Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 No však o ničem jiným jsem nikdy nepsal, najedu na dálnici naložím 130, pomůžu si tempomatem kde to jde, a když je na to provoz, tak se tam snažím tak nějak držet s výsledkem třeba do těch 7,5l. Jasně že záleží u toho slaboučkého motoru na naložení, profilu trasy, hustotě provozu atd. občas se zpomalí, občas je potřeba i přidat a výsledná rychlost se ve finále dle PP stejně ukáže menší. Ale to je jiný případ, to bych se pak musel snažit držet tachometrových alespoň 150 s mega spotřebou. Takže jsme se k tomu stejně dostali, že to jde, jen vše není potřeba předem dementovat. V takovým režimu se dá dosáhnout průměr dost hluboko pod 100kmh, což není nic o dálniční rychlosti. Ano, spotřeba pak nevyleze nad 7,5 litru, ale na tý dálnici budeš jak Marussia Cosworth na okruhu = pojízdná šikana. Abys dosáhnul skutečně DÁLNIČNÍ průměr, je potřeba udržet rychlost (samozřejmě mimo uzavírky nebo omezení) takovou, abys měl časovej průměr aspoň 1,8km za minutu - to znamená rychlost NAD 100kmh V PRŮMĚRU, jinak nemá cenu tvrdit, že jedu po dálnici. Dálnice není o nějakým závodění, ale o překonání větších vzdáleností co možná nejvyšší ustálenou rychlostí, aby se rčení "čas jsou peníze" mělo šanci uplatnit. Na courání se s průměrem 70-75kmh si nemusím kupovat dálniční známku a můžu využívat jen silnice "jedničky". Tam budu mít průměr kolem 6-6,2 litru a můžu si lebedit, jak jsem ušetřil - ale třeba 160km ke tchýni ve Starý Boleslavi tak pojedu minimálně 2,5 hodiny. Zatímco když vylítnu na dálnici a podržím průměr "nad kilem", stejnou vzdálenost ujedu skoro o hodinu rychlejc - bohužel, dálnice mi končí nechutně daleko od bydliště, takže vzdálenost zhruba 80-85km od Prahy směr na východ Čech svištím po D11 něco málo nad 35-40 minut a potom se zhruba hodinu pracně probíjím pralesem kamiónů těch cca 55 kiláků od Hradce po I/35 nebo I/11 domů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 (editace) ježíš... 3 stranky nesmyslna debata o tom, jestli žere auto 6 nebo 8.. twl.. to je maso... mně žere 8 l LPG... takže 4 litry benzinu.. juhuu. vyhral jsem.. Editováno: 3. Prosinec 2013, autor: JirkaBrno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 Promiň, ale připadá mi, že musíš mít za každou cenu poslední slovo a prosadit svou pravdu postupným upravováním tématu. Tak na to já ti teda neskočím, jednoduchou věc zabalit do balastu s odbornými výrazy a termíny, osobními zážitky jak jedeš 160 ke tchýni. Prostě při ustálených tachometrových 130 se dá jet klidně za cca.7,5 a to neokecáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparrow1 Vloženo 3. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 Souhlas a nehadejte se ;-) co ta radicka je to slozity? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 ... Prostě při ustálených tachometrových 130 se dá jet klidně za cca.7,5 a to neokecáš. Ještě si do toho doplň, kolik km takto na českejch silnicích/dálnicích dokážeš ujet vcelku aniž bys musel jednou jedinkrát ten plyn přidat nebo ubrat (z toho tvýho ustálenýho stavu) a budeš mnohem blíž realitě. To že tak v Kocourkovsku dokážeš jet maximálně půl kiláku až kilák mezi dvěma hrbama s převýšením klidně i 20-30m a o celkový dýlce 7-8km je myslím daleko ilustrativnější... Prostě ty tady prezentuješ ideální stav, kterýho je auto schopný dosáhnout někde ve Frankrajchu nebo Nýdrlandu, kde je všecko placatý jak ránvej a největší kopec 50km daleko je krtinec. Ano, i takový jízdy je Room schopnej. ALE NE TRVALE NA ČESKEJCH CESTÁCH... A to právě popisuju já. Sparrow - popis je tady na fóru, už jsem to tady někde zahlídnul. Kožená manžeta je držená ocelovýma sponkama po obvodě, hlavice je k samotný ocelový páce držená nastrkovací sponou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 co ta radicka je to slozity? Něco je tady: http://forum.skodahome.cz/topic/126284-riadiaca-p%C3%A1ka-man%C5%BEeta/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparrow1 Vloženo 4. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Super hned jí objednám vypadá to jednoduše ted ještě sehnat slušný volant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparrow1 Vloženo 17. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2013 Tak volant i řadička vyměněné interiér jak nový Akorát musím volant ještě jednou sundat protože ač kola při stání rovně a volant taky tak při jízdě je trochu nakřivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 21. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2013 Jestli to není třeba cestou, mně taky přijde, že je volant lehounce nakřivo, protože cesta není nikdy rovná, je skloněná kvůli odvodu vody a tak různě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.