Přejít na obsah

Škubání levého zadního kola


Dubl

Doporučené příspěvky

Mám takový problém. Minulý týden jsem byl na pravidelném servisu ve 120 000 km a měnili mi olej i v Haldexu. Druhý den jsem zjistil, že když jedu na jedničku (třeba se rozjíždím na křižovatce), točím vlevo a přidám plyn na rychlejší odpich, tak mi začne levé zadní kolo škubat. Vypadá to jako přerušovaný záběr, ozývají se rány. Zjistil jsem, že to dělá jen když je to studené a jen při zatáčení vlevo a jen když se chci rychle rozjet. Jakmile jedu déle, tak se to neprojevuje (asi se ohřeje olej v haldexu). Žádná kontrolka se mi nerozsvítí (ani prokluz). Volal jsem do servisu, prý to slyší poprvé, ale že to nemám řešit. Pokud by se to zhoršovalo, mám přijet a nechat tam auto. Dříve mi to auto nedělalo. Nevíte, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Auto bylo jednou přes noc v servisu, ráno jsem tam přijel a jel s nimi na zkušební jízdu. Uznali, že to škube na levé straně, ale nic nenašli, po zahřátí to už nedělá. Mám na to i papír, že jsem to hlásil, že se to projevilo. Mám s tím dál jezdit. Tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Už jsem chtěl založit nové téma...

Mám velice podobný problém. 1.8 TSI 4x4. Každé ráno se rozjíždím do kopce a ostře zatáčím. Vždy cítím nepříjemné cukání. Jako když se připojí, nebo odpojí Haldex. Zatím jsem nerozlišil zda to je přibrždění, nebo odbrždění. Tedy zda se Haldex připojí, nebo rozpojí. Mám vyměněný olej v Haldexu a je to stejné. Filtr se prý již nevyměňuje.

Dal jsem auto mému servisákovi na jiné úkony a řekl mu, ať to projede, že to při rozjezdech škube. On mi pak řekl, že to je normální..... 

Přemýšlím, že zkusím prudit i v autorizovaném servisu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...