Přejít na obsah

Chladič do felicie


Hagrid_cZ

Doporučené příspěvky

Pokud máš nějakého kamaráda servisáka co maká na IČO, tak se ho poptej jestli by ti u nějakého dodavatele nemohl dodat originál chladič -> překup od ELITU, AUTOKELLY, APM - cokoliv. Jsou tam mírnější ceny než maloobchod. Jinak viky bych se nebál co se týče feldy! Dělal jsem otci ramena a už na nich jezdí nějakých pár let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdarec, Feldaři! Přispěji taky svoji troškou do mlýna. Mám Feldu 1,3 MPi r.v.97 a taky mi předloni v zimě odešel chladič do věčných lovišť. Taky jsem si myslel, že na chladiči není co zmastit, ale chyba lávky. Zašel jsem do autodílů JAS a koupil nějakého Turka za pětikilo. Jakmile jsem ho v garáži vybalil zjistil jsem, že má v jenom vývodu zapomenutý plastový výlisek. Tak jsem jej nožem odstranil a chladič namontoval. Jakmile jsem nalil chladící kapalinu, tak se to kolem všech spon rosilo. Pak jsem spony dotahoval, vyměnil těsnění pod spínačem (zkoušel jsem hliník, fíbr) a pořád jsem měl loužičky pod autem. Jednou týdně jsem dolil litr chladiva a na jaře mě došla trpělivost a zajel do Škodovky pro origo chladič z Autopalu, stál mě tisícovku. Vyměnil jsem jej a dodnes mám klid a za rok jsem nedolil ani kapku G-12. Když jsem ty chladiče porovnával, tak u origo byly ty nátrubky většího průměru a stěny byly silnější. Takže si myslím, že u toho neorigo chladiče se ty nátrubky musely deformovat. A čím jsem více dotahoval, tím to bylo horší. A perlička na závěr, když jsem ten neorigo chladič vytáhnul z auta, dal jsem jej za dveře garáže a když jsem se pro něj za 5 minut vrátil, už tam nebyl. :kol-28:  Teď je otázkou, jestli ten sběratel za něj ve sběrně vůbec něco dostal anebo jim musel ještě doplatit?!? :kol-147:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím všechny , mám takový velmi akutní dotaz . Bratrovi začal téci chladič na feldě 1,3 mpi , chtěl to sice zalepit nějakopu sra..kou ale to jsem mu rozmluvil a tak shání nový . Mám totiž doma nový chladič na feldu 1,6 a tak potřebuji poradit jestli by se tam vešel , já jen že se mi válí domu a takhle by se možná i využil .Předem  díky za vaše rady postřehy . Martin 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chladič z feli 1,6 je o poznání větší než z 1,3 - pasovat do front-endu by měl, ale asi budou jiný průměry napojovacích přírub. Pokud už by se ho povedlo i napojit, měl by fungovat - akorát bude muset daleko víc makat termostat...

Asi by bylo nejjednodušší koupit z druhovýroby novej chladič přímo určenej k motoru 1,3 - cena není nijak závratná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za vaše odpovědi pánové , dnes ten chladič prasknul tuplem a ten z 1.6 na 1.3 opravdu nejde . Výměna bude muset počkat na pátek . 

To : ekkar    druhovýroba určitě nebude je to samá čína  :kol-23:  , brácha chce origoš  :kol-47: chce aby mu to vydrželo a né aby ho měnil za chvíli znovu . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 let později...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo montoval do felicie 1.3 chladič z 1.6. Kvůli případné větší výkonnosti chlazení. S místem by nebyl problém, spíše s hadicemi. Na chladič z 1.3 jsou připojeny 3 hadice, kdežto na 1.6 pouze 2. Existuje nějaký způsob, kterým se to dá vyřešit? Máte s tím někdo osobní zkušenost?

Předem děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...