Přejít na obsah

Nepřirozené zvuky - drnčení, vrzání, klepání


rogerer

Doporučené příspěvky

Nemáte někdo zkušenost s chrastícim kastlikem? Jede jak o život, na kostkách se mu líbí nejvíc, když přidržim dvířka tak to přestane, asi to něčim vystužit. Nejhorší je, že to auto srážej dolu takový banality, ale těch banalit je tolik, že se opravdu nedá hovořit a nějak povedenym autě. Je to škoda... Sem zvědavej jestli Fabka III bude stejná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo u kastlíku mi tam taky vrže, někdy jo, někdy ne. Tolik jako Tobě asi ne, já zatím zkoušel jen dotáhnout všechny šrouby. Na kostkách naštěstí nejezdím, protože kdyby jo, asi bych už měl své místečko v Dobřanech.

Jinak dnes ráno do práce 15st. a po namazání tím přípravkem co nám sem zaslalo samo nebe ( resp. Panoil) ticho. Ještě uvidím až to bude šajnit odpo na sluníčku, ale vzhledem k tomu, že to zde má ověřeno tolik uživatelů, nevěřím že by to nefungovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, já to zkoušel, proč myslíš, že to píšu. Zkoušel jsem jak glycerin tak silik olej, takový ty sráče s houbičkou proti zamrzání těsnění v zimě. Ale zkus, třeba budeš mít větší štěstí. jediné zde z diskuse vyplynulo, že pomáhá buď ta vazelína nebo nějakej olej motorovej, už nevím jakej co se používá do motorek. Když budeš hledat určitě to zde najdeš. Nepomáhá ani takovej ten jelení lůj. resp. vše pomůže, ale na strašně krátkou dobu v řádech týdnů.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím už to tady někdy bylo, ale jak jsem teď zjišťoval, kde je přesně kabinovej filtr, tak jsem objevil zespodu kastlíku kousek takovýho tapecu, kterej je zespodu uplně volně, skoro bych řekl, že každou chvilku odpadne :-) ale myslím, že zatím žádný zvuky nevydává. máte to tam taky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.panoil.cz/silikonova-vazelina-c2-p3 příp. http://www.outdoor-cyklo-sport.cz/katalog/produkt/mazivo-silikonov-vazelina-30ml-48044

 

a podívejte na to info tam :

"Vážení zákazníci, tento produkt obvykle odesíláme nejpozději dva dny po objednání. V současné chvíli se však dostupnost pohybuje v rozmezí 3-4 dní z důvodu velkého vytížení dodavatele."

no jo, na Rapidy udeřila vedra  :D

 

Jinak ten olej pro dvoutakty, co si tady také někdo chválil, je Motul 510 2T.

Editováno: , autor: slapnahrabe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně bych to také volil až jako některou z dalších možností, ale tady kolega s tím má zkušenosti a najezdí hodně, tak se když tak optejte jeho.

 

Jinak mi od 17.4. zatím ještě stále účinkuje ta zázračná vodička ze servisu, ale to bude tím, že tomu dali opravdu pořádnou nálož na můj popud.

Editováno: , autor: slapnahrabe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrzání těsnění, Motul510 a 50 000 km vůbec nevím o čem mluvíte :) Těsnění je krásně vláčné, sametové, měkké.Co Vám pořád v těch Rapidech křupe?Já mám 130 000 Km a nic, ale pozor!Jakmile zapomenu cokoli ve dveřích, kastlíku ap., tak je to rachot jako blázen (od svítilny, tictaců tužek ap., bacha na to.Já  musím naopak prohlásit, že Rapid je téměř nejfestovější s čím jsem jezdil.Lepší bylo jen BMW a A3.Fakt se  ale nesmí cokoli po autě volně povalovat, pak je to tragédie.Chápu ale, že pokud někdo má elektrony a nízkoprofiláče, tak bude drnčet i ručička tachometru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

posledni dny pozoruju ze mi neco rachta v řidičových dveřích, těsnění to není to vrže a teď minimálně po tom co jsem to natřel lojem. Stavítko pásu to taky není, v přihrádce nic nemám, přijde mi to jako by se tam kinklalo to okno....budu to dál sledovat, někdo něco podobného?:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrrr : Problém prakticky nic.V začátku začalo při teple taky vrzalo to těsnění a jednou jsem šteloval ty dorazy kufru, taky to dokáže trochu lupat.To ale nepovažuju za nějakou závadu.Ještě mi odešla cívka, ale mám to na LPG a zjistil jsem jednu věc.Cívky odcházejí z důvodu použitých svíček.Pokud se nechá normálni, nebo třeba i Bosch na LPG, tak to po čase odpálí cívku.Proto dávám jedině Brisk na LPG s tenkou elektrodou a měním je častěji (20 000km).Pak vše funguje jak má.Jinak olej měním po 15 000km, origo Castrol z obautodíly, je tam docela levný.V roce jsem přestal chodit do servisu a měnim si to sám.Musím říct, že spotřeba oleje je nulová.Já jsem s tím autem max.spokojenej a to jsem dřív jezdil dražšími.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...