Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Caute, tak aj sa pridavam ku klepaniu. Reklamoval som v servise, isli bezomna na skusobku takze jasne ze nic nepoculi. Skor som to zbadal pri minus teplotach. Technik mi povedal ze ak sa to viacej prejavi nech dojdem a ukazem im to. Pozeral som si v aute ten silentblock a mam tam to H. Myslite si ze aj napriek tomu ze je tam H to moze robit ten silentblock? Mam rok vyroby 2016 a najazdene nieco cez 6000km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám rovnako H a pri teplotách nad 25° je počuť buchnutie, najmä ak prichádzam domov, pred ktorým máme menší nájazd a v danom momente je zaťažená len predná náprava.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zime pre zmenu vŕzga guma stabilizátora. Škoda mi dopriala aby som mal v každom ročnom období nejaký inštrumentálny doprovod k jazde, inak si to vysvetliť neviem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jdu s kamosem na vymenu toho ulozeni prevodovky. Me to klepe kdyz jedu napr.kolem 20km/h na neutral pres nerovnosti, to jde uplne slyset jak to tam skace.

Silentbloky stabilizatoru jdem menit taky. Pak pisnu, esi to fakt pomohlo a esi to nebylo vyhozenych 3000 oknem ven :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak muzu potvrdit, ze novy ulozeni prevodovky pomohlo od klepani. To stary ulozeni bylo uplne uz vyglajdany, tak se nedivim, ze ta prevodovka klepala. Jinak vymeneny tyce stabilizatoru a luzka.

Vymena silentbloku nevim jestli pomohla, pac uz neni pod nulou, takze se to pozna az dalsi zimu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno to je na tom prave to divny, jelikoz borec ze Skodovky me oscanoval seznam dilu na ulozeni prevodovky, co mam na aute podle mojeho VIN a bylo tam zmineny Hcko, ale ono to bylo celkem blbe videt tak mozna to bylo D.

Editováno: , autor: tom.i
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Jak tato kauza pokračuje,pomohla všem výměna toho uložení nebo se to klepání po nějakém počtu km vrátilio? Je tu někdo kdo se to pokusil řešit i jinak než jen výměnou? Řeším to samé několik měsíců na praktiku a nejprve jsem obešel několik autorizáků kde na mě všichni hleděli jako bych spadl z marsu,klasika,nikdy nikdo nic takového neřešil,neviděl,nikdy o nějakém klepání neslyšel,no prostě škoda mluvit,jen to prohlídli s tím že na podvozku je vše naprosto v perfektnim stavu a o.k. a jen mi všude zdělili že na roomstru r.v.2014 se řeší něco na podvozku až po najezdu 250tis pokud někde neurvu kolo o obrubnik.Ještě mi to nedalo tak jsem si to nechal zvednout u známého mechanika a prohlídl to s ním osobně a všechno opravdu v super stavu, uložení výfuku taky o.k. prostě záhada. Pak jsem začal hledat na netu a našel toto vlákno v Rapidu,celé to pročetl a mám z toho docela v hlavě guláš,hlavně proto kolik ti pitomci v koncernu vyrobili už typů tohohle uložení,myslím tím ty verze podle písmen na konci,osobně mám na konci AR,chtěl jsem to koupit nové ale fakt nevím co vlastně koupit abych se toho klepání zbavil,kupovat stejnej krám co bude za 15tis.zase klepat se mi moc nechce, jinak jsem ohledně toho problému prohlídl i zahraniční weby a jsou tam i nějaké návody jak to zavěšení upravit aby neklepalo,něco jsem podle toho vyzkoušel a něco vymyslel sám a zatím to funguje tak budu zkoušet jak dlouho to vydrží.

Editováno: , autor: HANScz007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem problemovy D. Vymeneno za AR, pac jine reseni stejne nebylo v te dobe 2014. Za rok vymeneno za novy H. Ten tam mam do dnes bez problemu. AR mam pocit byla varianta na Rusky trh zejmena. Dnes 90tis 5.5 roku stari. Reseno do 2 let a cca 30tis.

Ovce pro sebevrazdu, Rapid pro zivot!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahojte ja mam ine auto F3 1,2 tsi a mne pomohlo namazanie tukom G000405A2 silikonovy tuk cena cca 25 eur ulozenie prevodovky  a takisto aj premazanie tejto reakcnej vzpery ,ktora sa tiez ozyvala zatial klud v servise AS my povedali aby som nahraval zvuky za jazdy no nahlavu su tam.49838be2d3624.thumb.jpg.763504fb13e4773591f913c693cd4ba2.jpg

Editováno: , autor: indyjones8379
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FIII a RAPID s motory 1,0 a 1,2TSI CHYA, CHYB, CJZC, CJZD, CHZB, CHZC mají 6Q0199555AR. U Rapida s motory 1,2TSI CBZA, CBZB mají 6RF199555H. Přičemž ten 6Q0199555AR jsme měli my jako dočasnou náhradu, která mi po třech měsících provozu klepala. Teoreticky by tedy to 6RF199555H šlo asi místo 6Q0199555AR použít, ale v záruce to Škodovka takto nevymění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...