Přejít na obsah

Xenony na fabii


werete

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

Mám otázku, měl ste někdo někdy rozebrané světlomety z fabie ať už xeny nebo halogen?? Mně se jeden xenon mží a z vrchu je moc velká mezera mezi čirým plastem a černým korpusem, jak to mám dát dohromady, popřípadě jak ohřát do kola lepidlo aby to šlo?? přemýšlel jsem to dát do trouby, ale nechci aby se to cel zkroutilo, a ještě kde se dá sehnat to černé lepidlo, nebo am mm dát silikon?? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlape je tu toho tolik psáno ohledně xenonů... stačí 5 minut a máš co hledáš... jinak mlží se i nové světla a to z důvodu vlhkosti vzduchu a velkého tepla u vnitř lampy, tak mi to sdělila škodovka :-) při reklamaci fungl nových xenonů na fábii. Nahřívají se třeba v troubě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno jako bůček to péci asi nebudeš :kol-44:

 

Myslím že to tu někde bylo, ale nevím to jistě.

 

Mám týden na autě namontovaný a dnes seřízený xenony. (Značkový origo servis Škoda - seřízení xenonů za 120Kč :kol-47:, normálně mě teda dostali tou cenou a ještě ke všemu nebyl vůbec žádný problém, abych u toho byl s mechanikem a čučel mu pod ruce) 

 

A zatím se nemlží, uvidíme časem co a jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to já bych je taky potřeboval seštelovat. :kol-28: ale ještě koupit nové výbojky, ty co tam mám toho maj asi dost za sebou, a možná i celé čočky, no snad jen ty výbojky, sem koukal mají v té baňce takový bílý nános něčeho, tak budou asi ko, ale pořád svítí ale ne tolik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výbojky se nechají sehnat za rozumnou cenu, aukro nebo bazoš, také je budu shánět nové origo, čočky tu někdo psal že se nechají vyčistit ultrazvukem v optice, zadní část baňky zase nově pochromovat nebo tak něco, čelní plexi rozleštíš a jsou jako nové.

 

Po seřízení svítí prima, neoslňuju a váha i ostřiky fungují. Maximální spokojenost.

 

Ještě musím dořešit denní svícení. Nechci pořád svítit xenonama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

čau, spousta lidí mi tvrdí, že orig. xenony jsou zapsány v TP (halogeny nejsou) a po předělání jsou problémy na STK. Mám dodělané xenony, funkční ostřikovače. Ještě musím sehnat nivelaci a spínač světel bez kolečka nastavení výšky. Neví někdo jak tuto přestavbu zapsat do TP?

 

 

Ti co mají xenony z výroby, mohli by se kouknout jestli opravdu jsou psaná v TP?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

již jsem viděl u oktávek dotažených z Německa xeny v TP já mám oktu koupenou v ČR a nemám je tam a přitom je mám na faktuře když se okta kupovala jako nová. Takže to asi dělaj jak kde a převážně Němci opravdu už jsem to asi 3x viděl zapssané jako dodatečnou výbavu vozidla, já tam mám třeba nějakou přepážku (ale v autě žádná není) :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

davca: nesmíš plést jabka a hrušky, sousedi v SRN zapisují do TP kde co (záměny brzd, motorů atd), nejsem v tom kovanej, ale tuším, že co u nich projde Dekrou, to za poplatek zapíší do TP a je to ofiko v pořádku (viz Šmoulova Fabie s OIRS motorem atd)...u nás se údaje z německého TP přepíší a je to také legálně v pořádku, ale při záměně u nás, ti to takto nikdo ofiko nezapíše (nebo spíše čti "neměl zapsat") - leda věci s homologací + typovej list, pak cesta STK - Měú - TP funguje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...