Přejít na obsah

Nepřirozené zvuky - drnčení, vrzání, klepání


rogerer

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
V 16. 6. 2016 at 9:10, slapnahrabe napsal:

Ano, ten je dobré oblepit také.

attachicon.gifrap_bud_001.jpg attachicon.gif5045708900.jpg

Stačí ho vytáhnout směrem k sobě při volantu nastaveném co nejníže, příp. si po obvodu pomoci třeba plastovou kartou. Je s tím horním krytem sloupku řízení spojený takovým canckem, ale dá se to bez problému udělat, aniž by se to demontovalo celé.

Tak já jsem postoupil o level výše. Mě už ani to podlepení nepomohlo. Při těchto změnách teplot mě rámeček neskutečně vrže na kostkách, které jsou v pantáty ve vsi (Rypicong ví kde). Je to ale daň za opakované vyndavání rámečku, naposledy to byla oprava zlomené pojistky konektoru na budících. Vrže podle posledního zjištění hlavně v těch dvou plechových sponách dole, patky na rámečku jsou asi už opotřebované a spony uvolněné. Takže dnes přišla na řadu bíla vazelína ve spreji. A je zas na čas klid. 

palubka.JPG

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Moc jsem to tu neprocházel, ale určitě nebudu první ani poslední komu začal vrzat spojkový pedál (nebo jiný pedál).

Mi se to poprvé stalo před cca 14 dny, kdy jsem vlezl do auta, které předtím bylo zaparkováno celý den na horkém letním slunci, takže v autě bylo tak 50-60°C. Ale ani po "vychlazení" auta vrzání nepřestalo i když se dost ztišilo.

Druhý den, když jsem jel do práce (auto garážováno, cca 20°C), tak vrzání přestalo úplně. Takhle to vydrželo až do doby než zase přišly vedra.

 

V servise mi řekli. že jsem první :D , že se jim to ještě nestalo. Ale koukli na to a technik namazal čep na kterém je pedál uchycen Würth Multi sprejem.

Od té doby je vše ok, i v těchto perných dnech.

A pro fajnšmekry přikládám video: https://youtu.be/SVAh1LACC38

 

Editováno: , autor: Jirka_CZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě zatím drnčí jen držák brýlí a občas malinko dveře - teda myslím vrzání těsnění... Držák stačí zmáčknout ale někde jsem tu od vás viděl, co je s tím třeba udělat, tak to opravím. Letos doma skoro nejsem. Jinak jel jsem Fordem S-Maxem za 1,1 mil Kč a co jsem neslyšel? Drnčení v bočních dveřích.. Takže Rapid je fakt ještě v pohodě. Teda pokud jste si na začátku nekoupili prototyp :-)

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, objevil se u mě nový a dost nepříjemný pazvuk. Jedná se o vibrace/drnčení z pravého rohu palubovky - i když přesné místo nedokážu určit - zvuk jde jakoby z pravého rohu, kde se setkává palubovka, A sloupek a dveře.... spolujezdec při jízdě zkoušel ohmatat vše a bez úspěchu, drnčení jde tedy odněkud zevnitř, s největší pravděpodobností z palubovky/A sloupku.... setkali jste se s tím už někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, nevím jestli to tu už neproběhlo, ale zeptám se: když zabouchnu kufr, tak mi v něm asi třikrát něco zaklepe. Je to někde vespod jakoby pod rezervou, všechno jsem zkontroloval a nic. Je to slyšet víc zvenku, jako něco uvolněného... Nesetkal se s tím někdo? 

edit: mám Rapid Spaceback 2015

Editováno: , autor: kahuda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...