Přejít na obsah

Výbava OIII – čeho litujete, že jste neobjednali a co už by jste nechtěli ?


viewer

Doporučené příspěvky

El. sedačky jsou spíše komfort. Jedeš do servisu (kolikrát se Ti to stane), nemusíš nastavovat - zmáčkneš. Jede manželka, to samé (kolikrát se Ti to stane :)). Já je mám a je pravda, že jsem na nastavení a mojí "1" šáhl asi 5x.

 

Spíše, jako uplně zbytečnou věc hodnotím:

 

střecha PAD - hrozná roletka, nejde pořádně zatáhnout, navíc klepe a otevírá se, nejspíše je zdrojem dalších pazvuků. Urověň otevření odpovídá klasickému šíbru (liftback), mnoho povyků pro nic. Kdo by měl zájem, tak mu řeknu můj kuriózní problém, který jsem měl na dálnici, kdy se má PAD střecha postavila při 150km/h (byl jsem na cestě ze servisu, jak je vše v pořádku...).

asistent dálkových světel - nefunguje spolehlivě, při permanentním zapnutí pořád někdo bliká. Je nutná neustálý zásah řidiče (pokud nejsem prase).

lane assistant - pasivní, uplně zbytečný. Když mám fakt echt rýmu, zapnu a vysmrkám se. Někdy ale smrkám pořádně a stejně musím loktem bouchnout do volantu. Buď ať tam je, je aktivní a připípává při delším nevšímání (viz. jiné značky), nebo ať tam není, poněvaž to pípání a nefunkčnost z toho dělá "věc navíc", zbytečnou. VW měl raději zakázat to do Škodovek dávat, protože lepší nic, než nedomr*lý paskvil.

rozpoznání únavy - stručně a jasně, nesmysl.

Canton - čekal jsem trochu více...

volba jízdního profilu - bez DCC je to taková "hračička", nicméně i ta má občasné problémy, na to, že jede jen skrze SW. Občac na ECO to nejeví po startu uplně standartní dojem a trošku si zacuká (četl jsem a nejsem v tom sám!).

+ pár drobností

 

Čeho lituju, že nemam:

 

ACC - je to jediné, co nemám, ale za to skvělá věc, kterou v jiných vozech s radostí využívám. Zejména Japonci to mají s BLIS + line assistantem vychytaný a člověk se cítí jak v bavlnce. Škoda jen toho 160km/h omezení.

Parkovací kamera - bohužel, montuje se od půlky 2014, ale je to super pomocníček.

 

Co je super:

 

nezávislé topení + výhřev př. okna - to je prostě super a za to mám rád Škodovku, že je jako jediná značka, u které je z 6 modelů u 4 z nich tuhle výbavu objednat! To je málokde! SUP II trpěl nemožností kombinace, tady je to ale super!

hlasové ovládání - funguje velmi dobře a je to skvělý pomocník, když člověk jede a chce si v klidu nastavit NAVI a nejede do Maďarska, tak super

automatické parkování - fujnguje skvěle

Columbus - oproti RNS510 neskutečný pokrok. Kdo měl RNS510 Columbus a současný, musí uznat, že tady je jiná liga. Odezva, kvalita zobrazení, komunikace atd. je někde jinde a je to pokrok. Opět intuitivní ovládání, přehledné a jasné.

 

Samozřejmě, že Škoda nebude mít nikdy takovou podporu a možnosti jako VW, nedej bože Audi. Ale jak už jsem psal, můj názor je, že lepší někdy nic, než něco, co nejde pořádně použít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Patrně bych si už nedal DAB. Pokrytí v Praze a okolí je mizerný, nemluvě o třeba cestě do Krkonoš. Výsledkem je, že to pořád přelaďuje na FM a zase zpět na DAB, což je doprovázeno opakovaním textu/hudby (FM->DAB) nebo ztrátou pár sekund textu/hudby (opačně). Možná se v budoucnu pokrytí zlepší, teď však uvažuju o naladění FM a nevyužívání DAB vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zeptám se... Dostali jste povinnou výbavu auta? Lékárničku, trojúhelník, vestu...? V předchozích 3 autech to tam vždy bylo, teď u jiného prodejce ne. Týden jsem jezdil bez toho, než jsem si všiml, ještě že mě nechytli policajti. Ptal jsem se na to u minulého prodejce a bylo mi řečeno že tato výbava není součastí auta a že oni jí hradili ze svého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to je minimálně divný, že prodávají auto který nesplňuje vyhlášku a se kterým můžu dostat pokutu po 5 m na silnici. Mě to do teď přišlo samozřejmý, že ta výbava tam je

 

Napalm

Neupozornili. Jediný na co mě upozornili, že nebudu mít koberečky a jestli je budu chtít u nich rovnou koupit. Což je divný, protože jsou součástí výbavy Elegance. Nakonec koberečky v autě byly, při předání o nich nepadla zmínka, takže nevím co to bylo za výstřel do tmy. Stejně jsem je pak vyměnil za gumový

 

A ještě dotaz na hasicí přístroj. Je nebo není povinnou součástí výbavy? 

Editováno: , autor: waleri
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mne překvapilo, že auto schválené pro český trh, prodané v Česku nemá českou povinnou výbavu, ale taky jsem to tak měl. Jen s tím rozdílem, že jí tam dal "ze svého" prodejce - bohužel šetřili na čem mohli, takže jsem si prakticky všechno šel koupit znovu, prt. to, co jsem dostal bylo dobré tak pro účely silniční kontroly, ale ne pro praktické použití.

Trošku nechápu zda je to snaha ušetřit a stlačit cenu auta, ale za mně osobně, radši si dva tři tisíce připlatím a budu tam mít jak povinnou výbavu, tak místo trapného držáku na vestu pod sedačkou normální kastlík, apod. Pochopil bych to u Dacie, ale ne u auta za 860 tis. jako v mém případě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Nemecku neni treba, ale naopak je treba v Polsku, Bosne a Hercegovine nebo v Cerne Hore

 

To je ale IMHO jedno, protože podle nějaké úmluvy jezdí auto s povinnou výbavou, kterou musí mít v zemi, kde je provozováno. Rakušáci to myslím nějak obechcávají, ale v principu po tobě nesmí vyžadovat něco, co u sebe doma v autě mít nemusíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ta povinná výbava mě celkem zarazila, my když jsme do práce kupovali O3 tak tam povinná byla, když jsme kupovali Supa tak taky a navíc plná nádrž nafty a roční dálniční známka. A ani u jednoho auta to nebylo na faktuře. Jedině když se brala Dacia, tak nás prodejce upozornil při přebírání, že povinnou výbavu si musíme dokoupit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Super:

DAB, vebasto, sport. sedačky, paket pro špatné cesty, výhřev sedadel, LED světla, kessy. 

 

Mohlo by být lepší

Canton, automat. přepínač dálkových světel. 

 

Už bych neobjednal.

Vzhledem k těm drátkům, výhřev předního skla v kombinaci s webastem . hillholder. 

 

Stojí za hovno, ale musí tam být

Start stop a rekuperace. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je tak super na DABu? ty tu chytáš i nějaké rádia?
DAB chytám po většině Česka. Je to kvalitní, a jsou tam stanice, které na FM nenajdeš...
Spíše bych se zeptal co je "na ho. no" na rekuperaci? Osobně mě na ní nic nevadí, tedy ani na Start/Stop systém, ale u toho chápu TDIčkáře, že to musí být o nervy ?

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Hustopečích u brna (30km od brna) nechytnu nic, než tu českej rozhlas :X

 

A Start-stop? ten bych zásadně vymazal z dějin.. Osobně ho mám softově stále vyplej. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...