Přejít na obsah

Zmena zvuku motora


Feejay

Doporučené příspěvky

Zdravim. Uz asi 2 tyzdne pozorujem, ze sa mi v podstate zmenil zvuk motora. V otackach - teda od 1800 a viac - prenika do interieru o dost viac hluku, ako predtym.Pri volnobehu ani pri toceni motora na neutrale zmena nie je ziadna, to je ako predtým. Myslel som si, ze to je tym, ze su uz minusove teploty (1.2 TSI som zatial v zime nikdy nemal, toto je prva zima), ale motor sa vzdy pocas jazdy zohreje na prevazdkovu teplotu a hluk ostava. Ak by som to mal porovnat, dost mi to pripomina zvuk rodicovskej 1.4 MPI. Vo vyssich otackach to ma nejaky privelmi dravy zvuk, nebol som na to nikdy zvyknuty. Co sa tyka najazdu km - momentalne prekracujem hranicu 12 tisic.. tak ci to nema nejaky suvis s tym.. :kol-32: Vdaka za postrehy.

Editováno: , autor: Feejay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neprojevilo se ti to po přezutí? Jak nasadím zimní kola (plechy), tak se změní zvukový projev. První rok jsem se docela vyděsil, ale už jsem si zvyknul. Nenapadlo mě, že se to takhle projeví, a docela jsem přemýšlel, proč je to takový rozdíl v hlučnosti. Nedokážu to přesně popsat, ale je to prostě poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej skontrolujem zajtra. Obutím neviem či to bude - pozorujem to už dlhšie a prezuval som iba pred 2 dňami. Keď idem po diaľnici a vyradím rýchlosť,zvuk nepočuť, ani nejak veľmi odvaľovanie zimnych pneu.

Editováno: , autor: Feejay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzial kedze mam teraz strasny zhon, vyslovene ma netrapi nic, co nie je akutne (nepojazdne auto...), ale nemam cas ist do servisu, tak sa zaujimam iba tak informacne.. nemal som cas pozriet ani ten olej... mam teraz "sezonu" ako vzdy koncom roka.. chaozz.. ale napisal som si na stol poznamku, ze zajtra rano mam skontrolovat olej :D  Takze uz to urcite nezabudnem hned rano. Skoda, ze sa neda ten zvuk nejako hodnoverne nahrat.. vzdy je to skreslene, resp. nie je to dobre pocut a pod. 

Editováno: , autor: Feejay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prave, je to v tych otackach plus minus 2 tisic a vyssie..prirovnal by som to k pretekarskemu specialu :D  Ale dost mi to vadi, pretoze na dialnici sa o dost zhorsuje komunikacia medzi pasaziermi. Ak je toto uz trvala vlastnost motora, ktora sa objavi po urcitom najazde kilometrov, tak nie som velmi rad. Na druhej strane - ak sa to neprejavuje u kazdeho auta, asi bude niekde chyba. Co sa tyka tej mierky oleja, schvalne som to pozrel v knihe - rysku mam cca. 2-3mm pod maximom. No tankujem najcastejsie u OMV, ale minule som natankoval Shell a taktiez rovnaky zvuk. Akoze nezda sa mi to ako chyba, skor ako prirodzena zvukova kulisa motora pri vyssich otackach.. ktora tam vsak pritomna este pred tisic kilometrami nebola. Preto neviem, co si mam o tom mysliet..o mesiac mam prvu servisnu, takze ak to nejakym zazrakom neprestane, budem ich o tom informovat.

Editováno: , autor: Feejay
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

u mě se mi zdá taky dravější zvuk .prvně jsem myslel že je někde díra na vzduchové soustavě,ale auto jede stejně za stejnou spotřebu.Na výfuk to nevypadá.Spozoroval jsem to ještě na podzim kdy jsem měl hlíny na autě.a najeto jsem měl nad 25tis km 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Síce staršia téma, možno niekomu pomôže. Fabiu som už medzičasom predal, ale zistil som, že ten zvuk robilo tankovanie nekvalitného benzínu.. začal som tankovať na OMV, väčšinou MaxxMotion a auto ostalo úplne tiché...odvtedy sa to už nikdy nezopakovalo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

říká se, že na kvalitu paliva je náchylnější diesel, ale kvalitním benzínem člověk nic nezkazí, ba naopak... taky jsem tankoval levnější palivo, ale po přečtení testu benzínu, jak byl ve Světě Motorů (Pawouk ho tady publikoval), tankuji na Benzině natural, těch 40 Kč na nádrži mi ten pocit, že si o něco lépe šlape nevynahradí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapomněl jsem podotknout, že to není od odvalování kol, ale od motoru, když je v tahu. Ten zvuk je prostě jiný. Jestli se nějak jinak odráží od těch plechových kol, a v kabině je slyšet rozdíl. Když přezuju na léto, tak to zmizí.

Tak dnes po přezutí úplně to samé. Trochu mě to taky vyděsilo, proč je vše tak od motoru v kabině hlučnější. Jako bych tam měl tdičko :-) Chápu, že zimní gumy jsou hlučnější, ale ten zvuk není od odvalávání, ale od tahu motoru. Změna je slyšet i na volnoběh v kabině, ale jak se mrknu přímo na motor vše je ok. Zřejmě Roomster či Fabie nemá takové vycpávky :-) a plechače zvuk jinak odráží. Snad... :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přidám se. loni jsem měl zimní liťáky. dneska jsem dal zimní plecháče a cestou dom jsem si říkal, že má motor jinej zvuk. navíc jsem byl včera na servisná prohlídce, tak jsem myslel, že je to novým olejem a nízkou teplotou vzduchu, chladnější vzduch=lepší šíření zvuku, ale asi to budou teda ty plecháče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...