Přejít na obsah

Nepřirozené zvuky - drnčení, vrzání, klepání


rogerer

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Už dlouho bojuju s drnčením interiéru na kostkách, které jsou ve vsi, kde bydlí panímáma. Je to fakt hrůza, nejvíc drnčela palubka. Podařilo se mi včera velkou část z toho odstranit tím, že jsem palubku celou povolil (postup a místa jsou v DP) , trochu s ní zaremploval aby se usadila a zase ji utáhl přesně dle řazení šroubů, uvedeného v DP. Ono to kupodivu pomohlo. Teď drnčí už jen trochu v tapecech.

A ještě jeden poznatek: akustika je sviňa, ne vždy drnčí něco přesně v tom místě, odkud to slyšíte. Při zkušební jízdě ještě něco drnčelo v přesně uprostřed palubky, sluneční čidlo to ale nebylo. Drnčela mi moje přídavná sluneční clona (z OCT I), co mám nad zpětným zrcátkem!

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro přístup ke šroubům se musí demontovat: boční kryty palubky, kastlík před spolujezdcem, rádio, budíky. Povolit šrouby v libovolném pořadí.
Pořadí utahování šroubů k centrální trubce: dva šrouby na držáku airbagu spolujezdce - šroub vlevo za rádiem - šroub vpravo za rádiem - šroub vlevo pod pojistkovou skříní - šroub vpravo pod volantem - oba šrouby u pravého pravého sloupku - oba šrouby u levého sloupku - šroub za budíky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chcem sa opytat, ci nema niekto problem so zvlastynm pazvukom siriacim sa z intiereru zo zadu auta. Ked prejdem po nejakej nerovnosti, tak doslova nieco vypiskuje zo zadu. Uz som mal komplet vsetko z kufra vyhadzane v ratane rezervy, sklopene zadne sedadla, plato prec, lavica zadna prec a vypiskovanie neprestalo, nestretol sa stym niekto? Musim to nahrat a pridat sem na forum prispevok. Mam komplet vsetky dvere vytlmene, zamky som premazaval a nic, vypiskovanie neprestalo. Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Prikladam audio a video nahravku piskajuceho zvuku, ktory vychadza z pravej zadnej casti na nerovnostiach. Niekde nad kolesom alebo skratka pod pravym tapacirom v kufri. Uz som z toho zufaly. V audio nahravke to pocut od 5. po 9. sekundu najviac. Na videonahravke to az tak velmi dobre nepocut. Dakujem za kazdu dobru radu.

pazvuk.m4a

IMG_4794.MOV

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, asi 10 jazd uz sedim, lezim, klacim v zadu, manzelka soferuje. Pas som mal komplet vytiahnuty a drzal som ho napnuty ale zvuk bol stale. Uz som zufaly, nakolko auto je tvrde ako svina, tak nerovnosti robia svoje a vypiskovanie je na "kazdom metri" :-( Caka ma cesta do Krakowa, tak uz teraz mam mindraky, ze sa budem stale sustredit na piskanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stropní airbag je vzadu vidět za panelem C sloupku - stačí ho pořádně zabrat a odtrhnout směrem ke středu auta. Zbytek airbagu je skryt za stropnicí, což je horší. Nutné sundat C sloupek, všechna madla, kryt B a A sloupku, přední stropní světlo, kastlík na brýle a protisluneční clony.

Petr Rapid: víš kde ten airbag byl volný? Ušetřilo by to spoustu víše zmíněné demontáže.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel nevím. Řekli mi jen, že to bylo příchytkou airbagu. Pazvuky šly odzadu, tak předpokládám, že to bylo někde v zadní části. Měl jsem z toho takovou radost, že jsem po tom dál nepátral. Ten zvuk byl neskutečně protivný a ozýval se při každém přejezdu vetší nerovnosti a do toho bouchal silentblok převodovky. Měl jsem chuť to pustit ze skály.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nahovoril som znameho, co je autoelektrikar, aby sa so mnou isiel povozit, tak si lahol do kufra a aj podla jeho nazoru zvuk vychadza z miesta z poza praveho zadneho plastu v kufri. On tvrdi, ze to moze byt daky kovovy cvok, ktory mozno drzi ten tapacir alebo mozno nieco ine tam v nutri, ideme to na buduci tyzden rozobrat. Chcem Vas vsak poprosit, potreboval by som tu dielensku prirucku, podla ktorej by som vedel ako rozobrat na spaceback ten velky tapacir v kufri. Vidim, ze to tu pouziva vela ludi, len neviem, kde to najst. Dakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě se například z pod sedačky ozve cca každý 2 minuty, takový kovový cvaknutí. Bohužel jsem zatím nenašel příčinu a nejhorší je, že ten zvuk nemá vůbec vliv na to, co se v autě děje. Jestli se zavrtím, přejedu nerovnost, zacukám volantem do stran. Prostě to občas cvakne a je to neskutečně otravnej zvuk. V tu chvíli mám taky chuť to dát do škarpy a zapálit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...