Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

Nezlob se na mě @informator, ale odpověď mimo mísu. Výměnu silentbloku servis udělá za cca 40 minut (vím to, byl jsem kdysi u toho). Za tuto dobu vymění spojku max. na rallye při servisu mezi etapami. Servis má na spojku mnohem mnohem delší časy. Tudíž i cena práce je naprosto jiná. Materiálově je pravda, že se cena originál silentbloku nebezpečné blíží ceně sady spojky Luk nebo Sachs.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, chtěl jsem spíše poukázat na to, že je vždy lepší řešit tyto věci komplexně a vyměnit vše, protože kvůli pracnosti nemá smysl zjišťovat, který z dílů problém způsobuje. Ideálně je potřeba převodovku vyndat, zkontrolovat vůli na hnací hřídeli, vyměnit olej, instalovat novou spojkovou sadu a vyměnit silentbloky. Tj. komplexní řešení a repasovat celý hnací mechanizmus... co si budeme 30 tisíc najeto za 6 let tomu se těžko věří i kdyby to jezdilo jen kolem komína a zrovna silentbloky stárnou i časem ne jen ujetými KM. Co se týče spojky tak může takové problémy klidně v 50K km začít dělat pokud jí někdo dával pobaštit a olej je tak jako tak na výměnu. 6 let je už staré auto bez ohledu na to kolik má reálně najeto, obzvlášť u aut od roku 2014 kde se začalo ve velkém šetřit na kvalitě materiálu.

Ty auta stárnou doslova před očima i když nejezdí a právě hlavně gumové části.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...