Přejít na obsah

Chladící kapalina od výroby


SkodaRapid

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo měřil do kolik stupňů je chladící kapalina od výroby? V manuálu je napsané, že se dává do -25°C a tam, kde bývá větší zima tak do -35°C. Když jsem se ptal v servisu ŠA, tak mi řekli, že ve výrobě dávají od cca -20°C do -25°C, ale myslím, že je to málo a chtělo by to alespoň těch -30°C. Myslím, že není neobvyklé, když je v zimě -30°C.

 

Byl jste to někdo měřit/měnit? Kolik za to chtěli?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Teď jsem si kupoval chladicí kapalinu a automaticky jsem koupil tu novou G13, ale když jsem otevřel kapotu tak jsem si všiml že na nádržce je stále G12. Jak to vlastně je, kterou kapalinu má Rapid z výroby? G12 nebo G13... na G13 se píše že je to mísitelné tak to řešit nebudu. Ale docela by mne zajímalo proč tam mají potist G12...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Pro doplnění použijte pouze mrazuvzdorný prostředek, jehož označení naleznete na nádržce chladicí kapaliny » obr. 137 na straně 164." Toto najdeš v manuálu. Asi mají velkou zásobu nádržek.  :kol-28:   G13 je mísitelná s G12, G12+ a G12++. Oni už asi G12 ani ve škodovce neprodávají. Takže není co řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A prečo riešite u nového auta chladiacu kvapalinu? Moje auto má už viac ako 2,5 roka, a minimálne ďalšie 2 roky chladiacu kvapalinu nemienim riešiť. Ak neuniká, nevidím dôvod sa tým zapodievať, a dovtedy bude mať VAG na trhu už aj G13+, alebo G14.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...
  • o 1 rok později...

Zdravím Rapiďáci, 

včera jsem při dolévání kapaliny do ostřikovačů zjistil, že mi klesla i chladící kapalina. dokonce pod úroveň rysky MIN. Auto mám od novotí a ze 4. měsíce 2017, tzn. více než 2 roky. Dokonce jsem našel fotku od dealera, když jsem auto přebíral, kde jde vidět, že kapalina byla při předávání nad ryskou MAX (opět viz foto). Podle aktuální fotky (s úbytkem) je vidět pár skvrn přímo na nádržce (bílé skvrny). Nevíte kde by mohl být problém ? Víčko vypadá v pohodě - dneska jsem kupil na benzíně G13 kapalinu a dolil jsem necelých 300ml na rysku MAX. Teď to budu sledovat. 

 

Díky 

chladici kap.jpg

chladici kap2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, to je zvláštní no. Já se dneska díval na víko od nádržky, jestli tam něco není, protože když se podíváš pozorně na fotku, kde je úbytek, tak na pravé straně nádržky jsou kapky z kapalin a ty tam kdysi určitě nebyly. ? Vypadá to, jak na to něco káplo z vrchu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...