Přejít na obsah

Palubní PC se nuluje sám


Freeman5

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Auto mám zánovní a po 14. dnech, co ho mám, se to stalo už 2x. Najednou se vynulují všechny tři údaje spotřeby.

Sice mám auto v záruce a mohu zajet do servisu, ale čekám, že to bude nějaká blbost, když je nás víc.

Tak tam dneska zkusím zajet a po vyřešení napíšu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dealer ve Varech (osobně) o problému neví. Postup je odebrat auto i na týdny a zkoumat a hledat a měnit... :-(

Dealer v Mariánkách (mailem) o problému ví a komunikuje se škodovkou, Řešení na světě ale zatím není (zkoušeno prý nabíjení baterií, výměna jednotek, kódování, přeměření kabeláže ve voze...)

Vyřešil to tu někdo?

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, u me to prestalo po 10 000 km nájezdu....a uz mi to nenuluje ty tri spotreby najednou. Od začátku mi to udelalo tak cca 20x a ted uz vubec. Takze již neresim;) v servisu mi stejnak bylo receno, ze kdyz pri diagnostice to nic neukaze, jako by zavada nebyla, koord kdyz jim se tam absolutne neprojeví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

U mě je 14000km, takže 10000km nezafungovalo.

Řekl bych, že se závada pravě projevovala na otočení klíčku, neboť když jsem jednou chcípnul motor, vytáhnul klíč, tak to na maxidotu ukazuje souhrnné údaje o jízdě a když jsem pak po chvíli přišel opět do auta, kde to ukazuje opět tatáž souhrnná data a všiml jsem si, že co jsem otočil klíčkem, něco lehce probliklo a vše bylo najednou vynulované.

 

Co jsem ale vyměnil klíček za druhý náhradní, problém se zatím neukázal.

Stávalo se mi to od 5 do 10 otočení klíčku (nepočítal jsem), ale je jedno jestli 30km nebo 500km. Teď už mám cca. 100km po městě (po 6km) + 100km mimo město (po 25km), čili otočení klíčku daleko za limitem mého shledání a zatím vše funguje, ale ruku do ohně za to nedám.

Jestli na to vyjedu celou nádrž (teď mám 3/4 plno), řekl bych, že problém bude v klíčku nebo spínačce.

 

Po vyjetí několika nádrží (a asi 5000km) se problém s náhradním klíčkem nedostavil, klíček jsem pro test vyměnil zpět a testuji.

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

ahojte

dnes som dal 500km. Jedna pauza na pumpe, jedna WC (10minut max). Doma som pred vchodom bytovky vyhadzal batozinu (vypnuty motor) a siel preparkovat na parkovisko. Po pol hodke som este isiel do obchodu a vsimol som si ze mam 0:33 hodin a nula km vsade, priemerna spotreba iba ciarky (dlhodoba, od startu aj od tankovania) - takze zrejme v case ked som vykladal batozinu sa to resetlo. Nieco som cital o resete po dosiahnuti urciteho TRIPU ale ten som mal niekde pod 6k.

Mam ocavat nejake problemy alebo sa to nejako obcas stane? Zatial som sa nicim takym nestretol

vopred dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aj tak by mi to asi neresetlo hodiny (skutočny čas), zmenilo sa aj nastavenie hodin na "manual" (mal som urcite automatiku podla GPS).

Co ostalo v pameti je nastavenie jasu displeja, jasu budikov, radio (stanice), zapametalo si to telefony ktore sa pripajaju, taktiez navigacia si pameta miesta ktore som uz vyhladaval, domov...

neviem v ktorej riadiacej jednotke sa nachadzaju ktore udaje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mam zatial najazdene asi 1600 km od novoty. Prvy krat sa mi pocitadla zresetovali pri asi 500km ale s tym ze sa zresetovali aj hodiny a nastavili na manual z gps. Niekto vyssie tu uz nieco podobne spominal. Bral som to ako ze auto je nove a proste sa nieco zresetovalo po par najazdenych km. Teraz po dalsich 1000km. Sa spotreby zresetovali opat. Aj ta po tankovani. Pricom som netankoval. 99 hodin ani 9999km som urcite neprekrocil ako to je v manuali. Co som si vsimol tak sa to stalo nejak potom ako som nastartoval len na chvilu ani sa nepohol a potom vypol. Niekto na nieco s tymto prejavom prisiel alebo to po case prestalo? Mam taky pocit ze sa nieco take pred tym dialo aj na rapidke co som mal a potom prestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Co jsem vyměnil klíček za ten druhý už to nedělá. Pak jsem po asi dvou měsicich na zkoušku zase první klíček vrátil a problém se už několik měsíců neprojevil.

 

ADD.

Byl jsem v servisu na pravidelné prohlídce 30000km, vše v pořádku. Od kontroly jsem najel asi 500km a nulovaní začíná na novo.

Budu postupně referovat, jestli mě zachránila výměna kličku. a co na to servis.

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj taky se pridam se stejny problemem.

Auto od novoty - prvni "dlouhodoba" vyjeta do 100hodin - bez jakehokoliv resetu.

Cca od 9000km najeto se nahodile spotreby mazou. Myslel jsem si, ze si to mazu sam pres volant (omylem dele podrzim prepinani), Tak jsem si dal na to pozor a lezl tam jen pres infotainment . Vcera jsem bral benzin, sednu do auta - "od startu" smazano, kouknu na ostatni a taky - vyresetovano...

Ma nekdo nejake leceni na to?

Diky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mal som 2500 km klud a tento vikend sa mi opat az dva krat resetli pocitadla spotreby. Vsetky tri aj spoju s pocitadlom tripu. Neviem si presne spomenut ale mam pocit ze som vypinal/startoval auto nejak nestandardne. Nieco bolo proste inak ako bezne. Zapnute zapalovanie, vypnuty amundsen, otvorene dvere. Je tam podla mna nejaka sekvencia veci co ked sa udeju tak sa to resetne. Viem na isto ze som nieco robil inak. Budem skusat a uvidim ci sa mi na to podari prist

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny,mám takový problém. Z ničeho nic mi zmizela z nabídky jízdních dat na maxi dotu spotřeba "od startu" , nyní je tam jen okamžitá a dlouhodobá. Nemá prosím někdo nějaký nápad co s tím? Díky 

Editováno: , autor: Bee16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Presne tak isto je to u mna ani nepamatam kedy som mal viac ako 1000 km a nezresetovalo sa to. Skusal som vytiahnut konektor u minusoveho polu na baterke aby bola dobijana na 100% (je tu o tom zvlast debata). Myslel som ci to nie je nejakym poklesom napatia alebo co. Uz som si myslel ze to bude OK ale po dvoch tyzdnoch sa to opat zresetovalo.

 

Pisal som aj do servisu mail ale nikto sa mi neozval spat. Potom som mal sluzobky a dovolenku tak som to neriesil. Ale vyzera ze s tym musim zajst osobne. Aj ked neviem co s tym budu vediet robit.

 

Kazdopadne som asi nasiel sposob ako to zreprodukovat aj ked sa to vacsinou deje nahodile. Pocas dovolenky som na chalupe dva krat vysaval auto. Mal som len otvrene dvere (bez zapnuteho zapalovania) pocas toho ako som vysaval (20-30 minut). Za tuto dobu sa pocitadla zresetovali (s tym aj nastavenie casu a dalsie veci). Stalo sa mi to dva krat po sebe.

 

Tak uvidim co povie servis. Najskor sa tam dostanem buduci tyzden

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja uz zkousel vsechno jak to nareprodukovat, v servise jsem se ptal zda-li o tom vi a nic. Diagnostika zadnou chybu nehaze. Za jizdy se to nemaze. Naposledy se mi to stalo na prejezdu (dojizdel jsem prvni a mam vyply start-stop, tak jsem to zdechl klickem) bez otevreni dveri a zresetovano. U mne to zacalo kolem 10.000km - prvni dlouhodobou jsem dojel do konce tj. 99.99hod... 

Editováno: , autor: Jackal VT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u mna sa to deje prakticky od zaciatku. Momentalne mam 10000 najazdenych a prvy krat sa to stalo cca pri 500. ale ako pises pocas jazdy nic len ked vypnem motor predtym je vsetko ok. nastartujem a je to resetnute. cize ta uplne odbili v servise? niekto tu vyssie pisal ze ani v skodovke nevedia o co moze ist. Ale vyzera ze je nas viac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj je nas vice, ale dostatecne ne :-) (hledal jsem i na zahranicnich forech, ale zatim bez uspesneho reseni napr. https://www.briskoda.net/forums/topic/454968-mileage-computer-resets/ ). V servise se mi rekli, ze se s tim jeste nesetkali, ale ze si auto muzou nechat na pozorovani :-) - coz se mi nechtelo, pokud nevi tak nevi no. Pokud by se mi to podarilo zreprodukovat tak je to jina...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevim jestli je to i pripad nekoho jineho,ale ja si dlouhodobou smazal nekolikrat z maxidotu pri prepinani mezi od startu - od nacerpani -dlouhodoba...

staci chvili dyl pridrzet tlacitko a je to vymazane.finta je v tom ze to hned nevidis ,ze se to smazlo, je tam porad posledni hodnota.po dalsim vypnuti/zapnuti je vymazano...

staci i chcipnuti pres start/stop.

Ted uz se na spotrebu divam jen na radiu a je klid...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...