Přejít na obsah

Zadní sedadla - místo na dětské sedačky


Doporučené příspěvky

Zdravím, uvažuju o pořízení Roomstera. Můj dotaz zní: je reálné na zadní sedadla dostat dvě autosedačky a hubenou dospělou osobu a to tak, že sedačka 15-36 bude na izofixu třeba vlevo, uprostřed sedačka 7-15 bez Izofixu a na kraji ta dospělá osoba? Vejde se tam? Z octavie I jsem zvyklý, že se tam sice tak nějak vejdou, ale dospělá osoba musí doprostřed kvůli pásům a tam se fakt přes ty sedačky blbě nastupuje a ještě jí tam vadí prostřední tunel. Díky za vaše názory. Jestli to tu někde už jednou je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to,

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název vlákna.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dneska jsem to tak zkusil poskládat ve své O1 a musím říct, že tak by se jistě tomu třetímu vzadu cestovalo o poznání lépe. Bohužel uprostřed není tříbodový pás. Myslíte, že má Roomster zadní sedačky celkově stejně široké jako O1?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Naše zkušenosti z dětskými sedačkami: V Roomstru je prakticky víc místa na šířku než v Octavii II. Zkoušel jsem 3 sedačky narvat do oktávky II - ani náhodou. Ta kastle OII jde v místě zadních sedaček (resp. hlav) víc ke střeše a jestli tomu taky bráněj výplně dveří nevím - prostě jsem nezavřel dveře. Room je v tomhle ohledu prostornější.

 

Zapínám sice já, protože ruka se mezi sedačku nedá, takže vždy jednu trošku odsunu, zapnu a pak dám zpět. Sedačky máme 2x 18-36, 1x 9-18 (nevím přesně jak jsou ty váhy, ale typově abyste měli představu). Sedačka 9-18 je na kraji, protože potřebuje nejvíc místa jak do šířky, tak délky (je nejrobustnější). Z toho důvodu nemůže jít na prostředek, protože prostřední sedadlo nejde posunout dozadu (r. v. 2006, u nových je to myslím totéž). 

 

No a když vezu vzadu dospělýho, tak většinou vyndavám jen tu krajní sedačku 18-36 a je v pohodě. Sice má rameno opřený o tu prostřední sedačku, ale místa je tam na druhou stranu víc, než v jiných autech normálně :)

 

Přešli jsme ze Sharana a musím říct, že je fakt málo aut (když chcete menší), do kterých se 3 sedačky dozadu vlezou. Auta typu oktávky jsou na tom dost blbě.

Editováno: , autor: Jaromir 747
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Room má výhodu samostatně pohyblivých VŠECH 3 zadních sedaček plus větší krabicoidnosti kastle, přitom má od náběhu výroby i uprostřed 3bodovej pás. Tři sedačky jsem do něj nikdy nezkoušel, dvě jsme vozili naprosto běžně ještě cca před rokem - s tím, že byly po stranách, uprostřed seděl případnej pátej pasažér. Přitom poslední dobou už to nebyly klasický sedačky s vlastním pásáním, ale jen takový ty "přizdvihováky posezu", aby děcko s postavou menší než metr a půl nemělo pás vedenej kolem krku. A důležitá jee i další věc - při posunutí zadních sedaček na doraz dozadu a předních do běžně využitelný polohy nemá malý děcko možnost kopat do předního opěradla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...