Přejít na obsah

Dotažení ruční brzdy


Vassek

Doporučené příspěvky

Ahoj, jelikož se blíží zima, je třeba dotáhnout ruční brzdu :D Našel jsem servisní manuál k Roomu před FL a předpokládám že to bude stejné. Mám Fábii 2FL, vzadu bubny. Tudíž se potřebuju dostat za táhlo ruční brzdy. Problém je, že se tam nachází loketní opěrka. Máte někdo nějaký tip jak se na to co nejšikovněji dostat? Časem bych na to asi přišel, ale trvalo by mi to tak půl dne a ještě bych možná něco rozbil... :D Díky za každou radu :)

Editováno: , autor: Vassek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja keď som doťahoval tie lanka k bubnom tak som dal preč lakťovú opierku, potom som vyšroboval pod rádiom šroby a jeden pri zadných sedadlách postup je možno opačný ale každom prípade musíš dať preč lakťovú opierku inak sa tam nedostaneš aspoň neviem o inom spôsobe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, pročítám toto téma a vzpomínám na to, jak sem se taky lopotil s demontáží loketky,krytu ruční brzdy,středového panelu a nakonec držáku loketky.

Poprvé to tak nějak šlo,podruhé už kryt ruční brzdy byl trochu volnější a vůbec mě to začalo štvát. Pak sem udělal malou úpravu na držáku loketky a od té doby nic nerozebírám. Jen sundám ten plastovej kryt a hlavní šroub loketky a na lanka se dostanu vpohodě tim otvorem ve středovém panelu i s namontovanym držákem.

Jde jen o to, odstranit takové to žebro na dráku ,které je tam úplně nanic.Jelikož nevim jak sem dát obrázek , je to takový pásek mezi šrouby v zadní části držáku. Když to uvidíte - pochopíte.

Jediný mínus je,že se nedá točit klíčem víc,jak o jednu šestinu matice. Chtělo by to ráčnový očkový klíč. Jinak doporučuji nejdřív lanovody zcela povolit, šlápnout na pedál brzdy (tím se nastaví samostavy) a potom teprve lanovody seřídit.Pokud máte už nějakej ten kilometr najetej, docela se zlepší krok pedálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 6 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...