Přejít na obsah

Adresa v kontaktech Android vs. navigace Columbus


Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek,

rád bych se Vás zeptal, zda někdo vyřešil k plné spokojenosti synchronizaci kontaktů Columbusu s mobilním telefonem s Android. Já mám problém zejména při synchronizaci adres u kontaktů. Navigace mi při náhledu ukáže řádkový výpis adresy u daného kontaktu, ale pokud bych tu adresu chtěl zobrazit na mapě nebo nedej bože se nechat navigovat na adresu kontaktu, tak mi vždy vyskočí zadávací obrazovka adresy. Ta funkcionalita navádění na adresu by měla fungovat. Jedině mě napadá, že mám uloženou špatně adresu v kontaktech v mobilním telefonu. Telefonní seznam se mi synchronizuje správně.

 

Adresy mám zadané v tomto formátu:

ulice včetně čísla popisného/orientační, město, PSČ

 

Pokud Vám to někomu funguje bez problému, dej nám sem vědět v jakém formátu máme zadávat adresu do kontaktů androidu.

 

Předem děkuji za postřehy při používání Columbusu.

 

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové téma jsem založil samostatně, protože podobný problém mohou mít i uživatelé navigace Amundsen. Kdyby bylo možné vkládat samostatná témata pod téma Columbus, bylo by to lepší.

Může to být chápáno i jako podmět k adminům tohoto fóra.

 

Nicméně prosím o věcnou diskuzi k tomuto tématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemohu posoudit objektivně, mám Nokii a kontakty bez adres.... nicméně mi připadá, ze Columbus po poslední aktualizaci hledá hůř než hledal, často používám programek tady z fóra, co převede GPS souřadnice s popisem z mapy.cz na vcf soubor a ten se naimportuje do Columba... posledně jsem se s tim drbal a nemohl to naimportovat správně, stále to bylo o cca 200 m jinde a při zapnutí mi také vyskočila tabulka pro zadání adresy... tak jak pises...... a to jsem před aktualizaci ten problém nikdy neměl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,

S tímto problémem jsem kontaktoval přímo ŠA. Ta mě odkázala na mého dealera. Tak jsem se obrátil na můj servis a zkoušeli jsme to přímo v autě a po vyzkoušení několika telefonů požadovaná funkce stále nefungovala. Tak servis zase odeslal žádost o technickou podporu ŠA, leč opět bez úspěchu.

Nakonec to chtělo nápad a podařilo se mi na to uživatelsky přijít. Snad to někomu pomůže plnohodnotně využívat navigaci, protože je to velmi pohodlné než pořád zadávat úplnou navigační adresu.

 

Jde o to, že při přidávání adresy do kontaktu se přímo v telefonu (značka Samsung) vyplňuje do jednoho řádku. V servisu jsme zkoušeli připojit Nokii, co jede na Windows a tam to šlo. Jenže u této Nokie se adresa na rozdíl od Samsungu s Androidem vkládá do jednotlivých políček (např. ulice, město, PSČ, stát). Napadlo mě tedy po čase synchronizovat mé kontakty s google účtem a pohybovat se pouze ve webovém prostředí. A světe div se, tam se adresa u jednotlivých kontaktů vyplňuje do jednotlivých políček. Takže jsem si upravil všechny adresy, které mi Samsung natlačil pouze do políčka ulice. Synchronizace telefonu s webem a posléze i s Columbusem proběhla automaticky.

 

Takže teď už se stačí navigovat na jméno v kontaktech a není třeba otrocky zadávat celou adresu manuálně. Takhle se vyplní sama z dat v kontaktech telefonu.

 

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Mobil zobrazí všechny obrázky bez ohledu na jejich velikost a formát. Zkusil bych se podívat, v jakém rozlišení jsou ty, co se na Columbusu nezobrazují a upravil bych je tak, aby byly ve stejném rozlišení jako ty, co se zobrazují.

 

Mě osobně se zobrazují všechny, ale mám je všechny upravené na stejnou velikost (kvůli Outlooku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nepomohlo... oblibene kontakty jsem upravil resp jejich fotky stejna velikost a rozliseni, pak jsem vymazal z columbusu mobil a znovu spároval a nic, zajimavy je, že jeden kontakt se zobrazuje stále, ikdyž jsem mu v mobilu sebral fotku.

Editováno: , autor: kohák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj,

 

řeším právě stejný problém jako řešil statik_08 se zadáváním adres do svých kontaktů na google účtu a bohužel i když zadám správně ve formátu ulice včetně čísla popisného/orientační, město, PSČ, země přímo v Kontaktech gmail účtu,  následně se mi vše správně přesune do kontaktů v telefonu. Po usednutí do auta se mi následně po spárování telefonu s navigací Amundsen zobrazí kontakt v navigaci, ale pouze u některých kontaktů se mi správně zobrazí adresa kontaktu v navigaci a u některých mi vždy vyskočí zadávací obrazovka adresy .

 

Chtěl bych Vás požádat o radu, kde může být problém, že u některých kontaktů to funguje správně a u některých kontaktů to funguje špatně, když postup je vždy stejný?

 

Děkuji za názory

 

Standucha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...