AlesK Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Kolik natankujete, když se rozsvítí rezerva? Mě to vypne při cca 40 litrech a víc ani ťuk. Předtím jsem měl sice golfa, ale tam se v poho vešlo 50 litrů, a octávka to měla předpokládám taky. Takže další úspora na OIII je menší nádrž? Řeknu vám, pěkně mě serou tyhle "simply klevr" od škodofky :-( 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 OIII má nádrž na 50 litrů (OII má 55 litrů). To platí pro celý koncern - G7, Seat Leon... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 15. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Tak bych chápal, že když mi ukazuje dojezd 20km, tak bych tam měl dostat 45-47 l, a ne 40-42. Tak to musí ten dojezd mít velkou rezervu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 To máš pravdu a podobnou stížnost jsem už tady někde četl. Jen jestli neukazuje PP nesmysly.Přesná citace z manuálu: Objem palivové nádrže je asi 50 litrů, z toho asi 7 litrů jako rezerva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 tak akorát na 100 km +-... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 15. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Když se rozsvítí rezerva, tak to ukáže dojezd 80km při spotřebě 5,5 (1,6 tdi). Rezerva je podle ukazatele cca 1/8 nádrže, tedy cca 6litrů. Po natankování to ukazuje dojezd jen 800km, tzn. 44 litrů. Divný, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Ja bezne tankujem 44l a to este nesvieti kontrolka, len raz zasvietila a to som natankoval 47l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 15. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 (editace) A na kolik litrů máš ten kanystr? :-) Nemá benzín jinou nádrž? Editováno: 15. Listopad 2013, autor: AlesK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Neviem ake nadrze su v benzinoch asi rovnake ako v nafte, este ide o to ako su naciachovane stojany lenze to je tema na nekonecno 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Jiná nádrž je pro verzi 4x4. Ty mívají většinou vyšší objem, ale jestli tomu tak je i u OIII nevím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 U SII se píše taky až 60l, nicméně nikdy jsem tam těch 60 l nenatankoval, ani při najetí 10 km na dojezd nula, nejvíc snad 57 l. Včera mi to psalo dojezd 150 km - svítilo hladové oko a natankoval jsem 49,5l. SII má jakoby dvojitou nádrž s tandemovým čerpadlem, v tom bych viděl ten zádrhel. OIII to asi bude mít stejně. Do OII jsem normálně natankoval přes 55l, když byl dojezd 0 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 Přesně tohle jsem už řešil TADY a vidím že se to chová každému stejně....tedy u 1.6 tdi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 byl jsi rychlejší... chtěl jsem sem dát také ten odkaz.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 U SII se píše taky až 60l, nicméně nikdy jsem tam těch 60 l nenatankoval, ani při najetí 10 km na dojezd nula, nejvíc snad 57 l. Včera mi to psalo dojezd 150 km - svítilo hladové oko a natankoval jsem 49,5l. SII má jakoby dvojitou nádrž s tandemovým čerpadlem, v tom bych viděl ten zádrhel. OIII to asi bude mít stejně. Do OII jsem normálně natankoval přes 55l, když byl dojezd 0 km. Obdobně vypadající nádrž je podle obrázku v Etce jen pro OIII 4x4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 byl jsi rychlejší... chtěl jsem sem dát také ten odkaz.... Ty to máš taky tak ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 Obdobně vypadající nádrž je podle obrázku v Etce jen pro OIII 4x4. A tam je nádrž větší? Jinak normál OIII má tedy jednolitou nádrž? Pokud ano, tak to zase nějak šulí, a u nádrže u které by kdysi bylo napsáno 45l píšou až 50l, které ona skutečně má, ale ty poslední 2-3l člověk většinou nevyjede, protože by musel jet dost dlouho na dojezd nula s velkým rizikem toho, že mu dojde palivo úplně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 popravdě to neřeším, nicméně vím že tankuji tak 40 - 43 litrů nikdy jsem víc nenatankoval, záleží kdy jedu tankovat, do O II jsem natankoval i 52 litrů, bylo to příjemnější... jezdím často do Slovinska a i těch 40 liitrů bohatě stačí... tankuji vždy u OMV v Rakousku - WILFERSDORF před nájezdem na dálnici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 Ještě drobný rozdíl podle typu zadní nápravy.TDI jednoduchá zadní nápravaTDI víceprvekTDI 4x4 (objem neznámý, nepodařilo se mně to nikde dohledat) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 (editace) objemy jsou tady - v příloze toho odkazu... edit: aha sorry až teď jsem si všiml, že je to starý dopis.... musím najít ten novější, kde je i O III Editováno: 16. Listopad 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 29. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2013 (editace) Tak dneska 45 litrů, ale to jsem jel 40km s dojezdem "0", a celkově jsem ujel od natankování do plna 750km při prům.spotřebě 5,5. Víc už jsem nezkusil s nulou jet, ručička palivoměru ležela taky na nule, resp. na prvním červeným dílku. Možná to příště zkusím s kanystrem dojet do sucha, abych měl jasno... Editováno: 29. Listopad 2013, autor: AlesK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 29. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2013 Na 45l jsi ujel 750km, to je spotřeba rovných 6litrů né? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 1. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 Pokud je nádrž na 50 litrů, tak mi tam pořád chybí těch 5 litrů, který bych tam rád nacpal. Když jedu 40 km s dojezdem nula, tak bych čekal, že tam dostanu těch cca 48-50 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 A tankujete až co se tam vejde ? Nebo jak Vám vypne automacky pistole, tak považujete nádrž za plnou? Protože ještě potom tam tak 2 až 3 L vejdou ... Kdysi jsme to zkoušeli ve Fabii I, ta měla nádrž 45L a dostali jsme tam kolem 48L a pak to vychrstlo ven přes víčko vrchem... navíc všechny nádrže mají nějaký prostor na odvzušnění apod.. takže je nikdy úplně na 100% nevyužijete... někde se to tady tuším už psalo...případně někteří jiní to dovedou vysvětlit lépe než já... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 .. nejak nechapu, tak ma nadrž na 40 litrů a co?? máš kolem sebe málo benzinek, nebo se cítiš ošizen, že golf měl 50 a okta jen 40..?bud rád, máš apon menší hmotnost auta... ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 2. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 (editace) Já to taky nechápu. OIII je větší než OII a proto má menší nádrž? Vždyť tam je místa mraky, kor s jednoduchou nápravou. Kdyby to aspoň nechali jak to měla OII. Pro mě bylo příjemný vědět, že najedu na jedno natankování 850km. Takhle je to "jen" 700 a mohlo to být 900 nebo i více. Prostě mě s tímhle přístupem škodovka s..re. To je nádrž 50 litrů, která má ale jen 45, označení motorizace tiše vypustíme, aktivní kapotu taky, osvětlení interiéru Ambiente jak jsem se někde dočetl taky, a cenu nechají? To je prachsprostý ochcávání zákazníka. Chtěl bych vidět, jestli by si takovýhle chování dovolilo VW. Podle mě by si to k Němcům nedovolili, ale čecháčci snesou všechno Editováno: 2. Prosinec 2013, autor: AlesK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.