Přejít na obsah

Brzdové kotouče na přední nápravě


BlackJoe

Doporučené příspěvky

Novou fábku a tak orezlé kotouče, že Ti hází volant?! Měl jsem teď stejný problém - silně mi při brždění vibroval volant; v pedálech jsem příliš velké kopání necítil. Kotouče jsem vyměnil a problém je pryč - byly hodně vyrezlý. Dá se to taky vyřešit tak, že je sundáš a podle toho jak hodně jsou zrezlý je buď pořádně očistíš od rzi nebo je necháš přejet na soustruhu - když kromě silné rzi budou i blbě obržděný.

Pokud budou kotouče ok, tak to bude skutečně sbíhavost nebo nevyvážený kolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě taky auto brzdilo jak chtělo. Při výcekrát zabrždění rychle po sobě,mě tvrdl pedál a prostě auto brzdilo čím dál míň. Pokud jsem pak jel chcilku normálně,tak to zas brzdilo jak čert.

V pátek jsem to rozdělal a byl prasknutá hadice mezi podtlakvou vývěvou a posilovačem brzd. Bylo to velmi dobře schovaný - zespoda hadice a bez jakých koliv hlasových projevů. Tak jsem to prozatím omotal elektro páskou a je to lepší. Už mám objednanou novou hadičku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak dobrý, prostě sem asi brzda a nepochopil jsem vtip ;)-_-

jinak kotouče sem dával dvakrát origo škoda, a teď jsem dal zimmermann(nevim pořádně jak se to píše ;) + seriový desky a i to brzdí řekl bych líp)

až budou prašule tak tam skusim nasadit i kotouče dozadu a uvidíme co to bude robit(nemám ABS-už dost lidí mi tvrdilo, že by to nemělo vadit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

zavisi to od toho ci su dobre namontovane..

Ale mne to robilo tiez a tiez iba pri brzdeni a potom sa zistilo ze to bolo pneumatikami pred kolapsom...

Hlavne ked su zodrate zvnutra,myslim predne..

Checkni geosku tiez...

Kotuce to podla mna nebudu, tie by mali byt okej ak su dobre nahodene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam najazdene cca 40 000km a robi to aj mne.Pri lahkom brzdeni to trasie volantom ak zoslapnem viac prestane. Pri zaradenej rychlosti a jemnom pribrzdeni sa mi zda ze to neni az tak intenzivne.Ak sa bude dat tak by som to chcel dat cez tyzden na sustruh a skusit ich stocit.Nechce sa mi uz menit celel kotuce a aj brzd. dosticky.S kotuca je dole tak 0.5mm a dosticky su tiez uplne v poho tak snad sustruh pomoze :D

Editováno: , autor: makov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

nechtěl jsem zakládat nový příspěvek.

při brzdění my půl roku stará fabka 1,2 s abs začne občas kopat do brzdového pedálu. Děje se to při spuštění abs. Nevím jaké máte zkušenosti s abs, ale asi by to zpětnou rakci na pedál mít nemělo. V servisu mi řekli že je to vpořádku. To kopání je takové křup křup do brzdy :help: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti spusti ABS, vzdycky to budes citit v pedalu prave takovym kopanim. Je to proste konstrukcni vlastnost a je to v poradku. Dela to kazde ABS u kazdeho auta.

U všech aut ne, zkus se projet nějakým MB, co má SBC ;)

U Fabule to je ale v pořádku, v tom máš (jako skoro vždycky ;) ) pravdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P2M: Ano, P2M ma opet pravdu! :palec2:

Puvodne jsem chtel do sveho predchoziho prispevku o SBC, tedy elektrohydraulickem systemu u MB, pripadne o nejnovejsich elektromechanickych systemech (napr. klínový systém od Siemens VDO), pripojit kratke pojednani, ale nakonec jsem si to rozmyslel... ;)

:D-_-

Ten klínovej systém od Siemens se mi taky (já jsem ale laik) zdá taky moc zajímací :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Mam takovej problémek s brzdama a asi nejvíc se to hodí sem. Asi před rokem jsem nechal vyměnit vepředu destičky a sjeli mi na soustruhu i kotouče. Poslední dobou, a zdá se že to postupem času zesiluje, je cejtit hlavně když pomalu dobrzďuju třeba na křízovatku, jak to brzdí nerovnoměrně (brzdí,nebrzdí,brzdí,nebrzdí....) prostě takový cuk cuk cuk. Ale při silnějším sešlápnutí nebo brzdění při vyšší rychlosti se zdá vše OK, žádný vibrace a nic.... Kotouče jsou ještě dost tlustý, myslíte, že se mohli zohýbat? Nebo to může bejt něčím jiným? Třeba hodně starou brzdovou kapalinou? Nebo něco na nápravě? Je to 1,4MPI 2001

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...