Přejít na obsah

Onboard kamera - záznam videa - špatné cyklování


dibalaj

Doporučené příspěvky

Ahoj!

 

Mám takový dotaz. Prý se tu na fóru pohybuje specialista přes kamery do auta.

 

Dostal jsem kameru do auta Gembird DCAM-004HD. Nainstaloval jsem ji, nastavil a pro zkoušky zatím vložil 1GB microSD kartu. Mám tam zapnuté "cyklování" záznamů po 3 minutách. 

 

Jestli jsem to správně pochopil, tak by kamera měla nahrávat 3-minutová videa a ukládat je na kartu. Měla by to dělat do té doby, než se karta zaplní. Jakmile se zaplní, automaticky by si měla odmazávat nejstarší záznamy, je to tak?

 

Můj problém je v tom, že když někam jedu a pak si to prohlédnu, najdu na kartě max 3-4 soubory o celkové velikosti asi 600 MB. Zbytek volného místa se ale nepoužije a kamera pak maže staré záznamy. Nevíte čím to je? Nebo jestli nemám něco špatně nastavené? Karta se prostě nezaplní celá, takže tam najdu záznamy maximálně X minut cesty domů a když parkuji.

 

Prosím o radu :-) Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano kamera po zaplnění karty bude odmazávat nejstarší nahrané videa.

 

S tím, že zabere 600 MB a pak už přemazává to muže být tím, že je karta prostě malá a další 3 minutový soubor by se na kartu celý nevešel.

Já mám na své (také FULL HD) kameře nastavené cyklování videí po 1 minutě a každá minuta zabera cca 150 MB, takže jestli nahráváš 3 min sekvence ve full hd, není problém, aby jedno video mělo cca 400-500 MB a tudíž když má tvoje karta 1 GB (skutečná kapacita cca 950 MB) tak kamera už přemazává, protože si myslí, že se ji tam už další celá 3 min sekvence nevejde.

Jestli to kamera umí, nastav velikost sekvence na co nejméně (ideálně 1 minuta), mělo by se ti pak na kartu vejít trochu víc o cca 1-2 minuty záznamu.

 

Radil bych ti si pořídit větší kartu, alespoň 8 GB, ale čím větší tím lepší ;) . Já používám 32 GB kartu a vejde se mi na ní cca 4,5 hod Full HD záznamu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď :-)

 

Přišlo mi to divné, protože nenahrávám FullHD, ale jen HD (720p), takže jeden 3-minutový soubor má ccal 140-180 MB. Poslední cesta autem trvala cca 20 minut, ale našel jsem tam jen poslední dva záznamy. Takže by se tam mělo vejít víc záznamů. Nevím no. Každopádně koupím 32GB kartu a uvidím, tahle byla jen na ozkoušení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...