Přejít na obsah

TPMS - Bezdrátová elektronická kontrola tlaku v pneu


Napalm

Doporučené příspěvky

Dík, v manuálu je mj. uvedeno "Pokud dojde ke změně tlaku v pneumatice, rozsvítí se kontrolní světlo v panelu přístrojů a zazní zvuková signalizace atd, atd", což ve mně evokovalo podezření, že to skutečně měří tlak. Z dalšího kontextu v Manuálu ale nepřímo vyplývá, že se jedná o systém využívající změny otáček kola při změně tlaku. Takže klasika TPM a ne TPMS, což je možná ta lepší varianta, účel to splní, funkční to je (mám to na OII). Ten dotaz mě napadl v souvislosti s výměnou za zimní kola, kde jsou normální ventilky a ne TPMS. Takže řešit to v tom případě nemusím, jen "zkalibrovat" po výměně kol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ja tuhle problematiku neresil, ale myslim si, ze at uz se ulozi tlaky, tak se to vyhodnocuje jen za jizdy, pac jak se pise vyse, muzete zastavit nekde casti vozu do stinu a nekde na slunicko, timpadem by jste meli neustale falesne poplachy
Kdyz jsem na me o3 odfouknul kolo tak nic, ale jakmile jsem skutecne pichnul, tak se system ozval a spravne

Ale jak pisu, tohle jsem nejak moc neresil, necht me know how lide pouci, zda-li myslenka je spravna ci nikoliv ...

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Páni,nedari sa mi cez nastavenie infotainmentu zmenit prevadzku pneu zo zimnej na letnu.Predpokladam,ze meranie tlaku v pneu je cez nepriamy system senzora ABS kedze nemam snimace v kolesach.Vyhodilo mi to na dialnici chybu,respektive pokles tlaku,ale po odmerani ok.Po case uz chybu nezobrazovalo.Je potrebna kalibracia?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a dneska to na mě po dojetí do práce zařvalo že je ve všech 4 gumách špatnej tlak... vystoupím, koukám že gumy vypadají stejně jako v minulých dnech, změřím tlaky - cajk. Takže buď chyba v časoprostoru, nebo se ten systém sám od sebe připomněl, abych nezapomněl že ho tam mám... divná fíčura

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...