Přejít na obsah

Parkovací kamera


techteb

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,

Já si takovou kameru objednal, bohužel mám před FL r.v.2013 a kamery s tlačítkem jsou na poFL 2016-> kamera s tlačítkem má větší rozměr, než se skutečně vejde na předFL a určitě nebudu nic řezat. Každopádně mám ještě jednu bez tlačítka a rádio si po zapojení samo udělá kódování a kamera naběhne, vypadá to jak originál a jsou i posuvné linky.

Jak jsem již psal mám r.v.2013 a rádio Columbus MIB 1 High.

 

Prodlužovací kabel jsem rozmotal a je tam vše zapojené do konektoru pro kameru a napájení je vedeno z hlavního 12V pro rádio a je te tam navíc pojistka. Až bude lepší počasí a čas, tak se chystám na montáž a prodlužovací kabeláž překopu, aby jsem jí nemusel použít a vše napojím do originálu.

Jo jedinou výhodou je to, že pokud by to člověk někdy chtěl dát do původního stavu, tak pouze vyndá prodlužovací kabel.

 

Co se týče kvality, tak ta je víc než dobrá a místo dát 9k za originál, dá člověk 1,5k za čínu, ale odtamtud už je dnes vše 😁.

 

Ještě přikládám fotku z testu, a jak jsem již psal, vše naběhne hned samo po automatickém kódováni i na předFL verzích.

 

Tak kdyby někdo chtěl, mám jednu kameru s tlačítkem doma k dispozici.

20210324_143727.jpg

20210301_201633.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@misor1994No s tím VW AG a Czech Republic rozhodně vypadá jako originál, buď číňani mají kvalitní klony, nebo prodávají levný originál, ale i podle kabeláže to vypadá na zajímavý kup. Na kolik to celé vyšlo a jak je to s rozměry? Opět asi kamera pro poFL 2016 -> ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes poobede som zacal, ale kedze nemam pristresok ani garaz, tak mi to dazd prekazil. Zatial som vymenil madlo a pretiahol kable do auta. Zajtra vyskusam zapojit a ked bude vsetko ok, tak umiestnim kabelaz na svoje miesto a vsetko zlozim spat. Ostrekovac zatial nezapajam, lebo nemam hadicku a ani sa mi s tym nechce teraz babrat.

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hotovo.

 

Jediný problém bol canbus. Boli prehodené káble. Postupoval som pri zapajani podľa návodu od vwmodul.de. Potom som sa pripojil diagnostikou k autu a nebolo možné pripojiť sa k jednotke 5F, tak som vyskúšal can zapojiť opäť pôvodne, či som náhodou niečo nepokazil. Vsetko fungovalo, tak som ešte raz pozeral na zapojenie do pinov a potom mi to došlo, keď som videl, že sú oproti sebe v pinoch káble s rôznymi farbami (oranžovo-hnedá a oranžovo-fialová). Takže som v priloženom konektore - can rozdvojke, zapojil vodiče tak, aby boli rovnaké farby oproti sebe a potom už všetko fungovalo aj s kamerou. 

 

Podľa mňa má trochu horší obraz než kamera "original aliexpress", ktorú som vymenil :D 

09F2F6E4-F720-4575-82E5-10A41D39D28E.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamera ma zatial jeden problem, ktory som este nevyriesil. Mam zapnutu funkciu automatickej aktivacie parkovacich senzorov pri priblizeni k prekazke pred autom. Ked sa toto aktivuje a nasledne chcem cuvat, obraz kamery nenabehne. Overil som si to tym, ze som vypol tuto funkciu a kamera funguje normalne. Zatial som nezistil, co musim zmenit v kodovani alebo adaptaciach, aby to fungovalo ako ma.

 

Nasiel by sa niekto, kto ma highline kameru z vyroby a tiez ma aktivovanu funkciu auto-aktivacie parkovacich senzorov (pricom kamera nabehne pri zaradeni R aj vtedy, ked sa pred zaradenim R aktivuju senzory kvoli prekazke vpredu) a bol by ochotny poskytnut mi adaptacne mapy jednotiek 5F (infotainment), 10 (parkovacie senzory) a 6C (parkovacia kamera)? Dakujem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Definitívne vyriešené. Bolo treba do gateway nahrať novší softvér. Z indexu AC je AM a kamera pracuje tak ako má, t. j. obraz nabehne po stlačení tlačidla na senzory a tiež aj potom, ako sa najprv aktivujú senzory kvôli prekážke pred autom a následne sa zaradí R. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...