realizuje ako online platba kartou a tá je zase ekvivalentom bežnej bezhotovostnej platby napr. v obchode alebo na čerpacej stanici, len predajca nemá fyzicky pri sebe kartu, a preto sa zadávajú z nej ďalšie údaje pre overenie.
 

A aby ste chápali, prečo sa používa PayPal a neplatí sa predajcovi priamo: PayPal je dôveryhodný sprostredkovateľ platieb ktorý zaručuje, že údaje o vašej karte spracuje iba on, a tým pádom nemusíte kdekomu na druhom konci planéty poskytnúť údaje svojej karty a máte svoje peniaze v bezpečí (samozrejme ak nedôverujete ani PayPalu, tak máte smolu). Ďalej PayPal týmto odbremeňuje aj predajcov, lebo nemusia riešiť ako zabezpečiť aby im mohli ľudia platiť kartou online, čo je pomerne komplikované. Zároveň ce PayPal vidí predajca prichádzajúcu platbu okamžite, nečaká sa na nejaké prevody atď., takže hneď sa môže poslať aj tovar. Takže tri muchy jednou ranou.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...