Přejít na obsah

Jak seřídit přední dveře u řidiče ?


Pavska

Doporučené příspěvky

Ahoj, už po koupi pocituju menší problém s dveřmi. Dříve to bylo jen malé pískání okolo horního těsnění okna. Postupem času se se to zhoršuje, je už to k nevydržení začína to kolem 80km/h čím více jedu tím víc to píská. Zkoušel jsem malinko přihnout rám dveří aby dosedli na těsnění, bohužel bez úspěchu. Dveře mi nesedí jak by měli, když kouknu ze zadu podél auta tak vyčnívají cca o 3 mm. Dveře spolujezde jsou krásně v linii. Auto používla jen jedna osoba. Dají sě nejak seřídit na pantech či zámku aby více přilehli a nevyčnívali? Jo a ještě při jízdě když přiložím ruku nahoru na rám dveří ze vnitř jak končí okénko, tak cítim že se pohybují jakoby takové pulsy nevím, jak to nazvat přesněji.

Díky za vaše rady.

Editováno: , autor: Pavska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam jsem našel jen povolit šrouby aby bylo možno snimi posouvat. Bouraný to nebylo. Mě jde jen o to pískání hlavně, nechce se mi vyhodit prachy za nový těsnění který bude třeba k prdu.

Mezery jsou všude stejné, ale prostě vršek nedolehne k těsnění. Dřív stačilo dát ruku a přimačknout stropnici s těsnením a přestalo to teď to nepomahá už. :(

Editováno: , autor: Pavska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to teda nevim, zda jdou seštelovat timto směrem, jako přitáhnout dovnitř, já si řikal že 3mm jsou dost, to by jsi je neměl asi ani doklaplý, a voda ti tam neteče?

buď nový těsnění, ale to nevyřeší ten problém stim že jsou oddálený, ale aspoň to nebude fičet, a nebo jsou lehce zkroucený a to pak těsnění stejně nevyřeší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voda neteče zkoušel jsem hadicí na to stříkat a pk jsem se podival a sucho. Doklaplý jsou ale zdají se mi že spolujezdcovi jdou lechčeji zavřit asi tak 10com otevření a zaklapnou sami, u řidiče ne, stím fičením nevím u nového těsnění. Nejdřív to zkusím asi o víkendu poštelovat a pak se to bude řešit dál ale kolem 4500kč se mi za oboje new těsnění nechce dávat když nevím zda to pomuže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli jsou už vymačkaný tak si myslí že budou oboje dvoje na autě a na dveří ta sametka. Z vrakáče to nevim to se taky nepozná v jakom je stavu tahle moje je na pohled uplne stejná co uspolujezdce. Jen tam to nefičí a tady jo. Zkoušel jsem tam přilepit slaboučký těsnení co je do oken. Malinko to zmírnilo ale nepřestalo.

Nebo jestli nebude nějak vymačkaný zámek jak dotoho zapadá taková podkova co na karoserii. Už mě víc nenapadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to bych řek že bude nejspíš špatnej ten zámek, jelikož na pantu to dovnitř myslim nepřitáhneš, a určitě bych neměnil těsnění na druhý straně, když to tam je v pohodě, ale to je tvoje věc, jen mi to přijdou vyhozený prachy, kdyby to bylo gumou, což pochybuju, tak u řidiče je nenamáhanější, takže tam asi odejde njdřív, ostatní ti můžou dalších 5 let vydržet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahoře nad sklem se to nedá poznat jak je ta guma, ale ze vnitř se mi zdá když tm strčím prst že je tam větší vule jako by ta guma měkkčí. mezera je stejná všude, jen jako by ty veře jsou o ten 1 mm otevřené, měřil jsem to 5cm nad klikou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dveře nebo panty na nich se sami o sobě nezkroutí.

Pokud nejsi první majitel, sázím na poznámku Doktorona, že to bylo mrdlý na sloupek

Jak je zde poznamenáno, u pantů to do stran neseřídíš, jen v tom zámku ano.

U těch pantů by se dalo zalaborovat a trochu to ubrousit. I tak se mi to moc nezdá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem četl že jdou dveře přitáhnout ke karoserii jestli to je na zámku nebo na pantech to nevim.

 

dveře jdou přitáhnout ze strany podběhu.Mezi kolem a kastlí ve spodní části jsou dva šrouby pomocí kterých se dveře přiblíží nebo oddálí k blatníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...