Přejít na obsah

Držák hasicího přístroje orig.Škoda


Speedluk

Doporučené příspěvky

Poté co mi od výfuku začala hořet služební Felicie, tak šéf pořídil hasičáky do všech aut a i když jsme je od té doby nepoužili, myslím že není od věci je vozit. Kdo ví jak by moje auto tehdy dopadlo, kdyby ochotný kolemjedoucí nezastavil a neuhasil to. Takhle se akorát vyvětralo, vyměnil výfuk a bylo to :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co bys asi tak uhasil - no právě ten výfuk, popř. v mém případě hořící spodek auta. Kde máš jistotu, že až bude hořet celé auto, tak od toho nechytne nic jiného(plot, tráva atd.)? Tvůj přístup k tomuto se mi zdá poněkud nezpodovědný. Navíc člověk, pokud vidí požár, tak to musí nejen nahlásit, ale udělat vše co je v jeho silách, aby oheň uhasil, popř. zabránil jeho šíření.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz zbytecne zabihame do detailu. na silnici, ze by chytil plot nebo trava, jo? hmhm.

 

vsak ja bych volal pcr a hasice, pokusil bych se zamezit zranenim osob atd., prave tim, ze bych je radeji zachranoval, nez ze bych hasil.

 

nemam povinnost nekde litat s hasicakem, ktery nemam a ani mi zadny zakon neuklada ho ve vozidle mit. ja to radeji necham shoret a budu resit pojistovnu. ostatni lidi zase budou vymyslet vsemozny uchyceni ve vozidle nasledne budou behat a hasit, kazdy dle sveho gusta.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že tohle video mluví za vše:

 

http://www.youtube.com/watch?v=FvF0tJQNU_w

 

Kdyby řidička nebo kolemjedoucí měli v autě hasičák, tak se vymění pneu, zkontroluje podvozek a hotovo, takhle to byla totálka. Ale samozřejmě každého věc, kdo nechce, ať ho nevozí, ale ať to nevymlouvá ostatním (,,K čemu hasičák? Nevím, co by s tím člověk uhasil..." atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pushera je nutne brat trochu s rezervou rekl bych. I GAP nezachrani vzdy vsechno a pro me osobne je lepsi to tam mit, nejde ani tak o moje auto, ale i o ostatni. Budu radejc, kdyz ho tam budu mit, v pripade ze pojedu kolem nekoho kdo se vyseka a zacne to horet, nez abych se jen smutne koukal jak to auto hori a ja nemam jak pomoct.

 

Je potreba to brat trochu ze sirsiho uhlu pohledu a nebyt sobec. To video bych jako smerodatne rozhodne nebral btw.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar já nedávno dostal od manželky tento hasičák (resp větší spray) a taky jsem dlouho přemýšlel kam s ním, no pod sedačku jsem to nevymyslel, nevěděl jsem že škoda i toto řešení nabízí i s hasičákem a nakonec jsem mu našel pěkné místečko v kastlíku umístění podélně podél pravé strany kde je ve dně i prohlubeň, nejspíš pro flašku nebo na co a padne tam docela dobře, obalil jsem ho do výstražné vesty (vozím v autě dvě) aby nedělal nějaké zvuky a hotovo. http://www.po-bp.cz/3140/2326/pyrocom-hasici-sprej-750ml.html

Dále pro ty co dbají na svou bezpečnost nebo svých blízkých doporučuji toto, jestli to neznáte, též jsem dostal od manželky, ale už to znám nějaký ten rok, šikovná věcička, dají se najít různá videa s praxe z testů apod.

http://www.po-bp.cz/1802/1960/resqme-tool-rozbijec-skla-a-rezac-pasu-na-klice.html

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Zdravím,

 

tak jsem se konečně pustil do montáže.Jenže vše je jinak.Odmontování kapsy na výstražnou vestu nepomůže.Ty sedadla jsou úplně tak jednoduché, jak v mém Trabantu.Prostě jen prolisovaný plech a trubka napříč.Žádný úchyt na držák hasícího přístroje pod sedačkou není, stejně tak u řidiče jako u spolujezdce.Rozhodl jsem se tedy držák přichytit plastovými sponami k té výztuze u sedačky spolujezdce, viz.foto.

post-59586-0-57979000-1389046011_thumb.j

post-59586-0-03814500-1389046023_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...