Přejít na obsah

autobateria znacka a kapacita


mr.slim

Doporučené příspěvky

půjčil jsem si od kamaráda jinou, říkal ale že je slabá, na tuhle už fungují normálně přístroje - předtím jsem nemohl listovat v menu nic.

Startér se už velmi pomalu 1 - 2x protočí, pak to zhasne.

Takže asi baterií, za chvíli přijede s jiným autem a zkusíme přes kabely...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvyklá nezvyklá, tohle má zvládat, není minus 30.

 

Prostě Ti odešel některý z článků a už jí nezachráníš. Rovnou vyraž pro novou a na nic nečekej, nebo nejezdíš ani zítra.

A co se značky týká, vůbec bych nějaké prémiové neřešil - BOSCH gelovka za skoro pětku mi v OII odešla po roce a půl, takže jsem koupil Škoda economy za půlku a už vydržela stejně tolik :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na strankach Varty jsem cetl ze u auta by se baterie, je-li vse v poradku, by energii vypotrebovanou na jeden start mela dobit za 10-15 min. bezicim motorem.
Velka (vetsi) baterie je sice prima, ale take ji trva dele nez ji jizdou dobijes. A ty co jezdi kratsi trasy ji treba nedobiji vubec.
Udavana zivotnost autobaterie pri optimalnim uzivani se vseobecne uvadi 5 let. Mne treba baterie vzdy vydrzela dele. 7-8 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že postupnými krátkými jízdami baterii s větší kapacitou nakonec vybiji také, je pravda, stejně jako to, že její následné úplné nabití bude trvat déle, než u vybité baterie s menší kapacitou. A krátkými jízdami se tedy nemusí úplně dobít vůbec. Nevím ale, kde se na internetu stále bere ten mýtus, že "větší" baterie se bude dobíjet při stejném použití déle, než baterie "menší". Dobíjí se jen tolik, kolik se vyčerpá, nezávisle na kapacitě baterie. Takže je jedno, jestli pětkrát nastartuji z 36 Ah baterie nebo 63 Ah. Výhoda je právě ta rezerva, která "větší" baterii zbude při poklesu kapacity nedostatečným dobitím, samovybíjením, stárnutím, mrazem nebo čímkoliv. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, SkodaRapid napsal:

Chapu, ze te stvou treba jine veci. Ale co se tyce baterky, tak to se muze stat u kterehokoliv auta, ne? :)  Nebo myslis, ze Rapid tu baterku odpalil?

 

tak stát se může, ale těch závad je za těch 2,5 roku trošku moc. Upřímně už jsem v takové fázi, že mě to nezajímá jestli je to problém přímo ŠA, nebo nějakého jejího dodavatele. Kdyby nešetřila a nedávala tam pidi baterku, bylo by to třeba jiné.

 

Jinak dobíjení jsem s ním nekontroloval, není vyloženě elektrikář, tak to si sjedu za jiným kamarádem.

 

Nakonec jsem koupil Bannerku

Banner Power Bull P50 03, 50Ah, 12V ( P5003 )

https://www.battery-import.cz/autobaterie-banner-power-bull/autobaterie-banner-power-bull-p50-03--50ah--12v-p5003--/

na netu se člověk moc mouder nedozví, všichni nadávají na všechno, ale celkově na ty Bannerky asi nejméně...

Prodavač mi chtěl dát Exide, a řekl jsem mu že jí nechci, protože mám špatnou zkušenost. Tak prej jedině Bannerku. Prý Varta je to samé co Exide akorát dražší...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak evidentně budeš hodně znalý problematice a jenom nás svojí přítomností obohatíš.

Tak jenom pro pořádek.

-Já do práce jezdím pořád stejně a tato baterie vydržela znatelně méně 1/2 času jak všechny ostatní.

-Ve prospěch/neprospěch této baterie je ještě to, že poslední 2 zimy byly abnormálně teplé a již druhou zimu mám dokonce garáž.

-Za těch 2,5 roku mám najeto 45tis a z toho pouze 15tis je najeto do práce - kratší trasa. U předchozích aut byl poměr opačný - je to jasné, nové auto, více se jezdí a i více nyní cestuji.

-Zbytek v drtivé většině jsou dlouhé trasy, kde se baterie bezproblémů dobije

-Schválně jsem se podíval na brožuru, kterou jsem dostal k nové baterii + co tvrdí na stránkách např. Varty. Délka provozu motoru po nastartování, je přesně na hraně hodnoty, která stačí k bezúdržbovému provozu baterie, ale jelikož tyto jízdy tvoří jenom 30% mého nájezdu, není to důležité.

-Nikde netvrdím, že nějaká značka je šmejd.

-Prodejce mi rozhodně nevnutil baterii na které má největší zisk, protože mi chtěl vnutit jinou.

-Konzultoval jsem svojí situaci s více lidma a každý mi potvrdil, že baterie "měla" vydržet déle. 

 

PS: na to že jsi tu nový, tak by jsi měl celkem dávat pozor na svoje vyjadřování, které není 2x taktní... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Roberthini1904 napsal:

bosh 7 rokov , exide 6 rokov ,banner 7 rokov
varta 14 uz KO,
vsetky mali vyrobcom predpisane udrzby,pravidelne podla potreby pri nizkom pouzivani dobijane automatickou nabijackou , momentalne dobijacka ctek mxs 5.0.
ta od skody vam za polovicnu cenu vydrzala preto tak dlho ako vami odsudzovana bosch lebo vase autobaterie nemaju starostlivost a vy sa tu tym chvalite a robite zlu reklamu vyrobcovi ,ktory ked nekupite cinsku napodobneninu s vynikajucou zlavou od neovereneho predajcu patri k vyrobcom z dlhou zivotnostou... takisto pan ktory pisal ze on to nechava na servis a nedobija .....dalsi ze Prej ta je ta ista a prej su vsetky na prd lebo ste sa o exide nestarali... ano predajca mal pravdu su rovnake ,dokonca niektore znacky su vyrabane na tej istej linke,no vam predal tu z ktorej mal v tom momente najvacsi zisk , ale to je jedno lebo banner exide bosch varta ci lacnejsia nizsia rada alebo ta najvyssia vo vasich rukach dlho nevydrzi.
mozno ste to nevedeli ale vacsinou tie autobaterie vypovedaju sluzbu zo dna na den a uz sa nedaju nabijat ,a to len preto ze podla niektorych z vas su bosch varta exide a ine na prd - ale to nebola pricina ich kratkej zivotnosti

dalsia vec je ta ze taketo inteligentne prispevky by mali byt oznacovane cervenym vykricnikom bez moznosti mazat ako vystrahu pre ostatnych ktory su v takomto presvedceni a doplnene o odbornu radu ako sa vyhnut podobnym problemom


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Kecy v kleci, hlavně, že sleduješ průměrnou teplotu v Bratislavě na Vánoce ;)

Nejezdím s autem týden a troufnu si tvrdit, že o technice něco vím, a stejně tak dokážu filtrovat vlivy, které srovnání baterií můžou zkreslit. Takže abys mohl klidně spát, tak asi takhle:

Ve FI byla původní baterie do loňska, takže nějakých 14 let.

 

V OII odešla původní baterie skoro na den přesně po třech letech, nahrazená BOSCH Silver, která byla za dva roky na 40% kapacity (dva na sobě nezávislé testy v servisech), nahrazena BOSCH AGM za dvojnásobnou cenu, která odešla po roce a půl ještě v záruce a BOSCH se ani nenamáhal vyjádřit a jen poslal lowe. Teď je v autě přes rok ŠKODA Economy baterie a zatím funguje.

Nejezdím žádné couračky, a světe div se, vím co je nabíječka a používám jí, ale předchozí baterie to stejně nezachránilo, takže nevidím jediný důvod proč dávat premiovou baterii a po dvou letech jí měnit, když ta obyčejná vydrží bez problémů totéž a stojí polovinu. Nejde o to, že bych do aku ty peníze znovu nedal, ale proč, když to ničemu nepomůže?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak. Ja mam v Rapidu 4tym rokem, parkovani v zime, v teple. atd. , proste venku a zadny problem. Jednou se mi vybila pres vikend, ale moji vinou, nechal jsem bezet kameru. Zadne dobijecky, nabijecky nepouzivam. Nemam ani jak, kdyz bydlim v panelaku. Predchozi auto O1 Tdi a tam baterie vydrzela 8 let pri stejnem provozu. Tedy u Rypiconga je to opravdu divne, dle meho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi tak, já hlavně neznám skoro nikoho, kdo dobíjí a i s horšíma trasama, jim baterie vydržela ( původní z fabriky )  cca 8 let.

Zde je problém konkrétního kusu + kapacita tomu taky nepřidá. Být tam 50Ah, věřím tomu, že by třeba 4 roky dala a nepřišlo by mi to divné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...