Přejít na obsah

Octavia 1.6 75KW vodní pumpa?


Radek TDI 0I

Doporučené příspěvky

Dneska jsem vypustil chladicí kapalinu nalil jsem fridex,od té doby mě přestalo auto topit.Když jsem auto nastartoval tak na volnoběh z toho jde takové pískání,při vyšších otáčkách to přestalo.Když jsem oddělal víčko od nádržky na kapalinu,tak začala voda bublat a cpala se voda ven.Na budíkách byla teplota 90stupnů.Mám podezření na vodní pumpu,je to možné?Děkuji za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle mě špatně odvzdušnění,u studeneho motoru vyšroubovat víčko nádržky kapaliny,nastartovat a nechat běžet motor 2 minuty potom motor zhasnout našroubovat víčko zpět a nastartovat a nechat motor běžet dokud teplota nedosáhne provozní teploty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

vymenit vodni pumpu, ma plastovou vrtulku a ta se casem rozpadne a hridelka co zbyde tu vodu neprozene. Motor mi nevaril, kdyz semi to stalo, ale prestalo to topit. Hlidej si teplotu nebo radsi nejezdi. pumpa je ale na rozvodaku, takze dost blba prace. To ze si zrovna menil kapalinu muze byt jen nahoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

mám podobný problém, teplota na budíkách 90°C ale netopí. Vyměnil jsem termostat i čidlo teploty ( zelené) u termostatu. Byla propláchnutá chladící soustava a dána nová kapalina.  Opět netopí. Při odšroubování víčka expanzní nádobky se přes vrchní hadičku vrací voda do expanzky ale žádný velký průtok, zda jsou ve vodě i bublinky nepoznám ale soustavný průtok to není. Spaliny z expanzky nejsou cítit. Rozvody byly dělány před 30 000 ale jaká je vrtulka na čerpadle nevím. Na víčku od oleje je slabá emulze ale opravdu jen nepatrně. Voda se z okruhu neztrácí. Tak a teď je každá rada drahá. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...