Přejít na obsah

Rozvody (řetězové) 1.2 TSI - hluk, problémy, výměna


taktik

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Rapida r.v. 4/2013, 77 kw, najeto 125 t. km, dělalo mi to rachot při startování. Nechal jsem tedy vyměnit celé rozvody, ale rachotí to při prvním startu stále. Chtěl jsem to reklamovat, ale bylo mi řečeno, že jsou ještě špatné nadzdvihátka ventilů. To mi ale připadá jako blbost, když po nastartování jede motor potichu. Můžete mi někdo poradit? Díky.:( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zjišťoval přesně, mám měněný řetěz, vodící lišty a napínák. Stejně mi to rachotí i když jsem zkusil dát nový olej. Tak nevím, kde je chyba. Přece po takové výměně by to dělat nemělo ne? Děkuji za odpovědi a nápady co s tím. Už mě ten rachot při startování nebaví. Po nastartování jede motor normálně potichu.

Editováno: , autor: gogocik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak mimochodem, nevíte někdo jaký je postup při měření protažení řetězu? Jestli je na to nějaký přípravek nebo se vezme jen hloubkoměr a přiměřenou silou se zatlačí dovnitř dutiny až to dál nejde (řetěz na rozdíl od řemenu není pružný, takže koncová poloha tam je znatelnější)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, snad nevadí, že se přidám se svou zkušenosti. Sice Fabie 1.2 tsi 63kw. Najeto 164 000km rozvody ještě výroby. Po startu otáčky vždy vyletěly nahoru cca 1200. Rachtani jak traktor, při jízdě celkem v pohodě, po zastavení a odstavení auta na volnoběh motor cvakal, jak šicí stroj. Při delší stání, třeba 2 až 3 dny motor po startu i poškubavál. Tak jsem to hodil do AS, řetěz vytažen na 76mm, doporučena okamžitá výměna kompletních rozvodů. Od té doby ticho, občas se mi i stane, že si myslím, že sem nenastartoval. Takže po vyměně by to asi cavakat vůbec nemělo. To jsem tam ještě nechal olej, co na něj bylo najeto 12tis. Vypadal ještě dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...