Přejít na obsah

Fabia II / Roomster - koupě (výbava/motorizace)


milans14

Doporučené příspěvky

Já dnes zažil zklamání dvakrát:)

Další kousek z AAA. Celkově vypadala pěkně, kromě navi měla ve výbavě asi vše, co se do fábie dávalo. Jízda taková... No, prostě 200tis na hrbu už bylo docela znát. Ale co mě úplně znechutilo bylo neskutečné hučení od zadních kol. Čekal jsem, že třeba řekne, zkusíme dát jiná kola nebo nějakou iniciativu, ale nic, tak jsem se na to vykašlal, ale pořád zvažuju, že možná do ní půjdu. Můžou to být pneu, ložiska nebo brzdy, víc mě nenapadá.
[ Link ] 

A pak další kousek u Auto Tichý v Lysé. Tam jsem si říkal, to vypadá pěkně, to bude ono. Jenže realita opět zase jiná. Prostě tam červený stojí, ale bez tažného, takže fotky nesedí. Údajně tam měli dva stejné (i se stejným nájezdem???). No, interiér pěkný, ale neskutečně dobitá přední kapota od kamínků, byla pomalu spíše bílá a nad čelním sklem po celé délce pás koroze, cca 1,5 cm v průměru, takže zralé to obrousit a přelakovat.
[ Link ]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec jsme dnes koupili Rooma 2007, najeto 190tis, druhý majitel za 69tis. Viděl jsem jich teď několik, samozřejmě v ceně 100-140tis a tenhle vypadal nejlépe, dokonce i řazení, řízení, brzdy i motor šel nejlépe. Jen nefunguje stahování spolujezdcova okna, tak musím zjistit, čím to je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Losky83: Pěkný Room. Na pojíždění po městě super, barva super^2 a na vození děcek super^3. O vyšší zadní dveře člověk tolik nemlátí hlavou, jak svou, tak díděte ;) a když vyhodíš prostřední sedačku a scukneš krajní k sobě, máš děcka o 11 cm bezpečnější :). Jen to chce potom nějak vyřešit, aby nelezly věci z kufru okolo sedaček dopředu. Částečně to pořeší příčná síť z vertikálního síťového programu, chycená na oka za sedačkami, ale dokonalé to není. Když vidím ta zalepená okna v kufru, to je N1?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to N1. Dnes už to ničemu nevadí, mříž být nemusí a od začátku to je 5ti místná verze. Chtěli jsme něco levného a v místě bydliště ho někdo náhodou prodával. Má i origo skryté tažné, takže jako druhé auto k baráku bude ideální. Až půjde manželka do práce, seženeme asi něco jiného a tenhle asi u nás zůstane na dožití.

Já měl Rooma před dvěma roky na operák a bylo to docela v pohodě auto, bohužel jsem prokaučoval odkup za 240tis (1.2 TSI, sunset, tažné, výhřev, maxidot, Bolero, tempomat, bílá metla s černou střechou, hagusy, alu kola).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim, take sleduji fabku 2 po fl, ve verzi monte carlo a z duvodu, ze najedu sotva 5k km, tak jedine 1.2 tsi(63-77kw) 

Precetl jsem tu toho dost o problemech s rozvody...ale od roku 2012, uz to neni tak spatne? Popripadne vymenit rozvody a byl by klid? Jinak dalsi vetsi zavadu nema? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že u ročníků 2012 a výše se obávat nemusíš, rozvody už nebyly tak problematické a přinejhorším snad není problém nechat řetěz zkontrolovat. U starších TSI z firemních flotil jsem slyšel i o odcházejících turbech a jiných závadách, ale nevím, jak často se vyskytují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj. 

Koukámpo FII 1.6 16V.

Vzhledem k velmi "široké" nabídce vozů s touto motorizací mám pouze 4 požadavky:

1. projektorová světla s H7

2. provedení combi

3. dohledatelná historie km (tj. ideálně původ ČR)

4. nájezd ideálně do 150k km

 

Ani po několika týdnech denního projíždění sauto, bazos, tipcars, skoda-plus ani ťuk. Většina aut je dotažena z Německa (kdoví co s nimi je, když v DE začíná cena těhle Fabii na 140k a tady vozy dotažené z DE prodávají klidně za 110k...).

 

Jediný kdo má v ČR tyhle auta v nabídce (a to hned 4) jsou áčka. Všechny po 2. majiteli. Je to blbá otázka, ale myslíte si, že se najde někdo jiný než písmenka, kdo vůz s touhle motorizací bude prodávat? Příp. pokud jste u nich kupovali- nebyl problém jim zavolat aby poslali VIN? Nikde ho veřejně nezveřejňují, asi to patří k jejich strategii jak oblbnout zákazníka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mňa skôr zaráža požiadavka na 1.6-ku, čím sa automaticky vylučujú verzie po facelifte. Nie že by to bol zlý motor, ale dosť žerie. Nebude stačiť 1.4 16V? Ak nie, tak 1.9 TDI, prípadne chipnutá 1.4 TDI? Čo sa týka projektorov, po facelifte nemajú žiaden špeciálny problém, jednoducho svietia rovnako na hovno ako všetky ostatné verzie svetiel v tomto aute. :D
Čo sa týka kilometrov, toto by som neriešil tak striktne. Auto ktoré má najazdených 80 tisíc môže byť v oveľa horšom technickom stave, ako to, čo najazdilo 280 tisíc km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V srovnání projektorů a klasických světel s H4 u mě jednoznačně vítězí projektory. Jezdím dost po tmě a ano, ani ty projektory nesvítí nijak extra (ale furt líp než nexenony na E91 bavoraku).

S 1.6 ve fabii jsem jezdil - umí pěkně žrát, ale je to "poctivá" atmosféra, má pěkný zvuk (jasné že to není V8 :D) a když se nebojíš trochu to vytočit, jede fakt dobře. Měl jsem dlouhodobý průměr kolem 7l a to byla většina jízd po městě...

Nájezd není striktní podmínka, s tím s tebou souhlasím.

Dávám tomu ještě tak 2 měsíce a pak buď zkusím ty AAA s mechanikem nebo slevim na 16v 1.4 :p

Editováno: , autor: palan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A opravdu máš srovnání H4 a H7 ve Fabii před FL? Já jen, že tady se už tradičně řeší špatná svítivost projektorů, časem zhoršená vysvícením čočky a zažloutlým či znečištěným sklem. Někteří je dokonce mění za H4, které dle mého svítí zvlášť na dálková výborně. Tak aby tě to nepřekvapilo. Ale jinak je to tvoje volba, 1.6 16V bude stejně spíš ve vyšší výbavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Twisted napsal:

A opravdu máš srovnání H4 a H7 ve Fabii před FL? Já jen, že tady se už tradičně řeší špatná svítivost projektorů, časem zhoršená vysvícením čočky a zažloutlým či znečištěným sklem. 

Jj, mají jí rodiče - FII 2008, projektory s corner funkcí a ostřikovači světlometů. Svítí parádně (na xenony to nemá samozřejmě) a světla zažloutlý nejsou. A druhá věc - světla vypadají mnohem líp vizuelně než ty bez čoček.

Editováno: , autor: palan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si myslíte o tomto: Fabia 1.6i 77kW?

Bohužel bylo vozidlo bourané - měněna kapota, blatník, nárazník, světlo, mlhovka. Airbagy prý vystřelené nebyly a motor to taky nezasáhlo.

 

Historie auta je cca následující:

1. majitel za 2 roky najel 25k pak to prodal

2. majitel z Prahy najezdil za dalsich 6 let ca 150k km, pak to boural a prodal

3. majitel to měl měsíc, převezl z Prahy do Ostravy a jako bourané prodal

4. majitel = současný majitel, který to dal opravit, najel 6k km za ca 1.5 roku a prodává prý kvůli nevyužití auta

 

Auto se mi líbí, ale nelíbí se mi ten převoz bouraneho auta přes 1/2 republiky (kdovi co s tim ve skutečnosti bylo a zda se v motoru někdo nehrabal, aby byl funkční)..

Zase vzhledem k ceně o 20-30 tis. nižší než srovnatelné nabídky je tam celkem prostor na případnou investici.

 

Myslíte si, že mám zkusit to vzít do autorizovaného servisu, nechat pořádně prohlídnout a na případné prusery by tam prisli? Nebo se tomu radši obloukem vyhnout? Já bych do toho nešel asi ani po prohlídce v servise, co si o tom myslíte vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třetí majitel byl zřejmě jen překupník,který levně nakupuje bouraná auta a na druhém konci republiky je se ziskem prodává.To auto viděl a koupil nabourané ten současný majitel,ten ho také opravoval.Tak jedině,že ukáže nějaké věrohodné doklady o opravě a případně fotografie.Pak ještě nechat si tu havárii přes Cebii prověřit.Jinak od toho ruce pryč...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

palan: Tie km trocha nesedia podľa toho čo si napísal.

 

Ak by si to mal blízko išiel by som sa pozrieť na to auto, ak to boli iba plechy, ktoré boli menené a neboli vyrovnávané predné nosníky tak to môže byť OK.

 

Ak si pozrieš fabiu Galviho tu s fóra tak toto ak malo menené len predné plechy tak je to ako "nové auto".

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...