Přejít na obsah

autobateria znacka a kapacita


mr.slim

Doporučené příspěvky

Exide je ted pry kvalitnejsi, Varty se vice serou. Kdyz koupis baterii s vyssim startovacim proudem nebo kapacitou tak to nevadi, jako by tomu bylo naopak. Tedy jde o to, jestli mas SS tak aby byla AGM, Pokud tam mas pravou tak aby nova byla taky prava, tedy +pol v pravo pri pohledu na baterii ze strany kde jsou poly blize k delsi strane baterie. No a aby kapacita Ah a proud A byl minimalne takovy jako je u puvodni baterie. Dulezite jsou jeste rozmery samotne baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ben06 ale to tak mas bohuzel se vsim. I kdyz koupis original uz to taky nemas tu jistotu, ze ti vydrzi jako ta prvni z fabriky. Rika se, ze uz je to taky sizene, za druhe to auto uz neni nove a ta elektro sit uz tu baterii muze zatezovat taky jinak atd.
Uvedu priklad z meho auta. Origo je tam 36Ah a 175 A, ta nyni stoji 2200- 2500. Kdyz koupim Vartu, Bosch, Exide v doporucovane velikosti tehle vyrobcu tedy 52Ah a 470A u vsech trech je to obdobne. U vsech trech stoji cca 1350- 1500, to je o tretinu nizsi cena pri o skoro polovine výkonnější baterii. Tedy kdyz vydrzi polovinu toho co by vydrzela ta nove koupena originalka, coz pochybuji, je mi to jedno. Kdybych koupil 44Ah cena je jeste o cca 250 nizsi. Jeste muzu koupit Skoda Economy 44Ah za 1700, ale proc bych to delal kdyz nejspis pujde o obdobne jako ta druhovyroba a porad o 600 drazsi. Miklisovo zkusenost je takova, ze i o tolik vetsi baterii to dobiji normalne a pridana hodnota je, ze tolik nepohasinaji svetlomety pri jakemkoliv zvysenem odberu jinych spotrebicu jako otoceni volantem apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdybych chtel nejlevnejsi budu se zamerovat na uplne jine znacky a vyrobce. Jestli si myslis, ze kdyz koupis predrazeny original a ze s cenou roste kvalita tak ok. Netvrdim, ze original dily jsou spatne, jen si myslim, ze ve vetsine pripadu je to kvalitativne obdobne jako nahrada renomovanych vyrobcu a ta cena navic akorat zisk automobilky. A ja uz davno rozhodne sponzorem Skodovky byt nehodlam. Dulezite je, ze ma clovek moznost volby. Tedy ac jsem puvodne orig. zvazoval, to je pravda, tak jsem si to rozmyslel.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen

Taky mám tu původní pidi baterku 36Ah.  Při měření napětí jsem naměřil na svorkách 12,48V a v zapalovači 12,20V; vyčetl jsem že správně má být 12,2 - 12,8V. Při kontrole nabíjení naměřeno 14,08V, při zapnutých světlech 13,98V; vyčetl jsem že správně má být 13,8 - 14,6V.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si tedy pro baterku do Škody nepůjdu, ale nikdo do těch baterií nevidíte. Je úplně normální, že si u prodejce zákazník objedná sérii zboží, kde si sám určí úroveň kvality. Ona by si Škoda u toho exide mohla nechat vyrobit výrazně horší baterii než se prodává v obchodě a nebo taky mnohem kvalitnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, vormen napsal:

Za úplně jiný ceny je i pivo v PET vs. z výčepu, nemám rád tohle sockování.

jasný, jde o kulturu prodeje. Baterka od škodovky to je přece událost. To není jako, když v baterkárně příjdu, zaplatím a odejdu. Ve škodovce třeba i půl hodiny posedím na koženkovém gaučíku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
V 12. 2. 2020 na 19:52, ben06 napsal:

... pravidelně dokrmuju aku mírně inteligentní nabíječkou z Lidlu ... 

Nabíjiš baterii přímo na plus a mínus pólu, nebo mínus pól od nabíječky připojíš na určený kostřící šroub v autě?

Nevím jestli se mi to jen zdálo, ale když jsem dobíjel přes kostřící šroub, tak se nabíjení provádělo přerušovaně, jako by v autě něco tu nabíječku odpojovalo.

Podrobně jsem to ale neměl čas sledovat, takže je možné že to dělal samotná nabíječka, i když baterie nebyla ještě zcela nabitá.

Editováno: , autor: Lion_K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...