Přejít na obsah

Parkovací kamera


techteb

Doporučené příspěvky

1. Znám jednoho servisáka, který "hubou" opraví desítky bavoráků a mercedesů týdně.

 

2. Rozdílná aerodynamika je jak u modelů tak i značek. Tvé zařazení mnou zmiňovaného a všemi oblíbeného Sorenta mezi Škodovky by vlka jistě potěšilo.

 

3. Začínáme být zase dost off-topic - vyčkejme na nějakého řidiče, který si to v nějaké slabé či pomatené chvilce objedná, co bude říkat a není to nějaký exot, který má kameru jen na předvádění nebo já nevím na co. I u toho Yetiho je příplatek za kameru přes 21tisíc (potřebuješ i navigaci). Vážně si nemyslím, že by to u českých řidičů byl nějaký hit a jezdilo jich tady tisíce spokojených, bez jediného problému. Tedy těch co používají auto denně. To sám uznáš, že je statisticky nemožné.

Já prostě nejsem tak dobrý řidič, abych nemusel sledovat okolí vozu, je-li vůz v pohybu. Zvlášť ve městě, kde si většina chodců hraje na srnky, bažanty a podobnou skákající havěť. Až budu autem jezdit jen v létě na vesnickou zábavu, o dušičkách na hřbitov a jednou do měsíce vyvezu s velkou slávou rodinu po dálnici k příbuzným, tak věřím, že budu mít SPZ a prostor nad ní čistý jak dětská prdelka i u kombíka. :kol-28:  A to už se asi fakt trapně opakuji, tudíž s tímto tématem končím a zapojím se, až sem napíše nějaký normální, reálný uživatel a ne kamerofilové snažící se mě ukamenovat. :kol-43:

zadní kameru mám, ale pokud chci zaparkovat, zacouvat, tak od toho mám dvě zpetná zrcátka. Za deště je kamera opravdu nepoužitelná (OIII combi)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes dodělána parkovací kamera. První dojmy super.

Poděkování flope63 za nasměrování při výběru a nákupu a ferda25 za zapojení a nakódování. Je to ta z Aliexpresu, vyjde na pár kaček. Negativa: otevírání kufru jde teď o něco víc ztuha (nemyslím tím dveře, ale ten spínač v madle je potřeba víc zmáčknout, kladě větší odpor, než ten originální), vodiče té kamery jsou dost tenké, ale jakmile se to podaří zapojit, tak už je to jedno. Plusy: optika se zdá být naprosto v pohodě, obraz je velmi dobrý a v kombinaci s LED couvačkami, které jsem si do zadních světel osadil, je vidět bombasticky i ve tmě.

Jinak zásadní poznatek je ten, že netuším, jak zdatný kutil flope63 je, ale patrně hodně zdatný. Podle toho, co mi popisoval už jsem byl skoro na vážkách pustit se do toho sám. Ale ještě, že jsem to neudělal, protože když jsem viděl, jak to ferda zapojoval, tak bych od toho chtěl každého, kdo s tím nemá zkušenost, velmi důrazně odradit :-D

Editováno: , autor: kmozis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz asi spíš na ferdu, já mu jen tak občas koukal přes ruce a jinak jsem u toho telefonoval a pracoval, zřídil jsem si u něj improvizovaný "garage office" :-D. Ale napájení kamery 12V by zřejmě mělo být přes černofialový kabel od stěrače, pokud vím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Bez kódování to nebude fungovat nikdy.

co nebude  bez kodování fungovat ?  Mám připojenou couvací kameru na zpátečku a žádné kódování jsem nemusel dělat,  ale asi  každý mluvíme o něčem jiném.

 

Jinak couvačka se dá napojit  na stávající displej  , pokud je zabudovaná navigace. Jinak ne. 

 

Mě se nechtělo kuchat  auto a tahat další dráty, proto jsem volil  kameru + wifi   a  zobrazovací jednotku  beru externí  navigaci s AV  vstupem , kterou mám připevněnu nad bolerem přes brodi clip.

Editováno: , autor: rcm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...