Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

No možná proto mají v Rusku svůj speciální 6Q0 199 555 AS (měl jsem ho asi dva a půl měsíce jako dočasné řešení), asi ta guma vydrží být v mrazech měkčí. Ale taky ho myslím původně neměli.... Pokud ti Hčko doteď klepalo jen v mrazu, pak reklamuj hned, na jaře bude pozdě, to silenblok ztichne.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AS jsem měl též jako dočasné a klepalo později také. Je to hnus, neumí ani vyrobit spolehlivou triviální věc jako je silentblok. A když neumí Silentblok, jak na tom jsou asi ostatní složitější části vozu. Zlatá moje druhá Thálie, o ní celý rok nevím. Tam jen měním olej. smutný to paradox, o třetinu levnější auto a spolehlivější ačkoliv samozřejmě méně komfortní atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko, chceš mi říci, že silentblok má životnost u nového vozu 20tis km? Nový typ vyměněný také?  Ano u Rapida zřejmě má, kdyby to bylo jak píšeš nejspíš by toto vlákno nikdy nevzniklo stejně tak jako desítky majitelů co je to potkalo. Jinak já jezdím 90% cest po kvalitním povrchu v nezatíženém stavu. To, že by někomu někdy klepal silentblok převodovky jsem se nikdy u žádných aut nesetkal, jak u svých  předchozích, tak u aut příbuzných a to některá měla kolem 200tis km ( ta má). nebýt Rapida, tak ani nevím, že něco jako silentblok převodovky vůbec existuje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, uložení motoru bylo vždy držák, maximálně odcházelo myslím to spodní uložení-reakční vzpěra a pak někde zlobilo hydrailucké lůžko motoru. Ale silentblok převodovky? Byl s ním myslím problém už u Fabií, což Rapidy bohužel asi zdědily. Moje původní OI AEE s těžkým litinovým motorem 1,6l po 238000km, kdy jsem ho prodával, bylo v tomot ohledu tichý jak prd mouchy. Na něm odcházely jen pouzdra předního stabilizátoru. Puky ramen jsem měnil kolem 200000km.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Jinak tedy musím přehodnotit opětovné nařčení vyměněného silentbloku H z občasného poklepávání. U mě toto zmizelo spolu s vrzáním po výměně uložení předního stabilizátoru, viz toto vlákno. A taky si zkontrolujte vůli řídící jednotky motoru, ta moje tam vyloženě tančí a také dělala pěkné zvuky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Ako klesli teploty tak mi zacalo vrzgat nieco vpredu pri prejazde vymolmi alebo retardermi. Popri tom pocujem aj klepanie. Ale len ked su nizke teploty. Ked auto stalo cely den vo vyhriatej garazi tak nic. Bol som s tym dnes v servise. Mechanik vsetko pocul a vyjadril sa ze to je ulozenie prevodovky. Som objednany na vymenu 4.1. Len pripominam ze mam silentblock H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 hours ago, miklisek said:

Kolik máš km od výměny?

Menene som to nemal. Rovno od vyroby to je H. Najazdene 26000. Ale vrzgalo mi to uz minulu zimu sem tam si to aj kleplo. Deje sa to len v zime. Zaujimave ze najprv ked len zavrzgalo tak mechanik rovno povedal ze je to ulozenie prevodovky (nazval to "perinka" prevodovky). Ze si je isty. 

Editováno: , autor: trek11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahojte priatelia, tak už aj mne to začalo lopotať. hlavne ked idem po nerovnostiach na dvojke cca 20 km/hod vtedy to počuť najviac. Tento problém som mal pri starej Fabke. Tam som vymenil silenbloky motora aj prevodovky a bol pokoj, ale mala najazdené 160 tis., teraz na novej Fabke mám 20tis. a počujem to zas. No tento krát je to asi problém viacerých. pôjdem do servisu a uvidím čo mi povedia. Preistotu som si stiahol dokument z konferencie Škoda. kde je zapisaná táto porucha.

powertrain_2016_jaro_prevodovka.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 6. 2016 na 16:42, indyjones8379 napsal:

Ahojte presne tento zvuk mam aj ja na mojej novej fabii 3 1,2 TSI 66kw 3600 km najazdene  prosim vas som z toho zufaly co to moze robit a ku vsetkemu  mi vrzga spojkovy pedal poradte lebo ich tam v tom servise zahlusim.Je to taky tupy zvuk gumovy.Dakujem vam  s pozdravom indyjones8379.

 

spojkovy pedal.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Host marosh24

Dnes pri výmene vzduchového filtra, som zo zaujímavosti zhodil aj airbox a uloženie prevodovky mam H 17/08/14 a klepe od cca 20000 km, teraz mam 58000 a pri vysokých teplotách je to viacej počuť, v zime menej resp. niekedy vôbec. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
V 5. 11. 2013 na 9:05, emates napsal:

Zdravím,

tak jsem tam byl, závada se neprojevila, takže údajně to rozebrali, přitáhli všechny šrouby. Samozřejmě to dělá dál.

Nicméně jsem dnes ráno volal prodejci svého Rapida a ten mi řekl, že něco takového se zákazníkem řešil. Nemohli na nic přijít a po všech testech došli na to, že je to silentblok převodovky. Od té doba má údajně pán klid.

Bohužel mám prodejce 250km, ale asi tam zajedu.

 

Každopádně mi bylo doporučeno, ať to hlásí více lidí, že pak se to bude řešit, takže kdo ten problém má, jeďte do servisu ať je nás víc a můžete se to řešit. Auta máte v záruce, tak to nic nestojí.

Ahojte tak je to ten silentblok dnes ho v servise vymenili a je božský klud huraaaaaaa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...